joomla yeni başlıyorum

Kodla Büyü

uragan06

Seçkin Üye
Seçkin Üye
joomla ya yeni başlıyorum :) biraz geç kaldım sanırım. joomla 3x le başladım.kurulum da sıkıntı yaşamıyorum fakat örnek gördüğüm joomla siteleri haline dönüştüremiyorum.Yeni başlayan veya tecrübeli arkadaşlar tam bir joomla sitesi oluşturabilmem için kaynak veya yol gösterirlerse çok sevinirm....

internette çok kaynak olduğunu söyleyebilirsiniz.ancak nerden başlamak nooktasında ve tema ,modül,bileşen noktasında sorun yaşıyorum...

önce kurulumundan başlayın
arayüzü tanıyın
temaları tanıyın,
tema pozisyonlaırı
kategori, makale
menü, alt menü vb ilişkisi
Joomla güvenliği makalelerini okuyun
sonra ziyaretçi sayacı gibi küçük modülleri kurun
sonra gelişmiş bileşenleri kurun
adım adım ilerleyin
güvenlik en önemlisi çok makale var onları mutlaka okuyun

k.cokol hocam yazıyı henüz görmemiş sanırım, güzel çalışmaları var.

Öncelikle durumu daha iyi anlayabilmen için yazılarını yayınlayacağın 2-3 kategrori ve 8-9 örnek makale oluştur.

Örnek olarak Haberler üst kategori, bunun altına spor ve siyaset kategorileri oluştur.
İkinci bir üst kategori daha oluşturabilirsin, mesela Eğlence bunun altına da fıkralar ve videolar diye 2 alt kategori oluştur.

Kategorilerimiz hazır şimdi de makalelerini oluştur, Oluştururken senden kategori seçmeni isteyecek üstte oluşturduğun kategorilerden uygununu seçersin.

Bileşenden başlayayım joomla yı zenginleştiren aslında bu bileşenlerdir. Bu bileşenler (emlak, video galeri, e-ticaret bileşenleri....) sayesinde siteni anında bir emlak veya e-ticaret sitesine çevirebilirsin.

Diyelimki emlak bileşenlerinden birini kullanacaksın kurdun. evleri detaylarını filan gireceğin harika bir panel ile içeriğini oluşturdun. Oluşturduğun bileşene ulaşılsın diye bir de menü oluşturdun, menü türü olarak da emlak bileşeni seçtin.
O menüye tıklandığı zaman senin emlak bileşeni içinde oluşturduğun evler arsalar ne varsa ekrana gelecek.

Modül e geçersek, modül ise bir bileşene ait yardımcı öğeler gibidir ve temamızın istediğimiz bölümünde (modül pozisyonunda) gösterebiliriz. Her temanın modül pozisyonları farklı olur.

Örnek emlak bileşeninin modüllerinden biri "en son eklenenler" olsun bunu aktif olan temamın sağ tarafında göstermek istiyorum. Modülü tıklıyorum modül pozisyonunu olarak right (veya başka bir isim olabilir) tıklıyorum hop en son eklenen evler sağda listelenmiş halde görünüyor.

veya en son eklenen en çok okunanlar modülleri var. onlar ile de sürekli farklı modül pozisyonları seçerek test yapabilirsin .

çok mu oluyorum bilmiyorum AMA!! eLİNDE JOOMLA 3x tema,bileşen,modül paketi olan bir arkadaş paylaşabilir mi? Paylaşırsanız çok sevinirim.İnanın bu yaz bu joomla işini çözmeyi,öğrenmeyi çok istiyorum.

joomla site açmak için insanlardan yardım beklemekten çok hazır makale ve videoları izlemeni öneririm. joomlatr.org, joomla.gen.tr, joomlabilgi.org sitelerinin hazırlamış oldukları video dökümanlara ulaş. eğer pc ve web siteleri ile aran iyiyse kolayca öğrenirsin. işe hiç başlamadan çevreden tema ve eklenti istemek sana bir fayda sağlamaz.
kolaylıklar dilerim

Tema firmalarının ücretsiz olarak sunduğu hazır quickstar paketleri var, onlardan birini indir ve kurulum gerçekleştir. Sonrasında ne nereden nasıl değişiyor bulmaya çalış. Çok faydasını göreceksin...
Sonra bu bilgilerini diğer uygulamalarında çok rahat uygulayacaksın çünkü prensip aynı :)

çizgi tagem joomla 1.6 derslerini izledim.Gerçekten çok faydalı oldu.byethost7 den ücrestsiz alan alarak bir tane örnek kurdum fakat tema ve bileşenler sadece joomlanınkilerdi.şimdi kullanabileceğim ,tavsiye edebileceğiniz 3x için tema,bileşen varsa hayır demem!

uragan06' Alıntı:
çizgi tagem joomla 1.6 derslerini izledim.Gerçekten çok faydalı oldu.byethost7 den ücrestsiz alan alarak bir tane örnek kurdum fakat tema ve bileşenler sadece joomlanınkilerdi.şimdi kullanabileceğim ,tavsiye edebileceğiniz 3x için tema,bileşen varsa hayır demem!

buyur hocam 2.5 ve 3.2 versiyonları var istediğini indir ve kullan

Gavick Free Tema

uragan06' Alıntı:
teşekkürler
tema yı ekledim düzen biraz bozuldu
biraz daha uğraşmak gerekecek sanırım:(

hocam Quickstart kurulum paketini mi kurdun yoksa tema mı ekledin. Eğer tema eklediysen hiç uğraşma bence, kaldır joomlanı hostingden Quickstart versiyonunu koy. Böylece demo versiyonundaki gibi bir görünüm elde edeceksin

BBNET
Geri