Joomla-SAFE MOD nasıl olmalı?

Kodla Büyü

the_myth

Seçkin Üye
Seçkin Üye
merhaba arkadaşlar. joomla siteme hiç bişey yükleyemiyorum sürekli hata veriyor. sonradan farkettimki safe mod açık görünüyor. sanırım normalde kapalı olması lazımmış modül veya bileşen yükleyebilmek için. ama oda güvenlik sorunu yaratmaz mı? sizdekiler nasıl merak ettim. açık mı kapalı mı?

Barındırma firmanız ile görüşün hocam.

Joomla'da safe mod açık ise kurulumları, dosyaları uzak sunucuya aktardıktan sonra yapabilirsiniz.

Biz netbilsis ile çalışıyoruz, problem yok...

hocam dediğiniz gibide yaptım ama olmadı. dosyaları sunucuya atıp ordan yüklemeyi denemiştim yine yüklenememişti. safe modu kapatmanın güvenlik yönünden bi sakıncası varmı acaba?

Hocam bazı sunucu firmaları safe mod'u kapatmanın güvenlik nedeniyle tehlike arzettiğini, bundan dolayı kapatmalarının mümkün olmadığını belirtiyorlar.

Ama linux sunucularda kişiye özel safe mod kapatma durumlarının olduğunu okuyoruz.

Siz sunucu firmanızla bir görüşün, çözüm bulmaları beklenir.

Bazı kaynaklarda php.ini dosyası ya da .htaccess'de yapılacak bir iki düzenleme ile safe mod'un kapatılabileceği belirtiliyor, denemediğim için bir şey söyleyemeyeceğim.

FTP vasıtası ile uzaktan eklenti yükleme konusuda BAKINIZ derim...

Eğer joomla 1.5 kullanıyorsanız FTP katmanını aktif ederek kurulumlarınızı sorunsuz şekilde yapabilirsiniz.

Kurtkaya gerekli adresi vermiş. Orayı inceleyin isterseniz.

BBNET
Geri