Jommla yahut Wordpress ?

Kodla Büyü
Saygıdeğer hocalarım;

Köy dernek sitesi yapmam için bir teklif aldım...
1-2 Hafta içerisinde yapıp teslim etmem gerekiyor..

İstedikleri şey

Orjinal bir dernek sitesi olsun
Ana sayfada manşet haber ve alt haberler
haberleri yönetim panelinden ekleyip düzenleme kaldırma.

Bu kadar...
Görsellik çok önemli dediler...

Arkadaşlar jomlayı ve wordpresi çok duymuşluğum var ama hangisinin icraati daha fazladır.
yada benim aradığım hangisidir bilmiyorum.
işin ehli olanlar bana hangi siteden neyi indirip hangi temayıı kuracağımı anlatırlarsa çok makbule geçer. :(
size güvenerek iş aldım. :D

Hocam ben Joomla derim. Orjinal bir tema bulduktan sonra sıkıntı yaşamazsınız. Yalnız temanın müdahale edebileceğiniz alanı çok olsun. En olmadı "kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez" diyerek bi tema satın alırsınız :)

Evvelki sene çocuklara (15 kişilik sınıfa) joomla ve bir miktarda wordpress gösterdim yıl boyu. Sonra anket yaptım. 15 te 15 Joomla çıktı. :+1:

Joomla'nın yönetimi WP'ye göre daha zordur. Wordpress ile siteyi yaptığınızda içerik yönetimini öğretmeniz 20 dakikanızı bile almayacaktır. Resim yükleme, kategori açma kolaylıkları, görünümü güncelleştirme, eklenti bolluğu, sistemi özelleştirme kolaylığı ile bence artık modasının geçtiğini düşündüğüm joomla'ya fark attığını düşünüyorum.
www.bortokiaol.k12.tr WP ile tasarladığım bir site.

hocam kesinlikle wp daha esnek ve kullanışlı bir cms. worpress için de binlerce hazır TR şablon bulabilrsiniz. TR olmayan bir şablonu da kendiniz 5-6 dakikada TR yapabilirsiniz. joomla yönetim paneli şahsen bana müthiş karışık gelmiştir her zaman. Tavsiyem wp olur. Yalnız kullanacağınız sunucunun wp çalıştırmaya uygun olduğunu kontrol edin zira kimi sunucular wp barındırmak istemezler nedeni de wp sisteminin anlık olarak sunucu işlemcisini yoğun olarak meşgul etmesidir. wp kullanacaksanız mutlaka linux sunucu tercih edin.
Ben çalıştığım okulun sitesini wp ile yaptım bakmak isterseniz :
http://www.orucogluilkogretim.com/

yakuphan' Alıntı:
Joomla'nın yönetimi WP'ye göre daha zordur. Wordpress ile siteyi yaptığınızda içerik yönetimini öğretmeniz 20 dakikanızı bile almayacaktır. Resim yükleme, kategori açma kolaylıkları, görünümü güncelleştirme, eklenti bolluğu, sistemi özelleştirme kolaylığı ile bence artık modasının geçtiğini düşündüğüm joomla'ya fark attığını düşünüyorum.
http://www.bortokiaol.k12.tr WP ile tasarladığım bir site.
Hocam nextgengallery eklentisini mi kullanıyorsunuz resimler için?

drupal.org.png

drupalıda düşünün hocam

wordpress anatan yardımcı olan kAynaklar nelerdir acaba arkadaslar yardmcı olursanız sevnrmm joom mebe yuklenmiyo dye bliydumm doğrumudur

Efedrin' Alıntı:
selyon' Alıntı:
wordpress anatan yardımcı olan kAynaklar nelerdir acaba arkadaslar yardmcı olursanız sevnrmm joom mebe yuklenmiyo dye bliydumm doğrumudur

Hocam mebin ücretsiz servisi Joomlayı da desteklemez Wordpressi de

wp kaynağı istiyorsanız kurulumdan başlayarak http://www.wordpress-tr.com/belgeler/wo ... -kurulumu/

takıldığınız yer olursa sorabilirsiniz, iyi çalışmalar

hocam ozaman sadece html den mi faydalanıcaz dreamwear kullanarak mebin ucretsiz servisi için hazır scriptlerden baska nelerden faydalanabliriz guncellemeler ugrastırcak ozman

BBNET
Geri