istanbulda çocuk bakıcısı??

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kily
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

kily

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar epey düşündükten sonra muş ta emekli olacağıma istanbulda yaşarım (karı koca çaresiz bt ci olarak) diyorum.
tabi pekçok güzelliğinin yanında pekçok sorunu var misal siz değerli arkadaşlarımdan 1mut"laka bilgisi olan vardır bakıcı sorunu
istanbulda çocuk bakıcısı fiyatları nelerdir? formator mesaisine göre arkadaşlar eve gelecek yada evine bırakılacak??? hani şöyle güvenilebilecek insan....

mutlaka vardır demi bb üyesi bu konuda tecrübeli.. teşekkür

NOT: geyiğe açık bi konu olduğunu farkındayım ama istanbulu seçmek gibi zor ve kaygılı bi süreçteyiz lütfen esnetmeyin kankalar

Re: istanbulda çocuk bakıcısı?

Ben de ayni durumdayim hocam benm de iki yasinda bi yavrum var ... Bakalim ne kadara bakacaklar

hocam bakıcı konusuda önemli ama o ulaşım yok mu?
Trafik tam bir cehennem tayin çıksa o köprüden nasıl geçeceksin avrupa yakasına...Hadi geçtin nereye park edeceksin, güvenlikli bir site içinde falan oturursan tamamda, artı bu işin kira kısmı var iyi bir muhitte maaşın en az yarısı gider kira + aidata.

düşünmek lazım...

Biraz riskli bir konu herkese güvenilmiyor tanıdık olması avantaj sağlıyor en azından güvenebiliyorsun malın yanında canın-ciğerini emanet ediyorsun.

Değerli meslektaşım,biz bulgaristan göçmeniyiz.bizim annelerimiz teyzelerimiz bu konuda rüştünü ispat etmişlerdir yıllardır.Geçen hafta babamla annem İstanbula babamın çocukluk arkadaşı Ahmet abiyi ziyarete gittiler.Ahmet abini eşi Zülbiye Teyze çocuk bakıyormuş.Doktor bir hanımın 2 yaşında kızına bakıyormuş.Maaşını söyleyeyim:1800 TL.Allah kolaylık versin diyorum.İstanbulda parası olmayanın hali berbat.

reveneyes' Alıntı:
Değerli meslektaşım,biz bulgaristan göçmeniyiz.bizim annelerimiz teyzelerimiz bu konuda rüştünü ispat etmişlerdir yıllardır.Geçen hafta babamla annem İstanbula babamın çocukluk arkadaşı Ahmet abiyi ziyarete gittiler.Ahmet abini eşi Zülbiye Teyze çocuk bakıyormuş.Doktor bir hanımın 2 yaşında kızına bakıyormuş.Maaşını söyleyeyim:1800 TL.Allah kolaylık versin diyorum.İstanbulda parası olmayanın hali berbat.
Öğretmen maaşı ortada zaten ücretsiz izne ayrılıp kendisi bakması daha mantıklı.

arkadaşım istanbulda bölge bölge değişiyor.ben pendik kurtköydeyim.benim kayınvalidem bakıyor çocuğuma.ama arkadaşlarım bakıcıya baktırıyorlar.saatine göre değişiyor.mesela sabah 8 öğlen 1 450tl veriyodu arkadaş ama tanıdık olduğu için.(komşusu çünkü yol parası falan yok) birde kendi evinizdemi bakılacak bakıcı size mi gelecek.ben bir anne olarak bakıcının evime gelmesii isterim.kendi evimi çocuğuma göre düzenleyebilirim çünkü.ama minimum 500 den başlar bakıcı.800 e kadar yolu var.çocuğunuz 3 yaşına geldiyse kreşde düşünüebilirsiniz.ama istanbulda okullar eğer ilköğretimse ikili öğretim oldu bu yıl.okul idaresi ile formatör olsanızda saatleri konuşup anlaşabilirsiniz.formatör olmazsanız yarım gün zaten.birde bakıcı olayı çok hassas.atandığınız okuldaki öğretmen arkadaşlarınızın çocuklarını büyütmüş bakıcılar olabilir.öğretmen arkadaşlarınızdan fikir alırsınız.herkesin başında çünkü bu dert.ama bana sorarsanız anne veya kayınvalidenizi mümkünse getirin derim.

Hele bi istanbul a gelin bi hal çaresini bulursunuz - atandığınız kurumdaki öğretmenlerden de fikir alırsınız muhitinize göre.
İstanbul un anadolu yakasını tavsiye ederim - avrupa daha keşmekeş .
Hocamın da dediği gibi 3 yaşına geldiğinde özel kreşler var - güzel de bakıyorlar. İstanbulda çalışan anne-baba çok - sıkıntı yaşayacağınızı sanmam.

hasari' Alıntı:
reveneyes' Alıntı:
Öğretmen maaşı ortada zaten ücretsiz izne ayrılıp kendisi bakması daha mantıklı.

aynen hasari.. eşimi istifa ettirsem en azından eş yardımı alırım ya bu ne 1800 abooooooooooo

hocam gel korkma. zaten açılan semtler uçuk semtler değil. ev kirası birinci düşüncen olmalı.

Ben geçen sene 1000 TL verdim, bu sene 1100 TL vereceğiz. O parayı da beğenmiyorlar.

simdi durum şöyle arkadaşım:
eğer cocugun 3 yasından buyukse daha ucuz, kenar semtlerde 500 tl ile 1000 tl arasına bulursun,sabah 8 aksam 5-6 gibi çalısır
eger cocugun 3 yasından kucukse 1000 Tl den asagı tanıdık bile bakmaz..

bu kenar mahalle olayında soyle sıkıntılar olabılıyor, genellıkle egıtımsız okuma yazma dahi bilmeyne insanlar bu işleri yapıyor ki bu da senin cocuguna ne getırır ne goturur ona sen karar ver.

merkezi ilçelerde yukardakı rakamları direk 2 le çarp.ama genellıkle en az lıse mezunu hatta unıversıte mezunları bu ısı yapıyorkı olayın pedogojik kızmı da oluyor surecte..

not: benım eşim ozel bir şirkette personel muduruydu gayet iyi maası vardı(benım öğretmen maasımdan yuksektı) cocuk olunca dusunduk o paraları bakıcıya vermek yerıne ısı bırakmak ıstedı ben de destekledım, 1 yıldır evde cocuguna bakıyor.. cunku hıc bır bakıcıya 1000TL yi begendıremedık.. 2000TL verdıkten sonra ısı bırakırım daha ıyı dedı ve oyle yaptı.. karar sızın..kolay gelsın

anlaşılan senin kira derdin yok ama zümrem

Hocam arkadaşların dedikleri doğrudur. İstanbul'da piyasa oturduğun yere göre 500-2000 arası değişir. Ben geçen sene 500'e baktırdım. Ama bakıcı işi zor. Tavsiyem mutlaka referanslı birini bulmaya çalışın. Okulunuzdaki öğretmen arkadaşlar yardımcı olacaklardır. 3 yaş sonrasi ise kreş tercih edin bence.

Allah yardımcınız olsun. "Ben zaten bakıcı bulmadan çocuk yapmaya karşıyım açıkçası."

Kızım üç yaşında ne yaşadığımı bir ben bilirim. 3 bakıcı 1 kreş eskittik şu ana kadar.

Bakıcı bulmada en uygun yol mahallede tananan bilinen bir kadın aracılığıyla oluyor hocam anında buluyorlar..

Bakkal makkal vb... Son bakıcıyı öyle bulduk hatta 2-3 talip arasından seçim yaptık...

e öyle hali biriniz çalışmasın, yemek yapsın, çocuğa baksın... :puhaha:
tabi şaka çocuklar büyüsün ömürden seneler biraz daha gitsin, Allah sağlık sıhhat verirse birikim de yapmaya başlarsınız.
kızmayın ha... güneşte gezdim biraz da yeni eve girdim, ya güneş çarptı ya da dedikleriniz... 1000Tl'ye çocuğa baktırmak..

bakıcı çok buyuk sorun ben bakıcıya güvenemediğim için aylıksız izin aldım gecen seneyi kapattım simdi 10,5 aylık olacak oğlum okul açıldıgında ve besin alerjisi var isterse 1000tl ye baksın para muhım değil yeter ki gözüm arkada kalmasın istiyorum ben...

mse' Alıntı:
tabi şaka çocuklar büyüsün ömürden seneler biraz daha gitsin, Allah sağlık sıhhat verirse birikim de yapmaya başlarsınız.
kızmayın ha... güneşte gezdim biraz da yeni eve girdim, ya güneş çarptı ya da dedikleriniz... 1000Tl'ye çocuğa baktırmak..

valla hepimizi çarptı o rakam hocam. ben eskiden hiç taraftarı olmadığım halde anadoluda kayınvalideye yakın tercihler yaptım çocukları en azaından güvenebileceğim şekilde büyütmek için
bakalım çarşambaya belli olacak.

ya o değilde orhangazi lisesini yazdım o düşündürüyor beni. çıkarsa nasıl çalışırım bilmem püff..

abi ben bunu anlamıyorum işte, korsan mekan açmışım, her türlü oyun aleti 3 dönüm arsa içinde... teknoloji bilgisayar full. minübüs servis, öğretmen , 2 derslik herşey tam derken, ben aylığı 150'tlye ilkokul öğrencisi bulamıyorum, özel ders vermek için...
sektör değiştirip kreşe yönelsek, ya da iş mi değiştirsek... yanlış kulvarda at koşturuyoruz demek ki... O zaman memurun bol olduğu herkesin iş güç telaşından düşünmeye bile vaktinin kalmadığı bir il merkezi seçmek lazım.

kily' Alıntı:
mse' Alıntı:

valla hepimizi çarptı o rakam hocam. ben eskiden hiç taraftarı olmadığım halde anadoluda kayınvalideye yakın tercihler yaptım çocukları en azaından güvenebileceğim şekilde büyütmek için
bakalım çarşambaya belli olacak.

ya o değilde orhangazi lisesini yazdım o düşündürüyor beni. çıkarsa nasıl çalışırım bilmem püff..

benim oğlum defalarca hastanede yattı hastanede yatıp hastalanmasındansa maaşımın tamamını bile veririrm.BAŞINA GELMEYEN BİLEMEZ...HAYATTA HERŞEY PARA DEĞİL BENİM İÇİN......

hayat86' Alıntı:
benim oğlum defalarca hastanede yattı hastanede yatıp hastalanmasındansa maaşımın tamamını bile veririrm.BAŞINA GELMEYEN BİLEMEZ...HAYATTA HERŞEY PARA DEĞİL BENİM İÇİN......
Hocam hastalık ayrı bişey.. Çok şükür doğumundan bu tarafa töbe ettim, Allah beterinden saklasın, ve şu an ishal...evde çekiyo yavrucak.. doktor ne yapabilecek ki bana söyler misin. Rota virüsü mü diyecek, belirtileri hani diye soramazsın, şundan diyecek annesi niye öyle diyemezsin. . en iyisi acil olmadıkça doktorun kapısını çalmamak. Zaten aile doktoru da sağolsun şöyle edin böyle edin getirmeyin diyor adam.

BBNET
Geri