joomla ile ilgili üç soru

Kodla Büyü

muharremunlu75

Aktif Üye
Arkadaşlar sizlerin sayesinde çok şey öğrendim.teşekkürler.joomla ile ilgili üç sorum var.
1.resimde görülen web sayfası gibi temanı sağına ve soluna resim ekeleyebilir miyim. nasıl yaparım?

2.resimdeki gibi admin temesı olan var mı? varsa gönderebilir mi ?
3-joomla anasayfada ilk kurulumda orta kısımda www. joomlam.com site adı yazıyor bu yazıyı silemedim.hoş geldiniz yazısının üstünde olan bu yazı nereden siliniyor.

Ekli dosyalar

• okul sitesi.JPG
    okul sitesi.JPG
    146.2 KB · Görüntüleme: 619
  • okul resim.JPG
    okul resim.JPG
    181.4 KB · Görüntüleme: 619
yaw hocam sordukların aslına bakarsan çok zor şeyler değil ama sende bir başlıkta 3 soru sormasaydın keşke. bak cevap bile yazarken soruların 2 sini unuttum :lol:

joomla reklam yazısını silmeyi söyleyeyim bari;) hocam eğer dediğin reklam "alt menü" olarak verilmişse modülere gir ve oradan "alt menü" seçeneğini pasif yap. eğer alt menü değilse tema yöneticisine gir, kullamakta olduğun temayı seç ve "düzenle" seçeneğini seç. karşına gelen ekrandanın sağ tarafına HTML seçeneğini seç ve oradan o reklamın olduğu kodu sil. bu kadar basit 8)

Merhaba

1-a) Sağa ve sola o şekilde resimleri birkaç farklı şekilde ekleyebilirsiniz. En basiti Özel HTML (mod_custom) modülünü kullanarak yapmanız. Editör alanından resminizi ekleyip, düzenlemeleri yapınız. Sonra sağ yada sol pozisyonda yayınlayınız.
1-b) Temanızın CSS ayarlamasıyla yapabilirsiniz.
1-c) Yayınlayacağınız modüllerde düzenleme yapabilirsiniz.

2-) Joomla'da böyle bir tema yok bildiğim kadarıyla. Ama yinede en basit ve anlaşılır joomla admin teması standart olarak gelen temadır.

3-) Joomlam.com ücretsiz joomla hosting hizmeti sağlayan bir site. Standart hizmetleri dahilinde tema yada içeriklere joomlam.com yazısını yazmıyorlar. Ekran görüntüsü yada adres gönderebilir misiniz.

Anasayfa yazısını > Modül Yöneticisi > mod_breadcrumb modülüne tıkladıktan sonra "Anasayfa yazısını göster" olan yerdeki işareti kaldırarak yok edebilirsiniz.

BBNET
Geri