Insert into yardım arkadaşlar...

Kodla Büyü

ofkeli82

Aktif Üye
Selam arkadaşlar, ben textbox1 deki verileri tablo1 tablosunun mesaj kısmına aktaracam. Normali Insert into tablo(mesaj) values('"+textbox1.text+"') ama benim istediğim şu ... where komutu kullanarak dropdownlist1.selectedvalue de seçilen isme göre aktarma yapacak...
Burda where komutunu nasıl kullanacağız...

Teşekkürler...

hocam insert into da where komutu kullanılmaz. where tablonun satırına/satırlarına odaklanmak için kullanınır. Update, delete ve select deyimlerinde where kullanabilirsin.

hocam benim amacım adisoyadi 'na göre textbox taki veriyi aktarmak. o işlemi nasıl yapacağız..
teşekkürler...

Hocam elimde bir tablo var... tablodaki alanlar
adisoyadi
matematik
fizik
yapmak istediğim adisoyadi'na göre mesaj göndermek, bu mesaj daha sonra öğrenci kendi sayfasında görecek (bu getirme kısmında problem yok). Yani öğrenci kendi sayfasına girdiğinde benim gönderdiğim mesajı görecek (gönderdiğim en son mesajı). Meselenin özü herhalde şu, dropdownlist de seçtiğim öğrenciye mesaj gönderebileyim. Öğrenci de kendi sayfasını açtığında kendisine gönderilen mesajı görebilsin.

seçme işlemi için select * from tablo where adisoyadi='"+dropdwonlist1.selectedvalue+"'

gönderirken de aynı mantıkta göndermek istiyorum...

Hocam yazdığın tablo düzeninde işler sıkıntı olabilir. Ben olsam şöyle bir çözüm üretmeye çalışırdım.
tablo1: kullanicilar(kisi_id/ad_soy/matematik/fizik/)
tablo2:mesajlar(alacak_kisi_id/mesaj)
Bir form oluştur. İçeriğinde bir select ve textarea koy
select’e sql select
Kod:
(select kisi_id, ad_soy from kullanicilar)
ile kullanıcıları listele listelerken select’in value si kisi_id olsun
Kod:
<select name="">
  <option value="kisi_id">ad_soy</option>
</select>
Textarea’ya mesaj yazılıp butona basıldıktan sonra kayıt sayfasında select ve textarea’dan gelen verileri mesajlar tablosuna kaydet.
Kod:
Insert into mesajlar (alacak_kisi_id, mesaj) values (gelen_kisi_id, gelen_mesaj)
kullanıcı kendi sayafasına girdiğinde session ile mesajlar tablosundan sql select ile mesajları listele.
Kod:
select mesaj from mesajlar where alacak_kisi_id=session(kisi_id)

Anladığım kadarıyla sizin yapmak istediğiniz yeni bir kayıt eklemek değil, varolan bir öğrenci kaydını güncellemek. Dolayısıyla sorgu şu şekilde olmalı:
Kod:
"UPDATE tablo1 SET mesaj='" & textbox1.text &"' WHERE ogrenci='" & dropdownlist1.selectedvalue & "'"

BBNET
Geri