javascript kod istiyorum

Kodla Büyü

elgunlu

Aktif Üye
Mesajlar
124
düzeltme yapıyorum arkadaşlar localde çalışan kod arıyorum. Kendi bilgisayarımda dosyaları okuması yeterli.
merhaba arkadaşlar elinizde klasör içeriğini listeleyen kod varmı acaba? aslında istediğim klasördeki fotoğrafları okutup slayt olarak göstermesini istiyorum. sadece klsör içeriğini bile listelese sonrasını hallederim herhalde. yardım edebilirseniz çok teşekkür ederim. iyi çalışmalar.
 
dosya isimlerini 1.jpg 2.jpg .... gibi sayılarla verirseniz pek uğraşmadan döngü ile yapabilirsiniz
 
Javascript ile bir klasöre ulaşıp, içerisindeki dosyaların isimlerini öğrenemezsiniz. Bunun için php ya da asp.net kullanıp, dosya isimlerini js'ye bildirmeniz gerekir ya da arkadaşın dediği gibi dosya isimlerinizi belirli bir kalıba göre (1.jpg, 2.jpg ya da resim1.jpg, resim2.jpg şeklinde) ayarlayıp döngü içerisinde dosya isimlerini oluşturup kullanın.
 
arkadaşlar chrome için dijital panoyu yazan "Parhelion" arkadaş javascript kodlarla klasörü okutmuş ve slayt yapmış. oyüzden yapılabileceğini düşünüyorum ama bulamadım. eğer bakmak isterseniz chromeda "LCD pano" yazarak arayıp bulun. daha sonra "C:\Users\kullanıcı adınız\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default\Extensions\jmbnbfgmabmaklmallbnobpbghdnghhd\1.2.1_0" altında kodları inceleyebilirsiniz. yardımlarınız için teşekkür ederim.
 
Bahsettiğiniz şey localde geçerli, yani javascript ile localde çalıştırdığınızda ve gerekli izinleri verdiğinizde klasör okutabilirsiniz ancak internette yayınladığınız bir sayfada, sunucudaki klasörü okutamazsınız.
Biz netteki bir sayfa için sorduğunuzu varsaydık.

Ayrıca bahsettiğiniz kodlara baktım da sanırım slayt bölümü için kullanılan kodlar Crome tarayıcısına ait kodlar yani başka bir tarayıcıda çalışabileceğini ya da doğrudan crome üzerinde çalışabileceğini sanmıyorum, sadece eklenti olarak çalışabilir diye düşünüyorum.
 
Sayın hocam bahsettiğiniz işi sadece javascript ile yapmanız mümkün değil. Eğer javascriptin localdeki klasör ve dosyalara erişim izni olsaydı bir siteye girdiğinizde site sahibi bilgisayarınızdaki tüm dosyalara ulaşabilirdi. Dolayısıyla sadece js ile bu işi yapamazsınız. Ya dosyalarınızın adreslerini bir XML dosyasına yükleyip, js ile xml dosyasını okutup, işlem yapacaksınız ya da bilgisayara wampserver gibi bir program aracılığı ile web sunucusu kurup, PHP + JS ile işinizi halledeceksiniz ya da bir .exe program yazıp, klasörü okutup, xml belgesini otomatik oluşturtup işlem yapacaksınız.
Sonuç olarak js ile doğrudan klasördeki dosyaları listeletip, bilgi alamazsınız.
 
tşk ederim bu açıdan bakılınca haklı görünüyorsunuz. bende neden bir çözüm bulamadım diye kafayı yiyodum. demekki böylebirşey yokmuş
 
peki yakuphan hocam localde klasörün içindeki fotoğraf ve videoları slayt olarak göstermek mümkünmü? videoların süresini algılayıp okadar beklemeli fotoğraflarda belli bir süre beklemeli gibi?
 
Parhelion' Alıntı:
Her tarayicida desteklenmemekle birlikte HTML5 File Api ile mümkün: http://www.html5rocks.com/en/tutorials/file/dndfiles/

benim uygulama chrome uygulamasi oldugu icin oradaki yontem ve api farkli ama temelde yine html5.
Sayın hocam, sizin verdiğiniz adresteki uygulamaya ben de rastgeldim ancak oradaki örnekleri incelerseniz, bahsedilen yöntemde sayfa içerisinde bir dosya seçme düğmesi ya da bir alana sürükle bırak yapmak gerekiyor, yani arkadaşın bahsettiği gibi doğrudan dosya sistemine ulaşma imkanı yok.

peki yakuphan hocam localde klasörün içindeki fotoğraf ve videoları slayt olarak göstermek mümkünmü? videoların süresini algılayıp okadar beklemeli fotoğraflarda belli bir süre beklemeli gibi?
Bunu ne ile yapmak istiyorsunuz? Ayrıca da amacınız nedir? Güvenlik nedeniyle bu bahsettiğinizi ancak bir program yazarak gerçekleştirebilirsiniz diye düşünüyorum. Ancak videoların süresini algılatmada sanırım kullanacağınız dilde bir yöntem bulabilirsiniz diye düşünüyorum.
 
Tabi onu belirtmek gerekir kullanıcının dosyaları kendi seçmesi şart. Fakat şuradaki (http://www.noupe.com/webdev/html5-files ... ebkit.html) FileSystem api ile birleştirilerek bir kereliğine dosyalar kullanıcıya seçtirilir, seçilen dosyalar local storage'e aktarılır ve sonraki açılışlarda da buradan seçim gerekmeksizin direkt olarak okutulabilir. Üzerinde çalışmak lazım..
 
Geri
Üst