)zilal' Alıntı:biz tedbir olsun diye 15 dk önceden başlıyoruz oruca.sonuçta 15 dk dan bişey kaybetmeyiz

en güney ile en kuzeyinde gecen sene ramazan geçirdim, kuzeyde sahursuz çok rahat bir şekilde oruc tutabilirken , güneyde sahurda bol stok ile klima karşısında zorla tutulmuştu...nese1982' Alıntı:hocam burda da konya 04.08 istanbul 04:07 yine konya daha geç. istanbul daha geç olmalı
hımmm anladım hocam. ama bu kez de aklıma akşam saatleri niye konyada daha erken diye bir soru geldi. şekle göre o da aynı olmalı. coğrafya bilgim pek iyi deiltayinci42' Alıntı:AÇIKLAMAK İÇİN HAZIRLADIM BAKINCA ANLARSINIZ SANIRIM..
unknownrealmman' Alıntı:Aynı meridyen üzerindeki yerleşim yerlerinin yerel saatleri aynıdır malumunuz fakat, namaz vakitleri güneş hareketine göre hesaplanır. Dünyanın 23 küsur derecelik eksen eğikliği ve mevsimsel güneşlenme açısı esas alınarak namaz vakitleri hesaplanır.
Güneşin anlık olarak (5-10 dk gecikmeyi gözardı edersek) hangi açıyla dünyayı aydınlattığını aşağıda vereceğim siteden görerek ezan vakitlerinde oluşan zaman farklılıklarını da görebilirsiniz arkadaşlar.
http://www.die.net/earth/
"tayinci" hocam da çok güzel izah etmiş olayı kendisine teşekkür ederim.