52 istiyor o ama ben 48 veriyorum en fazla... 50 yi zorlamalı mıyım bu araç için? Yakıtı da ş. içi 40-45 kuruş diyor... Ş. arası 30-35 e düşüyor diyor 120 yi geçmezsem...giryan' Alıntı:Hocam tahminimce arkadaşın 54 ister, sen 50 ver, orta yolu bulun işte =) Aslında alıcı olsam 50'ye zorlarım. Arkadaşın talep ettiği fiyatı belirtirsen sevinirim.
Hocam ş. içi pek kullanmıyorum evet İstanbul ama yılda 10 bini zor yaparım. Araç içime sindi ama araba konusunda pek bilgim olmadığından açmak istedim konuyu..giryan' Alıntı:Hocam hoşuna giden bir araçsa eğer al, aldanmazsın onu aldığında. "O araçtan muhakkak uzak dur" dedirtecek bir marka veya model değil. Ama hoşuna gitmiyorsa da sırf mantıklı olduğu için alma. Beğendiğin başka bir aracı al. Konum İstanbul diye belirtmişsin, dizel bir araç tercih etmen daha mantıklı olabilir.
Evet hocam belki 5-6 bin kullanırım. Maksimum kaç verebilirim bu araca peki? Değeri nedir yani...altintepebilisim' Alıntı:Hocam 10bin km hele ki çoğunu şehir dışında yapacaksan dizel almaya hiç gerek yok. Kilometresi de yüksek sayılmaz 5 yıl sende kalsa 150bine getirirsin o zamanki en düşük kmli jetta sende olur rahat satarsınbeğendiysen al keyfine bak.
altintepebilisim' Alıntı:Hocam 10bin km hele ki çoğunu şehir dışında yapacaksan dizel almaya hiç gerek yok. Kilometresi de yüksek sayılmaz 5 yıl sende kalsa 150bine getirirsin o zamanki en düşük kmli jetta sende olur rahat satarsınbeğendiysen al keyfine bak.
delikatliyam' Alıntı:altintepebilisim' Alıntı:Hocam 10bin km hele ki çoğunu şehir dışında yapacaksan dizel almaya hiç gerek yok. Kilometresi de yüksek sayılmaz 5 yıl sende kalsa 150bine getirirsin o zamanki en düşük kmli jetta sende olur rahat satarsınbeğendiysen al keyfine bak.
1. 10.000 km altı kullanan arkadaşlar neden dizel araç almasına gerek olmadığını anlamış değilim. ( Açıklayabilirseniz Sevinirim)
2.Dizel arabalar benzinli araçlara göre saha sağlam ve dayanıklıdırlar. Dizel araçlar sorun çıkarır yazıyorlar ben sorun çıkaranı daha henüz görmedim.
3. TSİ motorlarlar 100 km 10 litre benzin yakan aileye gelmeyecek performans araçlarıdır. İnsanlar neden bu motorlara gereksiz ilgi gösterir anlamış değilm.
4. Benzinli araçlar her 10.000 km debir bakıma girer dizellerde 1.6 serisi min 15.000 bin bazıları da 20.000 km bakıma girer.
5. Yetkili servis bakım fiyatları aynı olmasına rağmen dizeller daha uzun km de bakıma girer. ve aynı zamanda benzinli araçlara görede yarı yarıya yakar
TÜP konusuna gelirsek yanına bile yaklaşmam.
delikatliyam' Alıntı:altintepebilisim' Alıntı:Hocam 10bin km hele ki çoğunu şehir dışında yapacaksan dizel almaya hiç gerek yok. Kilometresi de yüksek sayılmaz 5 yıl sende kalsa 150bine getirirsin o zamanki en düşük kmli jetta sende olur rahat satarsınbeğendiysen al keyfine bak.
1. 10.000 km altı kullanan arkadaşlar neden dizel araç almasına gerek olmadığını anlamış değilim. ( Açıklayabilirseniz Sevinirim)
2.Dizel arabalar benzinli araçlara göre saha sağlam ve dayanıklıdırlar. Dizel araçlar sorun çıkarır yazıyorlar ben sorun çıkaranı daha henüz görmedim.
3. TSİ motorlarlar 100 km 10 litre benzin yakan aileye gelmeyecek performans araçlarıdır. İnsanlar neden bu motorlara gereksiz ilgi gösterir anlamış değilm.
4. Benzinli araçlar her 10.000 km debir bakıma girer dizellerde 1.6 serisi min 15.000 bin bazıları da 20.000 km bakıma girer.
5. Yetkili servis bakım fiyatları aynı olmasına rağmen dizeller daha uzun km de bakıma girer. ve aynı zamanda benzinli araçlara görede yarı yarıya yakar
erhnhtms' Alıntı:delikatliyam' Alıntı:altintepebilisim' Alıntı:Hocam 10bin km hele ki çoğunu şehir dışında yapacaksan dizel almaya hiç gerek yok. Kilometresi de yüksek sayılmaz 5 yıl sende kalsa 150bine getirirsin o zamanki en düşük kmli jetta sende olur rahat satarsınbeğendiysen al keyfine bak.
1. açıklayayım otomobillerden EN AZ anlayanların EN ÇOK atıp tuttuğu sitelerden biridir bbnet maalesef.
2. gözlük tak
3. tsi motorun 10 lt tükettiği şart/kullanıcı ile dizel en az 7,5 yakar tabi burada aynı yıla ait aynı güç ve aynı kasa ağırlığına sahip bir dizel bulacaksınız 1300 küsür kiloluk 125 hp lik bir aracı tutup 1100-1200 kglik 90 -100 hp lik bir dizelle yada 2008 model bir benzinli aracı 2015 model bir dizelle karşılaştırmayın. Şu an başka marka-modelin turbo benzinlisini kullanmaktayım yıllık 10000 km yapıyorum daha keyifli sürüş ve bu sessizliğe alıştıktan sonra son kasa highline prömiyum golf tdi bile traktör gibi geliyor resmen.
4. benzini 10bin dizel 15-20 bin bakım km si demek çok büyük çarpıtmadır, benzinli araç 2000 model dizel 2015 model baz alırsan doğru ama yukarıda da dediğim gibi karşılaştırma yaparken şartlar aynı/yakın olacak! aynı model yılları baz alınırsa dizel-benzin bakım kmleri hemen hemen aynıdır.10 sene önce ikisindede 10 bin kmydi günümüzde çoğu marka modelde benzin/dizel bakım aralığı 15000 km dir dizelde 20000 km olan istisnalar var ama tavsiyem dizel/benzin farketmez 10 bin km yada 1 yılı geçmeyin yağ değişimi için.
5. yine çarpıtmışsınız 2016 model aracımın dizel/benzin tüm versiyonları 1 yıl yada 15000 km de bakıma girer sen kullanım kılavuzundan yada yetkili servisten daha iyi biliyorsan bilemem tabi!!! Benim aracım için dizel yıllık bakımı 800 tl iken benzinli yıllık bakımı 650 tl. benim aracımın dizeli benzinlisinden şehir içi %20, şehir dışı ise %10 daha az yakmaktadır(fabrika verisi değil tecrübe) yani yine sallamışsın yarı yarıya diyerek.
Veeee bir insan niye dizel almaz; benim gibi yıllık 10000 kmyi geçmiyordur dizel benzin araç arası alım farkı 12000 tl dir. 10000 km için yılda 1200 tl yakıt farkı olacaktır 200 ünü bakım farkından düşer 1000 tl kalır 4-5 sene binsem yuvarlak hesap 5000 zararım olacak benzinli alırsam der bir de bakar krediyle alacağı için dizel alırsa totalde 12000+2000=14000 tl fazla ödeyecek; 5000-2000=3000 tl ye düştü zarar. Birde piyasaya bakar o hani "dizeli 10000 pahalı alır 10000 pahalı satarım" diyenlerin kişilerin araçlarının yaş ve km si arttıkça o 10000 fark 9.....8.....7..... diye geriye sayıyor o zaman niye alayım dizel der ve gider turbo benzinli alır dizele göre daha canlı gaz tepkisinin, daha pürüssüz sürüşün ve sessizliğin keyfini sürer! Anladın mı???
İsteyen istediğini alsın hayrını görsün tamamen imkan/zevk/kullanım amacı/yıllık km vs meselesi herkese saygı duyarım ama dünyaya at gözlüğü ile bakıp sadece benim düşüncem doğru böyle böyle yapanları anlamıyorum demek :-1: Özellikle otomobil muhabbetlerinde anlamayan/az/yanlış anlayanların birde kendi fikirleri doğrultusunda gerçekleri çarpıtıp insanlara kendinden son derece emin bir şekilde yanlış bilgi vermeleri :verymad:
Soruyu soran arkadaş için dizel-benzin farketmez 100 bin kmyi geçmiş TURBO beslemeli bir motora sahip aracın motor aksamını çoook iyi kontrol ettirin derim ve dsg den uzak durun hele hele yüksek km var ve garanti yoksa. Hakkınızda hayırlısı olsun
hakand77' Alıntı:Daha önce kısa bir süre 2008 model 1.4 tsi manuel kullandım.kalitesine ve sürüş keyfine hiçbirşey diyemem.ancak yakıt olarak sizi üzer.şehir içinde 10 litrenin altını görürseniz iyi. benim önerim tüp takılabilen klasik motor jettalar.
1. hehedelikatliyam' Alıntı:erhnhtms' Alıntı:delikatliyam' Alıntı:altintepebilisim' Alıntı:Hocam 10bin km hele ki çoğunu şehir dışında yapacaksan dizel almaya hiç gerek yok. Kilometresi de yüksek sayılmaz 5 yıl sende kalsa 150bine getirirsin o zamanki en düşük kmli jetta sende olur rahat satarsınbeğendiysen al keyfine bak.
1. açıklayayım otomobillerden EN AZ anlayanların EN ÇOK atıp tuttuğu sitelerden biridir bbnet maalesef.
2. gözlük tak
3. tsi motorun 10 lt tükettiği şart/kullanıcı ile dizel en az 7,5 yakar tabi burada aynı yıla ait aynı güç ve aynı kasa ağırlığına sahip bir dizel bulacaksınız 1300 küsür kiloluk 125 hp lik bir aracı tutup 1100-1200 kglik 90 -100 hp lik bir dizelle yada 2008 model bir benzinli aracı 2015 model bir dizelle karşılaştırmayın. Şu an başka marka-modelin turbo benzinlisini kullanmaktayım yıllık 10000 km yapıyorum daha keyifli sürüş ve bu sessizliğe alıştıktan sonra son kasa highline prömiyum golf tdi bile traktör gibi geliyor resmen.
4. benzini 10bin dizel 15-20 bin bakım km si demek çok büyük çarpıtmadır, benzinli araç 2000 model dizel 2015 model baz alırsan doğru ama yukarıda da dediğim gibi karşılaştırma yaparken şartlar aynı/yakın olacak! aynı model yılları baz alınırsa dizel-benzin bakım kmleri hemen hemen aynıdır.10 sene önce ikisindede 10 bin kmydi günümüzde çoğu marka modelde benzin/dizel bakım aralığı 15000 km dir dizelde 20000 km olan istisnalar var ama tavsiyem dizel/benzin farketmez 10 bin km yada 1 yılı geçmeyin yağ değişimi için.
5. yine çarpıtmışsınız 2016 model aracımın dizel/benzin tüm versiyonları 1 yıl yada 15000 km de bakıma girer sen kullanım kılavuzundan yada yetkili servisten daha iyi biliyorsan bilemem tabi!!! Benim aracım için dizel yıllık bakımı 800 tl iken benzinli yıllık bakımı 650 tl. benim aracımın dizeli benzinlisinden şehir içi %20, şehir dışı ise %10 daha az yakmaktadır(fabrika verisi değil tecrübe) yani yine sallamışsın yarı yarıya diyerek.
Veeee bir insan niye dizel almaz; benim gibi yıllık 10000 kmyi geçmiyordur dizel benzin araç arası alım farkı 12000 tl dir. 10000 km için yılda 1200 tl yakıt farkı olacaktır 200 ünü bakım farkından düşer 1000 tl kalır 4-5 sene binsem yuvarlak hesap 5000 zararım olacak benzinli alırsam der bir de bakar krediyle alacağı için dizel alırsa totalde 12000+2000=14000 tl fazla ödeyecek; 5000-2000=3000 tl ye düştü zarar. Birde piyasaya bakar o hani "dizeli 10000 pahalı alır 10000 pahalı satarım" diyenlerin kişilerin araçlarının yaş ve km si arttıkça o 10000 fark 9.....8.....7..... diye geriye sayıyor o zaman niye alayım dizel der ve gider turbo benzinli alır dizele göre daha canlı gaz tepkisinin, daha pürüssüz sürüşün ve sessizliğin keyfini sürer! Anladın mı???
İsteyen istediğini alsın hayrını görsün tamamen imkan/zevk/kullanım amacı/yıllık km vs meselesi herkese saygı duyarım ama dünyaya at gözlüğü ile bakıp sadece benim düşüncem doğru böyle böyle yapanları anlamıyorum demek :-1: Özellikle otomobil muhabbetlerinde anlamayan/az/yanlış anlayanların birde kendi fikirleri doğrultusunda gerçekleri çarpıtıp insanlara kendinden son derece emin bir şekilde yanlış bilgi vermeleri :verymad:
Soruyu soran arkadaş için dizel-benzin farketmez 100 bin kmyi geçmiş TURBO beslemeli bir motora sahip aracın motor aksamını çoook iyi kontrol ettirin derim ve dsg den uzak durun hele hele yüksek km var ve garanti yoksa. Hakkınızda hayırlısı olsun
1. Evet bende onu sizin üzerinizden ifade etmek istedim.
2. Görme problemi yaşayanlar gözlük kullanabilir. Size tavsiye ederim bir problem yaşıyorsanız kullanabilirsiniz .
3. Araba kullanan insanlar neden taraftarlık yapıyor anlamış değilim. Bu şekilde cevap veren insanların genel davranış biçimidir. Neyse turbo beslemeli yeni nesil dizel araç kullanan eurı5 ve euro 6 motorlardan bahsediyorum sizin traktör yorumunuza tebessüm edecektir. Pardon sesli de gülebilirler.
4. İnsanlara tavsiyeleriniz için teşekkür eder sizi 1. yorumumu hatırlatmak isterim. Turbo beslememeli benzinli araçlar ile turbo dizel araçları karşılaştırma yapmanız için sizi en yakın teknik lisenin motor bölümündeki meslektaşlarımıza danışmanızı isterim.
5. Etrafı kendi kullandığın araçla yordama yapıyorsun ve yanılıyorsun. madde 1. hatıratmak istedim terkrar. Örn : Fiat grubunun kullandığı 1.6 dizeller yılda yada 20.000 km bir bakıma girer.
6."Veeee bir insan niye dizel almaz; benim gibi yıllık 10000 kmyi geçmiyordur dizel benzin araç arası alım farkı 12000 tl dir. " bu bilgiye nereden ulaştığınnızı şaşkınlıkla merak ediyorum.
Son olarak madde 1. ifade ettiğiniz için teşekkür ederim. Size açıklayıcı yorumlar yapmak isterdim ne yazık ki gerek duymuyorum.
seyduna007' Alıntı:arkadaşımda 2012 1.4 tsi jetta var. şehir içi bir çok kez alıp kullandım kendisinden. yaptığım km kadar yakıtını dolduruyaım dedim ticari taksiye binsem daha karlı sayılırdım. arkadaşımda baş edemiyor artık yakıtından dolayı. kendisi de pimpirikli bir adam olduğu halde alırken sizlerin dediği gibi dizel farkından oluşacak faizi hesapladı benzinli alırım yılda 10bini geçmem dedi ama şimdi pişman. dayımda aynısı var çok memnun çünkü belediyenin arabası altında onunla gezer sadece hafta sonu bazen kendi arabasıyla pikniğe gider. piknikten pikniğe kullanacaksan amenna al gitsn. ama yakıt zorlayacaksa seni yanaşma derim benzinliye. bende corsa otomatik var tüp takmasam arabaya binemem. önceki yorumlarda arkadaş eski model araçlarda ki dizel benzinli farkı 5 bin demiş şimdikiler arasında 11 bin fark demiş ama unuttuğu birşey var ozaman alınan arabalar da da şuanki gibi 12 bin fark yoktu. ozaman da fark 5-6 bin civarındaydı. dizel araç 10 yıl üstü oldumu ki alan kişide uzun km yaptığı için almıştır dizeli dolayısıyla km yüksek olacağı için satışı biraz zordur ama benzinli araç km zaten olmayacağı için satışı kolaydır. km az yapar konfor beklerim diyorsan al gitsin benzinliyi. ama ben yıllarca dizel focus kullandım hiç bir araç o sürüş keyfini kuvvetini vermiyor. araç harekete başlasın yeter dizellerde![]()