joomla siteler ne kadar kolay ve ne kadar güvenli?

Kodla Büyü

cuisinier

Süper Üye
Süper Üye
Arkadaşlar ben sadece HTML bilen php, asp bilmeyen BT öğretmeniyim.
Joomla ile web sitesi tasarlayabilir miyim sizce. Öğrenmek için nereden başlamalıyım.
Ayrıca bu program ile hazırlanan web sayfaları güvenilir mi.
Tavsiye ve düşüncelerinizi yazarsanız sevinirim.
Saygılar....

Hocam Öncelikle Gerçekten Çok Kolay Bir Kullanımı Var. Güvenlik Bakımından Son Derece Güvenli. Dersler İle Başlayın. Joomla Dersleri İsterseniz Foruma Ekleyebilirim.

hocam ben de sizin gibiyim (sadece html) ve okulumda joomla kullanıyorum. yükleme işlemi biraz karışık gelmişti sadece. bugün yeni okuluma da kurdum, alıştım artık sanırım :))) ama kullanma arayüzü gerçekten kolay. güvenlikle ilgili bir problem yaşamadım ben hiç. bu adreste adım adım anlatılıyor kurulum.
http://www.joomlatr.org/index.php/sss/3 ... simli.html

İlk etapta okulunuz için mantıklı ama orjinallik açısından farklı tabi. Web tasarım işi Sanat

Ben de birkaç seferdir, kendimce gayet güzel siteler hazırladım ama bir türlü localhosttan hosta taşıyamadım. Ücretsiz linux tabalı hosting firmalarından hesap aldım, defalarca taşıdım ettim ama hostta joomla kurulumunda ve özellikle lacldeki veritabanını oraya taşımakta sıkıntı çektim en sonunda da pes ettim zaten. Bu konuda her türlü video, resim anlatımlarına açığım. :roll:

subversaa' Alıntı:
Ben de birkaç seferdir, kendimce gayet güzel siteler hazırladım ama bir türlü localhosttan hosta taşıyamadım. Ücretsiz linux tabalı hosting firmalarından hesap aldım, defalarca taşıdım ettim ama hostta joomla kurulumunda ve özellikle lacldeki veritabanını oraya taşımakta sıkıntı çektim en sonunda da pes ettim zaten. Bu konuda her türlü video, resim anlatımlarına açığım. :roll:

netbilsis ten alın hostingi adamlar anında aktardığınız dosyaları ayarlarını yapıp aktif hale getiriyorlar. ister host2host, ister local2host ister sıfırdan kurulum.
Anında , ücretsiz, sorunsuz
Reklam gibi oldu ama ben şimdiye kadar buradan bir çok hosting aldım ve birçok kişiye aldırdım. No Problem!

Hazır sistemlerde güvenlik herzaman sıkıntı olmuştur bunu önceden yordayıp önlemlerinizi alırsanız sorun olmaz.

yönetmesi kolaydır ve işi bilenler için güvenlik sıkıntısı hiç yoktur. anadolu ajansı bile sitesini joomla üzerine kurmuş.

aliantep27' Alıntı:
Arkadaşlar ben sadece HTML bilen php, asp bilmeyen BT öğretmeniyim.
Joomla ile web sitesi tasarlayabilir miyim sizce. Öğrenmek için nereden başlamalıyım.
Ayrıca bu program ile hazırlanan web sayfaları güvenilir mi.
Tavsiye ve düşüncelerinizi yazarsanız sevinirim.
Saygılar....
gözlemlediğim kadarıyla eskisinden daha güvenli, eskiden hacklenen joomla tabanlı siteler görürdüm, ne de olsa sürekli geliştirilen bir sistem
ama web işini ticarete dökeceksen, uzun boylu düşünüyorsan; web programlamaya başlasan iyi olur.
joomla'yı ilköğretimdeki çocuk bile kullanabiliyor, e-okulu kullanmak kadar basit, yani joomla ile bir site yapmanın bir ayrıcalığı yok.

hasari' Alıntı:
Hazır sistemlerde güvenlik herzaman sıkıntı olmuştur bunu önceden yordayıp önlemlerinizi alırsanız sorun olmaz.

kesinlikle katılmıyorum bizim gibi programlamadan hafif anlayan insanların kodladığı sitelerde mutlaka bi yerinde açık kalıyo

wordpress, joomla gibi hazır cmsler nisbeten daha güvenli..

atıp tutanlar gidip anadolu ajansının sitesini hacklesinler de bir görelim. üstelik kullanımının kolay olması olumsuz değil olumlu bir özelliktir. istenilirse joomla ile çok güzel siteler ortaya çıkabiliyor.

KAYIBEY' Alıntı:
atıp tutanlar gidip anadolu ajansının sitesini hacklesinler de bir görelim. üstelik kullanımının kolay olması olumsuz değil olumlu bir özelliktir. istenilirse joomla ile çok güzel siteler ortaya çıkabiliyor.
atıp tutanlar kim hocam :D

Ben yaklaşık 5 tane joomla site kurdum...
Bir sitem 2 defa hacklendi...Oda server açıklarından kaynaklanıyor...Öyle boş beleş adam da hacklemedi sağlam adamlar uğraşıyor benimle :D
Sadece index.php dosyasını değiştirmişler..Zaten bütün joomlaların index i aynıdır..Biryerden bul değiştir..Site eskisi gibi...

Demek istediğim joomlanında açıkları olabilir ama...
1) Yeterki beta sürümleri kurma...
2) Gereksiz ve bilmediğin bileşenleri kurma
3) Adam akıllı bir host firması ile anlaş...

Hadi siteni hacklesinler bakalım...O işler kolay değil öyle :P

mefete' Alıntı:
Bir sitem 2 defa hacklendi...Oda server açıklarından kaynaklanıyor...Öyle boş beleş adam da hacklemedi sağlam adamlar uğraşıyor benimle :D
Sadece index.php dosyasını değiştirmişler..Zaten bütün joomlaların index i aynıdır..Biryerden bul değiştir..Site eskisi gibi...

hocam kendi ağzınla söylüyorsun joomla sitelerinin hacklendiğini :)
ayrıca açığın server açığı olduğunu nerden biliyorsun? başka bir açık da olabilir...

Rüzgara Karşı' Alıntı:
mefete' Alıntı:

ayrıca açığın server açığı olduğunu nerden biliyorsun? başka bir açık da olabilir...

Evet kendi ağzımla söylüyorum :) yaptığımız bütün sitelerde hacklenme riski var...Ben bunu yaşadım...
Ama server açıklarından diyorum...Neden? Benim sitemle birlikte aynı server daki yüzlerce site hacklendi...

mefete' Alıntı:
Rüzgara Karşı' Alıntı:
mefete' Alıntı:

Evet kendi ağzımla söylüyorum :) yaptığımız bütün sitelerde hacklenme riski var...Ben bunu yaşadım...
Ama server açıklarından diyorum...Neden? Benim sitemle birlikte aynı server daki yüzlerce site hacklendi...
evet söylediğine göre server açığı, şunu demek istemiştim...
güvenlik konusu birkaç cümleyle halledilecek kadar küçük bir konu değil.

BBNET
Geri