Joomla beyaz sayfa hatası

Kodla Büyü

Kronos33

Aktif Üye
http://www.erdemlisml.k12.tr sitemiz Joomla ile yapılmıştı. Uzun süredir sorunsuzca kullanıyorduk. Fakat bugün site açılmadı, siteye girerken beyaz bir sayfa açılıyor ama admin paneline giriş yapılıyor. Sadece site anasayfasına giremiyoruz. Sorun hakkında fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

EDIT: Sanırım IFRAME virüsü bulaştı. Yedek alıp script blocker programlarıyla tarattıktan sonra tekrar atacağım. Ayrıca 1.5.17 güncellemesi de yapmayı düşünüyorum.

son zamanlarda tema vs değiştirdn mi hocam çalışırken bu hale nasıl geldi ne yaptın da geldi onu hatırlıyorsan eğer işlemi geri al.....
demek istediğim kurduğun bir modülden bir bileşen den temadan vs den sonra bu olduysa ve sen hatırıyorsan hangisi olduğunu kaldır o en son kurduğunu düzelir...ama durup dururken bu hatayı aldıysan hack girişimi olabilir...joomla versiyonun kac acaba
onun güvenlik acıklarını kullanmış olabilirler

Joomla 1.5.15 stabil sürüm. En son Jforms bileşeni yükledim ama onu da 2 gün sorunsuz kullandım. Dediğim gibi index.php dosyasının en altında script kodları gördüm onu silince site açıldı. Lakin 5 dk sonra tekrar kapandı. IFRAME virüsü olduğu düşünüyorum.

Ekli dosyalar

• adsız.PNG
    adsız.PNG
    117.3 KB · Görüntüleme: 3,201
Sonunda siteyi geri getirdim. Yaptığım araştırmalar doğrultusunda aşağıdaki adımları uyguladım:

1. İlk önce Eset Smart Security + Norman Malware kurarak bilgisayarımı zararlı yazılımlara karşı tarattım.
2. Bulunan virüslerden temizledikten sonra, database şifresini değiştirdim. (Tabi siteyi çevrimdışı moda getirdim.)
3. Bu adımda hosttaki bütün dosyaları indirdim. Ardından internet bağlantısını kestim.
4. İndirdiğim dosyaları bir güzel tarattırdım. Administrator dizinindeki index.html, default.php, index.php gibi dosyaların hepsinin en altına kodun yerleştiğini tespit ettim.
5. Notepad++ programı ile bu dosyaları seçerek tümünün en altındaki scrip kodlarını temizledim, kaydettim ve yerine koydum. (Biraz zaman aldı)
6. Hostu eski dosyalardan temizleyerek bomboş hale getirdim. (Internet bağlantısını açmayı unutmayın)
7. Son adımda kaydettiğim dosyaları tekrar taratarak temiz olduğundan emin olduktan sonra hosta geri attım. Siteyi çevrimiçi hale geri getirdim.

Hepsi bu kadar şimdilik bi sorun yok.

ya anlamadığım sunucu kendi bilgisaarın mı ki eğer değilse hostunu değiştir derim

fatihpc' Alıntı:
ya anlamadığım sunucu kendi bilgisaarın mı ki eğer değilse hostunu değiştir derim

Sorunun hostingle herhangi bir alakası bulunmamaktadır. Kişisel bilgisayarlarınızın güvenliğini sağladığınız takdirde ve şifrenizi birilerine kaptırmadığınız takdirde bu sorunu yaşamazsınız.

sneakydr' Alıntı:
fatihpc' Alıntı:

Sorunun hostingle herhangi bir alakası bulunmamaktadır. Kişisel bilgisayarlarınızın güvenliğini sağladığınız takdirde ve şifrenizi birilerine kaptırmadığınız takdirde bu sorunu yaşamazsınız.
Bende öyle umuyorum. Mesajlarınız için teşekkürler.

BBNET
Geri