jquery fonksiyona değer gönderemiyorum!

Kodla Büyü

mustafayilmaz28

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
merhaba arkadaşlar.
en başta
<script type="text/javascript" src="javascript/jquery.min.js"></script>
<script type="text/javascript" src="javascript/ajaxfonklar.js"></script>
dosyaları ekledim
<input type="image" src="sepet.png" name="sepeteekle" width="85" height="23" onclick="urunusepeteekle(<?php echo $yaz["urunid"];?>)"/>
şeklinde olan kodum daha önce alttaki
bu fonksiyon
ajaxfonklar.js
içinde
function urunusepeteekle(eklenecekurunid) {
id=eklenecekurunid;
alert(id);
};
fonksiyona değer gönderiyor ve çalışıyordu.
şimdi ise çalışmıyor.
nedeni ne olabilir acaba?

Muhtemelen javascript kodlarınıza eklediğiniz bir hatalı kod nedeniyle sayfada hata oluşuyor olabilir. Ya da php dosyanızdaki bir sorundan dolayı $yaz["urunadi"] değişkeni boş değer döndürüyor olabilir. Verdiğiniz koda bakarak, çalışması gerektiğini söylebiliriz ancak.

yakuphan' Alıntı:
Muhtemelen javascript kodlarınıza eklediğiniz bir hatalı kod nedeniyle sayfada hata oluşuyor olabilir. Ya da php dosyanızdaki bir sorundan dolayı $yaz["urunadi"] değişkeni boş değer döndürüyor olabilir. Verdiğiniz koda bakarak, çalışması gerektiğini söylebiliriz ancak.
evet hocam şimdi çalıştı :) şükürler olsun.
İlginize Teşekkür ederim.
bir sorum daha olacak jquery.com farklı farklı jquery kütüphaneleri var. bunların hangisini yükleyeceğimi nereden bilecem ben? yada yüklediğim çalışıyorsa sorun yok mu demektir. en son sürüm kütüphaneyi dahil etsem daha önceki jquery kodlarımda sıkıntı olmaz değil mi?

Kullanacağın jquery eklentisi çok eski değilse sorun olmaz. Eklentinin sitesinden, hangi sürümü desteklediği, istediği vs. gibi bilgileri edinebilirsiniz, eklenti çalışıyorsa sorun yok sayılır. Mümkün olduğunca son sürümü kullanmaya çalışın ancak deneme yapmadan da güncelleme yapıp, işi oluruna bırakmayın. Unutmayın, en iyi sistem çalışan sistemdir.
Jquery'de çıkan sürümler önceki sürümleri destekler ancak bazen büyük güncellemeler olabiliyor, o tür durumlarda bazı fonksiyonlar ortadan kaldırılabilir, işte o durumlarda eski eklentiler, kodlar çalışmayabilir.

BBNET
Geri