Jquery HaberBantı, FotoGaleri,Tarih Destekli Okul Temam V15

Kodla Büyü

xorcistforyou

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Wordpress temalarına olan ilgim artınca dayanamadım, bende benzer bir tasarımı kendi fikirlerimden yola çıkarak 3. ve son bir tema daha oluşturdum.
Eklediğim resimler ile temayı 5 farklı şekilde kullanabilmekteyiz.

Okul Tema v13 incelemek için : template-icon-gif-png-f110/jquery-haberbanti-fotogaleri-tarih-destekli-okul-temam-v13-t48826.html
Okul Tema v14 incelemek için : template-icon-gif-png-f110/jquery-haberbanti-fotogaleri-tarih-destekli-okul-temam-v14-t49214.html

TEMANIN ÖZELLİKLERİ

1. Temamız 988px genişliğinde ve 2 sütundan oluşmaktadır.

2. Yeni bir tasarladım. Burda örnek banner kullanımı ekli. Boş banner'ı "resimler" klasöründe bulabilirsiniz.

3. jQuery coin slider kullanılarak haber bantı oluşturdum. Scripti biraz modifiye ettim burda.

4. Personel ve okul sayfalarında kendi yazdığım jQuery script ile akerdeon tarzında şık bir kullanım ekledim.

5. Thickbox kullanarak okul galeri sayfası hazırladım. CSS3 ile gelen animasyon özelliği ekleyerek görselliği daha da artırdım.

6. Anasayfada haftanın bölümünü ve diğer eklemeleri siteyi daha canlı tutmak amacıyla ekledim.

7. FF, Chrome ve IE'de sorunsuz çalışmaktadır. IE6 desteği yoktur.

8. FF ve Chrome için CSS3 kodları ekleyerek görsellik kattım.

9. "bos-sablon.html" adında boş bir şablon dosyası içindedir. Yeni ekleyeceğiniz sayfaları bu şablonu kullanarak hazırlayabilirsiniz.

10. Haber arşiv sayfası ekledim eski haberleri buraya yazmanız için.

11. Anamenüyü animasyonlu hale getirdim.

NOT: IE7 testi yapamadım. Bazı görsel aksaklıklar oluşabilir.

SİTE TÜM ÖZELLİKLERİ ÇALIŞIR DURUMDA ŞU AN "CHROME" TARAYICISINDA GÖRÜNTÜLENMEKTEDİR. DİĞER TARAYICILARIN YENİ VERSİYONLARI İLE EKLENEN
GÜNCEL ÖZELLİKLER ÇALIŞIR HALE GELECEKTİR.

TEMA DEĞİŞİMİ NASIL YAPILACAK ?

1. "FTHTEMA.CSS" dosyasını açtıktan sonra "sol menu kodları" başlığını buluyoruz.

2. Aşağıdaki kod bloğunda "m3.jpg" kısmını "m1.jpg ... m7.jpg" şeklinde değiştiriyoruz.
Kod:
.slmenu h1 { 
		  color:#fff;
		  font:normal 12px "Lucida Sans Unicode", "Lucida Grande", sans-serif;
		  height:50px;
		  line-height:50px;
		  letter-spacing:1px;
		  margin:0;
		  padding:0px 0px 0px 20px;
		  background:transparent url(../resimler/m3.jpg) no-repeat left top;
		  display:block;
		  text-shadow:1px 1px 0 #555;}
3. Bu şekilde tema değişikliklerini ayarlayabiliyoruz.

EĞER BANNER İLE ALT KISIM ARASINDAKİ BOŞLUĞU KALDIRMAK İSTERSENİZ ?

1. "FTHTEMA.CSS" dosyasını açtıktan sonra ".anabolum" class tanımlamasını buluyoruz.
Kod:
.anabolum { float:left; 
	    position:relative; 
	    display:block; width:988px; 
	    margin:15px 0 0 0; padding:0; 
 	    overflow:hidden; background:transparent url(../resimler/orta-ap.png) repeat-y; }

2. Buradaki "margin" değerini 0'a ayarlıyoruz. Ve aradaki boşluk kapanıyor.

Kod:
ŞİFRE : fthets

Ekli dosyalar

• anatanitim.jpg
    anatanitim.jpg
    132.4 KB · Görüntüleme: 4,019
  • dyr-reh.jpg
    dyr-reh.jpg
    60.7 KB · Görüntüleme: 4,017
  • okl-prs.jpg
    okl-prs.jpg
    49.3 KB · Görüntüleme: 4,017
  • rsm-glr.jpg
    rsm-glr.jpg
    28.4 KB · Görüntüleme: 4,017
  • fthtema15.rar
    fthtema15.rar
    418.5 KB · Görüntüleme: 1,058
Hocam her zamanki gibi harikasınız. Nereden buluyorsunuz bu enerjiyi anlamak mümkün değil...

Kodlama işlemi statik web tasarımı olunca, üretimde kolay oluyo hayliyle.. Mantığı kaptıktan sonra yapman gereken sadece hayal kurmak ne nasıl olsun diye..

fatih hocam öncelikle şablonunuz çok güzel olmuş elinize sağlık..ancan ie7 de kayma sorunu var bunu nasıl düzeltebiliriz..internette araştırdım reset.css diye bişeyden söz ediliyo yardımcı olursanız sevinirim..

nerde oluyor hocam kayma, belirtirseniz yardımcı olurum.. Değişiklik yaptıktan sonra mı oldu ayrıca bunuda belirtirsen iyi olur hocam..

Resim olarakta ekleyebilirseniz sevinirim..

tanano' Alıntı:
fatih hocam öncelikle şablonunuz çok güzel olmuş elinize sağlık..ancan ie7 de kayma sorunu var bunu nasıl düzeltebiliriz..internette araştırdım reset.css diye bişeyden söz ediliyo yardımcı olursanız sevinirim..

Sitenin varsayılan tasarımında IE7'de kayma yoktur. Test ettim hocam..

xorcistforyou hocam, okulun sitesini yenilemek istiyorum da sizin vardiğiniz temalardan birirni kullanabilirim dimi?tabi bazı değişiklikler yaparak banner gibi....

t85' Alıntı:
xorcistforyou hocam, okulun sitesini yenilemek istiyorum da sizin vardiğiniz temalardan birirni kullanabilirim dimi?tabi bazı değişiklikler yaparak banner gibi....

eyvallah hocam.. Tabi değişiklik yaparak kullanabilirsiniz.. Meta etiketlerin bazılarını değiştirmezsen sevinirim, sayfa içinde görüntülenmiyolar zaten..

teşekkürler hocam diğer tasarımlarınız gibi bunu da arşivime ekledim. bir gün lazım olur...

Teşekkürler öğretmenim. öncelikle ben sırf merağımdan dolayı araştırma için kayıt olup sizin bilgilerinizden yararlanıyordum. Şimdide araştırarak bilgisayarıma localhost olarak wp kurdum. birçok wp temayı yükleyip inceleyebiliyorum. Ancak bu temayı yüklediğim zaman

Şu temalar yüklü fakat eksik. Temaların stil dosyası ve bir şablonu olmalıdır. ve altında stil sayfası kayıp yazıyor.
Bu temayı kullanabilir miyim? Yardımcı olursanız sevinirim.
Eğer kullanabilirsem neler yapmam gerekir. Lütfen yardım edin. İzci sitesi olarak düzenlemek istiyorum.
Mail adresimden ulaşabilirseniz daha memnun olurum. Teşekkürler.

kaptan63' Alıntı:
Teşekkürler öğretmenim. öncelikle ben sırf merağımdan dolayı araştırma için kayıt olup sizin bilgilerinizden yararlanıyordum. Şimdide araştırarak bilgisayarıma localhost olarak wp kurdum. birçok wp temayı yükleyip inceleyebiliyorum. Ancak bu temayı yüklediğim zaman

Şu temalar yüklü fakat eksik. Temaların stil dosyası ve bir şablonu olmalıdır. ve altında stil sayfası kayıp yazıyor.
Eğer kullanabilirsem neler yapmam gerekir. Lütfen yardım edin. İzci sitesi olarak düzenlemek istiyorum.

.
merhabalar fatih hocam görmemiş sanırım ben cevap vereyim.

fatih hocamın çıkardığı şablonlar HTML sie şablonlarıdır. Siz bu şablonları WORD PRESS gibi bir içerik yönetim sisteminde kullanırsanız bahsettiğiniz hataları almanız normal. çünkü bu şablonlar Word Press için hazırlanmadığı için uygun kod yapısına sahip değildir. Anlatımda geçen WP BENZERİ ifadesi de şekil olarak ona benziyor demektir.

BaRBaRYaN35' Alıntı:
kaptan63' Alıntı:

.
merhabalar fatih hocam görmemiş sanırım ben cevap vereyim.

fatih hocamın çıkardığı şablonlar HTML sie şablonlarıdır. Siz bu şablonları WORD PRESS gibi bir içerik yönetim sisteminde kullanırsanız bahsettiğiniz hataları almanız normal. çünkü bu şablonlar Word Press için hazırlanmadığı için uygun kod yapısına sahip değildir. Anlatımda geçen WP BENZERİ ifadesi de şekil olarak ona benziyor demektir.

sağolasın arkadaşım ilgine teşekkürler. peki bana o tür bir site için yardımcı olabilir misiniz? Ben şablonu nasıl kullanabilirim.neler yapmam gerekiyor. yardımcı olmak isterseniz yazabilir misiniz? tekrar teşekkürler.

memnuniyetle yardımcı olmak isterim hocam. siz sitenizi kurduktan sonra sitenize tema yüklemesi yaparız...

BBNET
Geri