include edilen sayfanın arka planı ?

Kodla Büyü

volkankey

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
http://www.tekkisilikdershane.com/

adresinde
üstteki flash ve form, başka bir asp.
ana sayfaya include edilmiş
ana sayfanın arkaplan ı belli.
firefoxda istediğim görüntü var ama ie de
üstteki include edilen sayfanın arkaplanı beyaz çıkıyor

<body style="background-color:transparent;">
tag ini kulladım ama değişmedi

Merhaba, arkadaşım neden ayrı ayrı iki sayfa yapma gereği duyduğunu öğrenebilirmiyim ? yani o flashı ana sayfada gösterebilirdin kolay bir şekilde..?

yok zaten sorunu cozemezsem anasafama alicam tesekkurler fikrin icin
ama ben bilmedigim bir seyi ogrenmek istiyorum
bu basit sorunun cozumu vardir sanirim

yükseklik ve genişlik ayarlarını tekrar gözden geçirseniz ve sadece flashın boyutuna göre iframe i ayarlayıp öyle bir deneyin..panel.asp deki flashın genişlik ve yüksekliği 750 genişlik 100 demişsiniz fakat index sayfasında tablonun genişlik %85 ve td colspan=2 yapmışsınız..kaba bir hesapla ekranım 1024 genişlikte olsa yüzde 85 i aşağı yukarı 850 yapar..yani biraz fazla..umarım anlatabilmişimdir ve umarım sonuç verir..olmazsa tek sayfada sorun çözülür

benim istediğim include ettiğim sayfanın arka planı transparan olsun bunun nasıl yaparım

include ettiğin sayfanın ve include edilen sayfanın bulunduğu satırın stillerini incele, bir kod bozuyordur durumu...

bilgisayarımda kurulu editor yok, not defteri ile denemek işkence oldu, buldum sonunda :)
ayrıca niye frame kullanıyorsun ki? gereksiz ve zararlı olur siten için... iframe yerine normal include kullan

anasayfadaki şu kodu:
Kod:
      <IFRAME border=0 name=orta 
      src="panel.asp" frameBorder=0 
      width="100%" scrolling=no height=165>
</IFRAME>
şu kodla değiştir:
Kod:
      <IFRAME border=0 ALLOWTRANSPARENCY="true" name=orta 
      src="panel.asp" frameBorder=0 
      width="100%" scrolling=no height=165>
</IFRAME>

panel.asp'deki şu kodu:
Kod:
<BODY>
şu kodla değiştir
Kod:
<BODY STYLE="background-color:transparent">

oldu valla demekki frame de allowtransparency yapmam lazımmış tşekkürler rüzgara karşı dostum

BBNET
Geri