imaj ve hdd problemi bıktırdı bi yardım lütfen

Kodla Büyü

adadeniz

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
iyi günler
labımda i5 işlemcili 4 GB ramli exper bilgisayarlar var....anakartlar vs bütün ıvırzıvırlar aynı... birini adamakıllı kurdum herşey tastamam...
acronis 2014 ile klon disk yaptım bazı bilgisayarlarda sıkıntı oldu. ben de clone olayından vazgeçtim ve imaj yüklemeye başladım. 500 lük hdd yi 400GB ve 100GB olarak ayırdım tüm labda.
recovery de 100mb lık bölümü-C yi ve mbr yi seçtim. tüm labı böyle yükledim. 2 makinada sorun var.
imajın başarılı yüklendiğine dair mesaj çıktı. resetledim. diğer makinalarda sorun yokken bu iki makine reset sonrası bilgisayarı onar modunda debelenip duruyor.
Çözümü bilen yardımcı olabilir mi?

aynı sorun bende de 1 bilgisayarda var, onu ayrı kuracağım artık başka çare yok.

.net,sql,adobe, Windows update olunca bayağı sıkıcı oluyor yoksa çoktan kurmuştum ayrı olarak... ama inat ettim çözümü için...
acronisi mi arasam ilaçlı programınızı kullanıyorum şöyle bir problemim var diye :)

Denemek için düzgün yüklenen HDD lerden birini o bilgisayara tak image yükle düzgün yüklendiğini göreceksin. Sebebi tam olarak ne bilmiyorum ama HDD bir kısmını bölümlendiğinde 0 mb boyutunda bilinmeyen alanlar oluşuyor. İşte senin sorunun bu tür bir HDD olması. GPT alanı filan değil kontrol ettim.

hasari' Alıntı:
HDD bir kısmını bölümlendiğinde 0 mb boyutunda bilinmeyen alanlar oluşuyor.
Win7 kurulumunda Disk bölümleme ekranında partitionlar gözüküyor... Bu 0 MB lik alanların gözükmesi gerekmez mi? Hadi gözükmüyor diyelim... bu bölümlerin oluştuğunu Diski bir başka pc ye 2.hdd olarak taktığımızda Bilgisayarım--->yönet-->disk yönetimi ekranında gözükmez mi? Yani yazar burda "bu 0 MB lerin oluşup oluşmadığını nasıl görebiliriz?" diye soruyor :)

hasari' Alıntı:
GPT alanı filan değil kontrol ettim.
hocam bu GPT dediğin şey nedir ve nasıl kontrol ettin söyler misin? Kısaltmayı ilk kez duyuyorum da...

Bazı bilgisayarlarda imkanı yok olmuyor. Herşeyi denedim. Ama kimisinde şu yöntem çalışyor. Acronis Add Disk mi New Disk mi öyle bir özelliği vardı şu an ismini tam hatırlayamadım. Bu özellikle disk üzerindeki tüm bölüm verileri siliniyor. Daha sonra imajı yükleyebiliyorsunuz. Ben bu şekilde bir çok makinede olumlu sonuç aldım. Bu özelliği Acronis USB'si ile bilgisayarı başlattığınızda görebilirsiniz.

Disk imajı alma ve disk imajı yükleme yaparsanız sorun olmaz. Tahminim siz bölüm imajı almış ve yüklemişsiniz.

cyln' Alıntı:
hasari' Alıntı:
HDD bir kısmını bölümlendiğinde 0 mb boyutunda bilinmeyen alanlar oluşuyor.
Win7 kurulumunda Disk bölümleme ekranında partitionlar gözüküyor... Bu 0 MB lik alanların gözükmesi gerekmez mi? Hadi gözükmüyor diyelim... bu bölümlerin oluştuğunu Diski bir başka pc ye 2.hdd olarak taktığımızda Bilgisayarım--->yönet-->disk yönetimi ekranında gözükmez mi? Yani yazar burda "bu 0 MB lerin oluşup oluşmadığını nasıl görebiliriz?" diye soruyor :)

hasari' Alıntı:
GPT alanı filan değil kontrol ettim.
hocam bu GPT dediğin şey nedir ve nasıl kontrol ettin söyler misin? Kısaltmayı ilk kez duyuyorum da...
UEFI bioslarla gelen bir özellik ama senin sorunun bu değil bende acronis ile yükleme yaptığımda 0 mb boyutunda alanın oluştuğunu gördüm normal bölümleme ekranında bu görünüyor sende görünmüyorsa HDD de bu sorun yok demektir. Sanırım bu HDD de badsectorler meydana gelince oluşan bir alan. HDD değişirse sorun kalmaz yada normal yükleme yapmak lazım ama HDD den verim alınamıyor.

Bende uefi yok. Ayrıca 0 mb da görmedim. İmaj bi kez yuklenmişti. Çalıştı da. Ancak driver vaccine yukledim. .net yuklendikten sonra component klasoru silinip restart olması lazım. Ben vaccine sonrası bunu yaptıgım için program sapıttı. İmajı yeniden kurayım companenti sileyim vaccin kurayım dedim olan oldu.

Çalışan pc taktım tek parca yaptım. İmaj sorun oldu yine. Simdi yine tek parça yaptım. Win7 kurulum yaptım. Yarın diğer programları deneyecem napim. Bakalım onların kurulumunda sorun olacakmı

Bugun hdd regnerator ile tarattım. %2 de 122 bad sector diyordu. Labı kapatırken %50 tarama bitmişti.

cyln' Alıntı:
Bende uefi yok. Ayrıca 0 mb da görmedim. İmaj bi kez yuklenmişti. Çalıştı da. Ancak driver vaccine yukledim. .net yuklendikten sonra component klasoru silinip restart olması lazım. Ben vaccine sonrası bunu yaptıgım için program sapıttı. İmajı yeniden kurayım companenti sileyim vaccin kurayım dedim olan oldu.

Çalışan pc taktım tek parca yaptım. İmaj sorun oldu yine. Simdi yine tek parça yaptım. Win7 kurulum yaptım. Yarın diğer programları deneyecem napim. Bakalım onların kurulumunda sorun olacakmı

hocam drive vaccine iamjı bozuyor nedense, bende aynı sorunu yaşamıştım,
drive vaccine setup ını masaüstüne at. kurulu olmasın o şekil imaj al, imajı yükledikten sonra drive vaccini kur. en pratik yol bu.

Bu imaj işi bende de çok sıkıntı olmuştu. Deepfreeze falan hasari hocam oldukça yardımcı olmuş, yine de yavaşlamanın önüne geçememiştik. Clonezilla ile beceremedi arkadaşlar. Bugün windowstan kendi kurtarma diskini oluşturdum. Yarın dener başlık açarım.

Ekli dosyalar

• ImageUploadedByTapatalk1427291401.262528.jpg
    ImageUploadedByTapatalk1427291401.262528.jpg
    220 KB · Görüntüleme: 258

Ekli dosyalar

• ImageUploadedByTapatalk1427291489.852533.jpg
    ImageUploadedByTapatalk1427291489.852533.jpg
    238.8 KB · Görüntüleme: 253
  • ImageUploadedByTapatalk1427291503.296962.jpg
    ImageUploadedByTapatalk1427291503.296962.jpg
    273.6 KB · Görüntüleme: 253
  • ImageUploadedByTapatalk1427291634.002944.jpg