IP Değişimi Mail kampanyası

Kodla Büyü

ÇetinÖğretmen

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Süper Üye
Sevili Arkadaşlar; bu IP değişiklik mail gönderme olayı tamamen sıkıntı. Ben eski çalıştığım yerde kaymakamlık web sitesini de gücelliyordum. İçişleri bakanlığının sistem de aynısı idi. Ama sadece bir kull.adı ve şifremiz vardı. İstediğimiz yerden siteyi güncelliyordum ve girdiğim bilgisayara ait IP bilgileri tarih ve saat de kayıt altına alınıyordu.. Ama bizim bakanlık bu olayı abartmış.. Sistem bence fiyasko... Tamam proje iyi olabilir ama bunu kaldırmaları lazım..
Bana dünden beri mail gelmiyor.. denemediğim yol kalmadı.. Acil bir haber eklemek istesekkk ne olacak??? Bu konuda iki kez admin@meb.k12.tr'ye mail attım. Lütfen siz de mail atın bu skandal durum ortadan çıksın.. Ya benim anlamadığım şifre zaten herkese verilmiyor, IP kayıt altına alınıyorsa ayrıca mail gönderip sistemi tıkamaya gerek yook.. ver şifreyi kulla. adını login yapan yapsın... zaten herkese şifre verilmiyor... Lütfen bu konuda desteklerinizi bekliyorum. Yazılımcı arkadaşlar inşallah bu durumu ortadan kaldırır....

Başta bu olay bana da çok saçma geldi ama, düşününce aslında daha iyi oldu.. Çünkü müdür ve müdür yardımcıları artık beni evimde rahatsız etmez.. Siteyi artık sadece okulda güncellerim ve beni mesai saati dışında çalıştıramazlar..

izci85' Alıntı:
Başta bu olay bana da çok saçma geldi ama, düşününce aslında daha iyi oldu.. Çünkü müdür ve müdür yardımcıları artık beni evimde rahatsız etmez.. Siteyi artık sadece okulda güncellerim ve beni mesai saati dışında çalıştıramazlar..

hocam evine iş götürmeyen hangi bilişim öğretmeni arkadaş varki?? mecburen yapıyorum. ben BTR değilim.. meslek lisesindeyim.. etkinlik oluoyr foto çekip çıkıyorum.. hem şu anda mesele o değil.. mesele mail siteminin sıkıntılı çalışması.. dün onay için istediğim maiiler bugün geldi sence bu mantıklı mı?? bence fiyasko.... sıkıntı...

gmail ve hotmail adreslerine anında mail geliyor şimdilik bunları kullansanız daha iyi olur

Bizim bir sürü derdimiz tasamız varken bunun için mail kampanyası mı başlatacağız hocam. Çoğu arkadaşımız 2 okul yapıyor, norm yok, kadro yok, ders yok.
Seneye ne olacak belli değil. Bizim öncelikli sorunumuz bu.

Adamlar yapmış öyle uygun görmüş siz de kullanın.
Şu ana kadar girdim mail olarak da hotmail ve gmail adreslerine yönlendirdim ve tıkladığım anda değişiklik mesajı gönderdiler.
Bu tarz şeyler için milletin kafasını ağrıtmaya gerek yok.
Eğer bir sorunun varsa mail at çözsünler. :wink:

'dengem' hocama destek veriyorum. 3 gündür ne gmail, ne hotmail, ne mynet ne de meb.k12.tr si kaldı. Gelmiyor yahu yeni yıla girdiğimizden beridir böyle. Yeterince fazla kullanıcı oluşturdum. Evden okuldan ikide bir mail göndermekle uğraşmayayım diye. Lakin hakikaten sonuç fiyasko. Ben de mail attım. Bu sıkıntıyı sürekli yaşıyoruz... destek...

Zizu_' Alıntı:
Bizim bir sürü derdimiz tasamız varken bunun için mail kampanyası mı başlatacağız hocam. Çoğu arkadaşımız 2 okul yapıyor, norm yok, kadro yok, ders yok.

Şu ana kadar girdim mail olarak da hotmail ve gmail adreslerine yönlendirdim ve tıkladığım anda değişiklik mesajı gönderdiler.

dikkatini çekmiyorsa cevap yazmayın sayın hocam.. başınıza silah dayamadım kampanyaya katılın diye?? ne yani şimdi ben norm fazlası değilim bu şekilde olmayan norm fazlası öğretmenler için siz bir kampanya düzenleseniz ben "banane kardeşim benim başka sıkıntılarım mı var" diyeceksiniz.. bu kafayla bir adım atamayız arkadaşım.. dediğim gibi.. ben sadece sıkıntımı dile getirdim. ayrıca kimsenin de başını ağrıtma gibi bir lüksüm yok. haddim de değil.. sevgilerle güzel kardeşim..

Benim hem hotmail, hem de gmail üyeliğim var mebpanele giriş için. ne olur ne olmaz hesabı sorun çıktığında diğerinden girerim diye..

Ne yazikki bir gün geç geldi. haberleri okuldan giremedim. Evdeki IP bi kaç gündür değişmemesinden dolayı haberi evden girebildim. bir gün sonra da ip değiştirme epostaları geldi..

bu sistem bu şekilde yürümez.

mutlu112' Alıntı:
ben size katılmıyorum iyi bir çalişima olmus.

sayın öğretmenim, ben içişleri bakanlığının başlattığı ISAY projesinde de çalıştım. bulunduğum yerdeki kaymakamlığın web sayfasının editörüydüm.. ilk defa onlar geçti dinamik web sayfa güncelleme işine.. sistem aynı.. bizim bakanlık 2 yıl gecikmeli geçti bu işe.. ancak bizdeki IP mail gönderme olayı onlarda yok.. şimdi soruyorum size: bir valilik-kaymakamlık sitesi mi önemli yoksa küçük bir okulun web sitesi mi? o adamlar bile bu kadar güvenliği kasmamış, editörleri bu kadar bunaltmamışken sizce hangisi mantıklı??? Lütfen cevap verirseniz sevinirim öğretmenim..

Sayın hocam bahsettiginiz isay modülünü biliyorum kullandım ilçe de görevli arkadasa yardımcı olmustum. bana göre meb gerek tasarımı gerekse hız olarak ısay dan cok daha iyi...özelliklede hızzz..
valilik kaymakamlık bunu kullanmıyor diye ip yenileme uygulaması gereksiz bir uygulama anlamına gelmez... Güvenligin her gecen gün önem kazandıgı internet ortamında sen gerekli önlemeri alman gersini oluruna bırakmakn gerekir.
valilik ve kaymakamlıgın modüleri meb kadar büyük degil bildigim kadarıyla..Bir güvenlik açıgı yüzünden istenmeyen bir görüntü ortaya çıktıktan sonra önlem almak o imajı ne kadar düzeltir bilmiyorum. Ama önceden önlem almak onun cok gereksiz bir uygulama oldugu anlamına gelmiyor.
ben meb savunucusu degilim. okulda da özel internet var meb yavaş özeli kullanıyorum ip degişken herseferdinde ip degiştirmek zorunda kalıyorum. sıkıntıyı yaşıyorum.Ama düşününce dogru buldugum bir uygulamayıda yok sayamam...
Siz bu konuda daha çok muzdarip olmussunuz. kendinizce buunun dogru bir uygulama olmadıgını düşünüyorsunuz ve ben sizin bu düşüncenize saygı duyuyorum ve şimdilik katılmıyorum. iyi çalişmlar dengem öğretmenim :)

bence mebbis kbs eokul gibi sistemelere nasıl giriyorsak site yönetim panelinede o şekil girmemiz gerektiğini düşünüyorum sistem çalışırken sorun yok ama tıkanınca 3 -4 gün mail bekliyoruz.kaldıki güçlü şifreleme sistemleri kullanılabilir problem sadece güvenlikse

dengem' Alıntı:
Zizu_' Alıntı:

dikkatini çekmiyorsa cevap yazmayın sayın hocam.. başınıza silah dayamadım kampanyaya katılın diye?? ne yani şimdi ben norm fazlası değilim bu şekilde olmayan norm fazlası öğretmenler için siz bir kampanya düzenleseniz ben "banane kardeşim benim başka sıkıntılarım mı var" diyeceksiniz.. bu kafayla bir adım atamayız arkadaşım.. dediğim gibi.. ben sadece sıkıntımı dile getirdim. ayrıca kimsenin de başını ağrıtma gibi bir lüksüm yok. haddim de değil.. sevgilerle güzel kardeşim..

Sıkıntını dile getirebilirsin tabiki de, sitenin teknik destek bölümüne yazdığında hemen cevap yazıyorlar.
Her sıkıntısı olan kampanya mı başlatsın :)
Bu kadar büyük bir sistemi kontrol etmek zor, o yüzden açık vermek istemiyorlar.
Neticede yapılacak bir hata bütün sisteme etki edebilir.
Bireysel düşünmekten ziyade genel olarak bakmak lazım duruma.
sevgilerle güzel kardeşim :wink:

Sayın Hocalarım,

Sıkıntı Panelde IP kontrolünün olup olmaması değil. Sadece E-posta sisteminin düzgün çalışmaması. Yani IP kontrolü ile ilgili e-postaların zamanında veya hiç gelmemesi. Bunun nedenide yoğunluk. Bu yüzden sistemin tamamını kötülemeyi doğru bulmuyorum. Çünkü bundan 2 ay önce panele karşı çıkanlar ve kendilerine ek bir yük geldiğini düşünenler şu anda sitelerini tamamladılar ve ne kadar kolay sistem olduğunu söylüyorlar.

Şu anda Bakanlıkta e-posta server'ları ile ilgili bir çalışma var. İnşallah kısa sürede bitirirlerde bu sıkıntıdan kurtarırlar bizi.

İyi çalışmalar.

Zizu_' Alıntı:

bende aynı fikirdeyim hocam. gmail e takır takır geliyor mailler. ayrıca daha önemli bir sorun varken bunun için mail kampanyasına felan gerek yok.

ilginiz için hepinize teşekkürler.. kimileri bana kızdı, kusura bakmasınlar :) ben yazımda da belirttim proje başarılı.. çoğunu site yapmaktan kurtardı. benim sıkıntım sadece onay mailinin geç gelmesiydi. onu da habibocak arkadaş açıklama yapmış.. "e-mail ile ilgili sunucularda çalışma yapılıyor" diye.. bunu duymak sevindirici.. ayrıca ben bütün arkadaşlarımın yanındayım.. sizin sıkıntınız bizim sıkıntımız. acizane sıkıntımı dile getirdim. başınızı ağrıttıysam özür dilerim.. herkese işinde başarılar dilerim..

Zizu_' Alıntı:

:-1:
katılmıyorum. burada ne konular konuşuluyor. Arkadaş herkesin ortak bir sıkıntısını dile getirmiş. (herkesin olmasa bile sonuçta burada bir aile gibi birbirimize yardımcı olmalıyız.)

BBNET
Geri