Joomla Banner Kullanımı

Kodla Büyü

mgkmgk

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar bu konuda yeniyim. 1.5.3 ü kurdum, yönetim paneli üzerinden işlemler yapıyorum. Ancak panel üzerinden banner değiştirme imkanımız yok mu? Kendi banner ımı kullanmak istiyorum. Nasıl yapabilirim.

hocam joomlayı kurdugunuz zaman
images klasöründe o resmi silip yerine aynı isimli bannerinizi koyun
ama yapmış oldugunuz banner onun piksellerinde olursa daha güzel gözükür

hocam sen en iyisimi benner ını değiştirmeden önce 1.5.3 den vaz geç. çünki çok çabuk hack yiyor(güvenlik açığı problemi var).neyse sorunun cevabını sana şöle vereyim. ftp den sitene bağlan ve kullanmak istediğin banneri, template>(kullandığın temple)>images klasörünün içine header.jpg ismi ile at. çıkan cevaba "evet" dersen yeni bannerin kullanıma girer.

NOT: bannerinin boyunu yükseklik*genişlik bir önceki bannerle aynı yapmaya çalış. eğer illaki aynı olmuyor ben istediğim boyutta kullanacağım dersen css ayarları ile oynaman lazım.

Merhaba

1.5.3 sürümünü nereden buldunuz bilmiyorum ama güncel sürümü http://www.cmsturk.net/forum/showthread.php?t=15112 adresinden takip ediniz ve güncel sürümü indiriniz.

Banner resimlerinizi images/banner klasörüne FTP'den yükleyiniz. Sonrasında Joomla admin yöneticisine geliniz ve reklam bileşenine tıklayın. Buradan kategori, müşteri ve reklam ekleyiniz. Reklam ekleme sayfasının alt bölümünden açılır menüden eklediğiniz resminizi seçiniz.

Sonrasında modüllerden reklam (mod_banner) ekleyiniz. Müşteri ve kategoriyi seçip modülü uygun pozisyonda yayınlayınız.

panel üzerinden banner değiştirme imkanınız var. Bileşenler reklam reklamlar kısmından yeni reklam adı ve image belirle sonrada diğer dafault reklamları yayından kaldır direk senin yeni eklediiğin reklam görünecektir. jommla ise çok eski değiştir bence

BBNET
Geri