Joomla sitem değişikliklerwe izin vermiooo..

Kodla Büyü

saraci41

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar joomla sitemde ne dosya silebiliyorum ne de resim upload edebiliyorum.. hiçbir işlem yapmıyor.. genle yapılandırma ayarlarında congirution.php yazılabilir diyor ama hiç bi işlem yapamıyorum.. ne yapabilirim ...

site dosyalarının izinleriyle ilgili bi durum olabilir...ftp en site dosyalarına girip üzerlerine sağ tıklayıp izinlerini ayarlayacaksın..

Cute ftp programı ile girdim ama nafile orada da configirution.php dosyasını bulamıyorum.. anlamadım gitti yaff..

Yok hocam anlamadım gitti Dns adresleri mi değişti ondan olabilir mi acaba.. Oynatmaya az kaldı :D :D

Eklentiler>uyumlu ek yöneticisi yolundan system-legacy'i aktifleştirin. O da olmazsa sitenizin kontrol paneli(cpanel,plesk gibi)üzerinden dosya yöneticisinden ilgili dosyalara yazma izni verin.

Benim Joomla 1.011 (tükçe).. Eklentiler diye bi bölüm yok.. Cpanelinden de Chmod ayarlarını değiştiremiyorum

Genel Ayarlar- Site- Sunucu Bölümünden;
Dosya Oluşturulması ve Klasör Oluşumu seçeneklerinde
Dont CHMOD new directories (use server defaults) seçeneğini aktif edip ondan sonra configuration.php dosyasını yazılabilir yapmayı deneyin hocam

xapex' Alıntı:
Genel Ayarlar- Site- Sunucu Bölümünden;
Dosya Oluşturulması ve Klasör Oluşumu seçeneklerinde
Dont CHMOD new directories (use server defaults) seçeneğini aktif edip ondan sonra configuration.php dosyasını yazılabilir yapmayı deneyin hocam
Hocam zaten o şekilde seçili...configuration.php= yazılabilir diyor fakat klasör silemiyorum veya rsim upload edemiyorum anlamadım gitti dns adreslerini de güncelledim ama nafile önsayafaya içerik ekleyebiliyorum ama ortam yöneticisinde ne resim ekleyebiliyorum nede silebiliyorum.. çözemedim bi türlü ne karın ağrısı varsa :D

Anladığım kadarıylaaaaaa...
Sitenize administrator girişi yapın...
sistem-Sistem Bilgisi-İzinler menülerine girin ve izinlerde kapalı bir seçenek varmı bakın...

Eğer kapalı bir klasör varsa...Ftp programı ile o klasöre sağ tıklayın ve yazma izni veri seçin...

Kolay gelsin..Saygılar.

mefete' Alıntı:
Anladığım kadarıylaaaaaa...
Sitenize administrator girişi yapın...
sistem-Sistem Bilgisi-İzinler menülerine girin ve izinlerde kapalı bir seçenek varmı bakın...

Eğer kapalı bir klasör varsa...Ftp programı ile o klasöre sağ tıklayın ve yazma izni veri seçin...

Kolay gelsin..Saygılar.
İzinler açık ayrıca cute ftp programı ile ftp ye ulaşmaya çalışyorum şifre yi bir türlü kabul etmiyor.. daha çözemedik ama bakalım bugün arıcam artık gerçi onlarda dns numaralarını değiştir falan dedi. değiştirdim yine olmadı..

Hocam o zaman sizin problem joomla ile ilgili değil..:)
Lütfen joomlaya birdaha hakaret etmeyin!
Şimdiden kolay gelsin...

hocam hostun admin paneline gir (plesk vb) oradan gerekli klasörlerin yazma izinlerini değiştir sonra işlem yapabilirsin.Artık hostlar FTP clientlere cevap ermiyor güvenlik açısından.

mefete' Alıntı:
Hocam o zaman sizin problem joomla ile ilgili değil..:)
Lütfen joomlaya birdaha hakaret etmeyin!
Şimdiden kolay gelsin...
Hocam ben hakaret emedim nefret ediyorum dedim bu da benim en doğal hakkım!! :shock:

hocam explorer kullanarak ftp den site dosyalarına gireceksin...Anladığı kadarıyla sorun sadece configuration.php dosyanda değil...Site dosyalarının tümünün izin ayarları 644 olacak klasörlerin izin ayarlarıda 755 olacak şekilde ayarlaman gerekiyor...Bu işlem de baya bi vaktini alır...Cuteftp den de yapılabiliyo bu izin değiştirme işlemleri..Saygılar..

bfource' Alıntı:
hocam explorer kullanarak ftp den site dosyalarına gireceksin...Anladığı kadarıyla sorun sadece configuration.php dosyanda değil...Site dosyalarının tümünün izin ayarları 644 olacak klasörlerin izin ayarlarıda 755 olacak şekilde ayarlaman gerekiyor...Bu işlem de baya bi vaktini alır...Cuteftp den de yapılabiliyo bu izin değiştirme işlemleri..Saygılar..
sağolasın hocam.. daha önceden de dediğim gibi cute ftp programı yada explorer dan şifremi kabul etmiyor anlamadım gitti..

BBNET
Geri