joomla Tasarım soru???

Kodla Büyü

suferi

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar joomla site tasarımı için Artisteer 2 programından daha gelişmiş daha çok alana müdahale edebildiğimiz program varmıdır.
okul sitesi için farklı bir tasarım yapmayı düşünüyorum joomla bir noktada tıkanıyor.
yardımlarınızı bekliyorum...

tam olarak ne planlıyorsunuz hocam
bahsettiğiniz programla zaten joomlanın tema konusunda herşeyine müdahale edebiliyorsunuz

Hocam senin sorunla alakalı değil ama biliyorsan cevaplarsan sevinirim. Biz bu Artisteer 2 programı ile kullanmakta olduğumuz bir joomla templatei açıp düzeltebiliyormuyuz. eğer yapabiliyorsak nasıl yapıyoruz bunu ?

Hocam çok farklı joomla siteleriyle karşılaşıyoruz .
bunların eklediği bir çok özellik var flash(sadece basıt bir flash ekleme değil komple hareketli içerikler) ,animasyonlu butonlar . ustte açılır menülüler.
daha bir çok özellik merak ettiğim böyle bir durum varmı yoksa sadece belli başlı alanlaramı müdahale edebiliyoruz.

Hocam kod bilgin iyi ise joomla kodlarına biraz müdahale ederek çok güzel tasarımlar ortaya çıkarabilirsiniz. Bileşenlere modüllere pluginlere müdahale ederek.

evet kodlarla ugrasmayı dusunuyorum hocam da
program varmı dıye merak ettım...kolayı varsa zora kaçmam.
asp.net ciyim...
php öğrencez artık ileri seviye...

lynda.com un joomlada tema yaratmak üzerine çok güzel eğitim videoları var. araştırıp bunları indirip izleyebilirsiniz. bana çok faydalı olmuştu

bahsettiğin konular için artisteer'in yapabileceği birşey yok
hatta banner olarak flash bile koymaya izin vermiyor.
bildiğim kadarıyla o tarz bir program yok. zaten kompleks şekilli flash templatelerde çok pahalıya satılıyor.
yapılabilseydi bir programla bu kadar pahalı satmazlardı diye düşünüyorum

hocam diğer arkadaşların söylediği gibi ARTISTEER ile bu tarz değişiklikler yapamıyorsunuz.
ARTISTEER dışında bu tarz gelişmiş tema işlemlerini yapabildiğiniz bir program yok.
Bahsettiğiniz zoomla temalar JQuery, AJAX, JS gibi teknolojilerin kodlar içerisine entegre edilmesiyle oluşturuluyor. onun için adam akııllı KOD bilgisine sahip olmanız gerekiyor.
Ama şunu da unutmayın derim. TEMPLATE hazırlandıktan sonra sayfanın neresinde hangi alanın gösterileceği bellidir. kodları incelerseniz bunlar zaten belirtilmiştir.

FOOTER, HEADER, LEFT, RIGHT vb.. gibi. ordaki kodları elle değiştirerek istediğin tasarımı sen oluştuabilirsin.
örneğin menünün oluşturulacağı yeri gösteren yerdeki kodu kaldırıp oraya kendi hazırlayacağın flash menünün kodlarını entegre edebilirsin.
yada
içerik kısmının üstüne kendin bir alan ekleyip Haber bandı şeklinde haberlerin geçişini sağlayabilrsin.

iş tamamen KOD bilgisi ile hallediliyor.

BBNET
Geri