Joomla Site - Bandwidth Aşımı Sorunu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan wertyu6
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

wertyu6

Süper Üye
Süper Üye
joomla ile yaptığım bi sitede sürekli bandwitdh aşımı sorunu yaşıyorum arkadaşlar.
site o kadar çok ziyaret edilen bi site değil. sorun ne olabilir acaba?

asp-php hocam 20gb bandwidth var, ay dolmadan doluyor.
3-4 günde 4 gb olmuş şimdilik.

wertyu6' Alıntı:
asp-php hocam 20gb bandwidth var, ay dolmadan doluyor.
3-4 günde 4 gb olmuş şimdilik.

3-4 günde nasıl 4 gb. olur bilmiyorum ama bir belediye sitesini joomla ile yapıp, adamlara yazar hakkı verip teslim etmiştim. Adamlar haber eklerken sürekli olarak imajların büyük hallerini koymuşlar. Küçültüp ftp ye atmamışlar. Bu sebeple ay sonu gelmeden bandwith hatası veriyordu. Benim söyleyebileceklerim bunlar. 3-4 günde dediğiniz seviyelere gelmesi az ziyaret edilen bir site için ilginç. Bi de hazırladığınız bir flash animasyon vs. varsa (büyük boyutlarda) o da etkileyebilir.

1- cpanelde

istatislik paneli var

awstats bölümünden; aylım en çok ziyaret eden IP numarasını bulunuz eğer bu yurt dışı ülke ise sanırım sorun bu. Kısacası bot saldırısı...

Hocam, adresi verirseniz daha iyi bakma şansımız olur...
Birde bir ana sayfanın kaç kb olduğuna bakın.. Mesela benim okul sitesi 200 kb boyutunda... videoları mümkün olduğunca youtube vs'den alıyorum, okulda seyredilmesi gerekenleri kendi sitemden (meb hattı youtube engelliyor malumunuz) hava durumu resimleri dmi'den vs.. www.gaziio.k12.tr

Birde dosyalar menüsü varsa, dosyaların indirilme oranına bakın..

asp-php' Alıntı:
1- cpanelde

istatislik paneli var

awstats bölümünden; aylım en çok ziyaret eden IP numarasını bulunuz eğer bu yurt dışı ülke ise sanırım sorun bu. Kısacası bot saldırısı...

yurtdışı olduğunu nasıl anlayabilirim?

hasan' Alıntı:
Hocam, adresi verirseniz daha iyi bakma şansımız olur...
Birde bir ana sayfanın kaç kb olduğuna bakın.. Mesela benim okul sitesi 200 kb boyutunda... videoları mümkün olduğunca youtube vs'den alıyorum, okulda seyredilmesi gerekenleri kendi sitemden (meb hattı youtube engelliyor malumunuz) hava durumu resimleri dmi'den vs.. http://www.gaziio.k12.tr

Birde dosyalar menüsü varsa, dosyaların indirilme oranına bakın..

video yok hocam sitede.
index mb ı bulmaz.

asp-php' Alıntı:
1- cpanelde

istatislik paneli var

aynen bu hocam, belli ip ler varsa ipleri yasaklayabilirsiniz.

yurt dışı olduğunu anlamak için

tracert http://www.gaziio.k12.tr yazıyoruz çalıştıra ve izliyoruz sitemiz nerede..
siteniz yurt dışı, softlayerde barınıyor hocam.

the_korsan' Alıntı:
asp-php' Alıntı:
1- cpanelde

istatislik paneli var

aynen bu hocam, belli ip ler varsa ipleri yasaklayabilirsiniz.

yurt dışı olduğunu anlamak için

tracert http://www.gaziio.k12.tr yazıyoruz çalıştıra ve izliyoruz sitemiz nerede..
siteniz yurt dışı, softlayerde barınıyor hocam.

sunucu yurtdışında onu biliyorumda ip lerin yurtdışı olup olmadığını nasıl anlıycam?

Ülkeler (En sýk kullanýlan 25) / Bölümünde

TR 2. yada 3. sırada ise :)

Hosts (En sýk kullanýlan 25 ) bölümünde ki en çok band yiyen IP banla

asp-php' Alıntı:
Ülkeler (En sýk kullanýlan 25) / Bölümünde

TR 2. yada 3. sırada ise :)

Hosts (En sýk kullanýlan 25 ) bölümünde ki en çok band yiyen IP banla

deniycem hocam teşekkürler herkese

geçici olarak sorunu şöyle çözebilirsin hocam,
joomla siteni alt dizine kur,
ana dizeine sadece bir index atıp otomatik alt dizine yönlendir,
aynı problem banada oldu bu şekilde çözdüm sorunu tespit edene kadar sana zaman kazandırır
index içine iframe koyarak alt dizindeki siteyi gösterip sonra da yönlendirme yapabilirsin

aylık ziyarete göre 5gb trafiğin dolması normal mi sizce

Ekli dosyalar

• 1.PNG
    1.PNG
    31.9 KB · Görüntüleme: 1,166
Ben de joomla sitelerde aşırı bandwidth kullanımı sorunu yaşıyorum.Bir alt dizine atıp yönlendirme dışında çözüm önerisi olan var mı?

joomla sitelerde bandwith sorunu yaşandığını ilk kez bu forumda gördüm. bandwith, bir hostingin trafik kotasıdır site çok hit alırsa, aşırı ziyaretçi gelirse bu kota dolar.
sitenin yazılımınının hosting kotasıyla bir alakası yoktur.
40 un üzerinde joomla sitem var hiç bu sorunla karşılaşmadım

yorum yazmadan önce 1. sayfadaki mesajları okumamıştım şimdi tekrar yazma gereği duydum
buradaki istatistiklerin nedeni ddos vb. saldırıdır, wa-rez tema veya eklenti kurmuş olabilirsiniz. belediye sitesi önemlidir başkanın düşmanı siteye saldırtabilir vb. birçok neden çıkar.
günlük 5000 tekil hitli sitem joomladır 1 aydır daha 1 gb olmadı
site: www.sanalosgb.com
günlük 3000 tekil hitli sitem hiçbir ay 1 gb ı doldurmadı
www.siverekdenge.com

size tavsiyem hemen admin tools kurun ardından sitede warez ne varsa silin mail hesabını yandex kurumsala bağlayın

k.cokol hocam teşekkürler cevabınız için.
Ben çok basit bir noktayı ihmal etmişim. Siteye admin yetkisi olan arkadaş bazı basit resimleri meğer yüksek boyutlu yüklemiş. Onlar da epeyce trafik işgal ediyormuş. Cpanelde Webalizer menüsünden istatistikleri incelediğimde, en yüksek yüzdelerin bu sonradan yüklenen resimler olduğunu farkettim.
Teşekkürler.

k.cokol' Alıntı:
joomla sitelerde bandwith sorunu yaşandığını ilk kez bu forumda gördüm. bandwith, bir hostingin trafik kotasıdır site çok hit alırsa, aşırı ziyaretçi gelirse bu kota dolar.
sitenin yazılımınının hosting kotasıyla bir alakası yoktur.
40 un üzerinde joomla sitem var hiç bu sorunla karşılaşmadım
Aynen. Sıkıntının joomla ile ilgisi yok.

BBNET
Geri