Kütahya Tübitak Proje

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sami55
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

sami55

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Sayın hocalarım sizinle bir konuyu paylaşmak istedim Kütahya'da bu tübitak projelerine katılım sağlansın diye resmi yazıyla 9 branşın her birinden en az bir proje istiyorlar hemde bunu 1,5 ay gibi sınavlar ve performans ödevleriyle cebelleştiğimiz bir zamanda yapın diyorlar... Üstelik bilgisayar alanında yapılan ve dereceye giren projeleri görünce daha excel i bile kullanamayan bu öğrencilerle ben nasıl bu kadar kısa zamanda proje yapacam şimdi kaldı son bir hafta ve hala Kütahya Mem resmi yazı üstüne yazı gönderip proje yapın diye ısrar ediyor...Yapmayı bizde isteriz ama böyle damdan düşer gibi proje mi hazırlanır ya... Böylesine gönüllülük esasına dayalı bir konuda bu şekilde zorlanmak çok sinirime dokunuyor... Sizin bu konudaki görüşleriniz nedir özellikle kütahya daki arkadalar neler yapıyor acaba...

ben gaziantepte çalışıyorum hocam. Bu eylülde başladım. öncesinde 6 yıl kütahya tavşanlı da çalıştım. Bu bahsettiğiniz uygulamayı bir tek Kütahya da gördüm. bildiğim bir şey var sizden proje almadan peşinizi bırakmıyorlar. Maksat bizim ilimizden çok proje çıktı demek. içeriği kimsenin umrunda değil. Siz de yapmak için yapacaksınız. Saçma olması önemli değil onlar için önemli olan ilden çıkacak proje sayısının fazlalığı. Allah kolaylık versin.

Hocam bu projelerde gönüllük esas.. bazen il mem lerin keyfi uygulamalı ile öğretmen üzerinde mobbin uygulamaya çalışma gibi saçma durumları olabiliyor.. aldırış etmeyin.. onun da dışında tubitak gibi ciddi projeler uzun vadede yapılan projelerdir ve öğretmen bunun planmasını 1 yıla 2 yıla 3 yıla yayabilir.. yaptığı proje çalışması içinde haftalık olarak ek ders alır ve çalıştığı projeyi yapım aşamasında bırakabilir.. bitirmek zorunluluğu da yok...

proje bulabildinizmi hocam ne yapacaksınız bizdende istediler :verymad:

ben her sene katılmayı planlıyorum, fikir buluyorum yapacak öğrenci bulamıyorum. Hadi projeyi de ben yapayım diyorum sunacak öğrenci bulamıyorum.

hocam bizde öğrenci yok zaten o kapasitede ama illaki hazırlayacakmışız müdür çok fena sıkıştırıyor

ya hocam ben bir proje söylerim: öyle zorlamaya böyle proje olur cinsinden.

Proje adı: Sinek Savar

malzemeler en yakındaki ahırda var azda saman lazım sen öğrencilere de alıp gelirler bu esnada sivri sinekler neden tezek yanınca kaçıyorlar araştır döküm haline getir

son olarak tezeği paketle gönder. Bir şey diyen olursa öğrenci projesi ne yapayım de bir daha sana özel gönderme mesajı alırsın

Amasya'da da her okuldan en az üç proje istendiğine dair yazı yollandı son birkaç hafta kala proje başvurusuna :) Böyle yazıyla sayı büyük olsun diye yukarıdan yapılan dayatmalar yukarıdakilerin en yumuşak anlamıyla saygınlığını azaltmaktan başka birşeye yaramıyor :) Akıl var, mantık var(!) da nerde ve kimde :D

iki gündür düşünüyorum yok aklıma hiçbirşey gelmiyor bir haftada projemi çıkartılır

versace' Alıntı:
6fatma8' Alıntı:
iki gündür düşünüyorum yok aklıma hiçbirşey gelmiyor bir haftada projemi çıkartılır

hocam benım projeyı yapsana ne olursun super dalga olur
BENCE DE SÜPER OLUR AMA MÜDÜR ZATEN TAKIK BANA İYİCE TAKAR BUNDAN SONRA
YOK ARKADAŞLAR HALA BULAMIYORUM AKLIMA GELMİYİR HİÇBİŞİ :(

Bizden de istediler hocam verdik geçtik. Bu kadar kısa sürede tübitağa proje hazırlayabiliyor olsam sanırım şu anda mebde çalışıyor olmazdım. (Ben de kütahyada çalışıyorum)

NASIL BİŞİ HAZIRLADINIZ HOCAM EN AZINDAN BİR ÖRNEK OLUŞTURUR AKLIMDA

6fatma8' Alıntı:
versace' Alıntı:
6fatma8' Alıntı:

hocam benım projeyı yapsana ne olursun super dalga olur
BENCE DE SÜPER OLUR AMA MÜDÜR ZATEN TAKIK BANA İYİCE TAKAR BUNDAN SONRA
YOK ARKADAŞLAR HALA BULAMIYORUM AKLIMA GELMİYİR HİÇBİŞİ :(
atara atar, gidere gider hocam yapmıyorum de vur elini masaya. Çok uzatırsa arabasının dört tekerini çivilettirirsin! :++:

22'sinde son ama sadece proje özeti, plan vb dokuman istiyor diye biliyorum. Sonra da 25 ine kadar en yakın proje merkezinden ıslak imzalı dokümanları teslim etmek gerekiyormuş. Projeyi hayata geçirme süreci hakkında bi sonuç çıkaramadım.

idril42' Alıntı:
ben her sene yapıyorum ama başvurular 22 sinde son TUBİTAK otraöğretimin..
evet 22sinde son ve bize bu hafta söylediler hatta cuma haberimiz oldu. her sene ne yapıyorsunuz benim aklıma hiçbirşey gelmiyor

Bizim müdür toplantıda projee katılmayan öğretmenler için herhangi bir yaptırım yapılıp yapılmayacağını sormuş. Yapılmayacağı söylenince en azından katılanları ödüllerin diye teklifte bulunmuş. Dün bizim okuldan proje yapıp gönderen tüm öğretmenler için ödül teklif yazısı gönderdim dedi. En azından teşekkür belgesi verilmesi gerekiyor falan dedi. Kütahya'da zorlada olsa projeye katılanlara iyi haber verelim. Diğer illerede örnek olsun.

Ben geçen sene bölge ikincisi oldum bırak ödül teklifini sözlü olarak teşekkürü çok görenler oldu :)

Sormayın 5 yıl kaldım Uşakta orada da durum aynı idi. Bıktım proje yapmaktan, hatta yapmadığınız zaman tehdit bile ediliyordunuz. Bunalım geçirmek üzereydim ki tayin çıktı elhamülillah.

BBNET
Geri