joomla yı nasıl yayınlayacağız

Kodla Büyü
hosting alacaksınız paralı ya da bedava 00webhost.com gibi alanyerinde yani hostingde controlpanelde mysql database oluşturulur.databese username. databasename password .hostingde fantastico varsa gerek yok joomlayı kendisi kuruyor değiştiriyor içeriği düzenliyorsunuz sizinki yerelde düzenlenmiş tabii ftp programıyla publichtml klasörüne upload yapılır.localedeki config.php dosyası hostingdeki gibi mysql databese username databasename database password".."içine yazılır hostinge yollanır.ya da webde http:siteadi.com/installation.php de açılır düzenlenir next next yapılır.Site açılacaktır. umarım yanlış anlatmamışımdır çok kez yaptım ama2.3 yıldır uğraşamıyorum. Hsa unutmayalım siteniz ele geçilmesin diye güvenlik açısından installation.php nin adı değiştilir ya da silinir.

kolaydı arkadaşlar korkmayın. ben tam hatırlamıyorum ama joomla kurulumu nete atmıştım sonra installı orada çalıştırmıştım kurulum bitince insatallı silmiştim olduğu gibi klasorleri atmıştım. cpaneldende database i yüklemiştim olmuştu diye hatırlıyorum. ama şuan kullanmadığım ve bir sefer yaptığım için emin değilim.

1-hosting adresinize aynı sürüm ve template ile boş bir joomla kurun
2-localde kurduğunuz bileşen ve modüllerin aynısını tekrar kurun
buraya kadar joomla sitesi boş ve anlamsız görünecektir.
3-localde kurduğunuz joomla sitesinin phpmyadmin ile veritabanı yedeğini alın
4-Boş kurduğunuz joomlanın şimdi veritabanını silerek yerine localde kullandığınız veritabanını yükleyin
5-Bileşen ve modüller hangi klasörleri kullanıyorsa localde onlarıda upload edin ftp ye . Mesela galeri localdeki fotoğrafları upload etmeniz gerekli düzgün çalışaması için .
6-Eğer templati editlediysenin onuda tekrar upload edin . Burada asıl mesele veri tabanının yüklenmesi .

BBNET
Geri