illet bir virüs

Kodla Büyü

cruise02

Site Gezgini
bilgisayarı açtığımda bitürlü açılmak nedir bilmedi masaüstü hiç açılmıyor başlat mensü görünmüyor. güvenli modda denedim olmadı. çaresiz format attım. formattan hemen sonra antüvirüs yükledim sistemi taratayım dedim ama kaspersky pasif halde bir türlü açılmadı. Gizli dosyalara bakayım dedim baktım gizli dosyalar görünmüyor işim kolay dedim combofix ile tarattım viirüsü buluyor siliyor ama nafile yine aynı şey kill amvo ile tarattım buldu sildi ama yine geldi anlayacağınız bildiğim tüm yooları denedim ama birtürlü kurtulamadım şu virüsten.
Yokmu yardım edebilecek kimse

diğer diski de formatlamadan kurtulamzsınız hocam. bende de aynısı olmuştu. kaç kere format attın. d'yi sildim kurtuldum.

bu virüs bugün beni sabahtan akşama kadar uğraştırdı okulda, en sonunda format attım, atmaz olaydım. formatla da gitmedi! hiçbir programımı açamıyorum, avast ve antivir her programımı virüs olarak algılıyor. keşke foruma daha ayrıntılı baksaymışım format atmadan önce, yedeklemek baya vaktimi aldı ve daha da alacak...:verymad:
ben de yarın verdiğiniz linki deneyeceğim, keşke sonucunu da yazsaydınız cruise02...

Format çözüm değil. Ben yüklediğim programlarla iki PC kurtardım. Şimdi sorun yok. Anlatım içerisinde, geçmiş olsun.

Ekli dosyalar

Arkadaşlar virüs salty ise çözüm aslında çok basit :)
Yapmanız gereken tek şey. Tüm disklerde ki sistem geri yükleme verilerini silmek sistem geri yüklemeyi kapatmak , bu kadar.
Bİr ara benimde çok başımı ağrıtmıştı , sonra öğrendim ki bu virüs sistem geri yükleme verilerinin içine saklanıyor virüs programlarıda bu alanı taramıyor. Siz c ye fortmatta atasanız d e gibi sürücülerin windowsun kullandığı sistek klasörlerinde kalıyor.

Sİstem geriyüklemeyi kaldır avira ile tarat ve temizle. Virçok bilgisayarı format atmaya grek kalmadan bu şekilde kurtardım.

Öneriniz dahil hepsini yaptım.
Yok öyle sality ucuz bir şey değilmiş.Çaresini bilen varsa :cry: lütfen.
Daha öncede bu sality beni bulmuştu ama kurtulmuştum.Şimdi format attım ve sonra şüphelendim antivirüs kurdum.AV Sality bulaşmış dosyayı siliyor ama yeniden sality ile karşılaşıyor siliyor ve bir sonraki açılışta yeniden aynı şeyler.Oyun gibi ya...
Sality yeniden çıkıyor ben siliyorum ve böyle devam ediyor.

Bunların hiç birine gerek yok.Virüs D'den geliyor C'ye. C'yi formatladıktan sonra Klasör seçeneklerinden Önce Gizli Dosyaları gösteri işaretleyin, ardından Korunan İşletim Sistemi Dosyalarını Gizle Seçeneğinin işaretini de kaldırın, böylece gizli ve süpergizlileri görünür hale getirmiş oluyorsunuz. Diskleri Çift Tıklayarak DEĞİL Adres Çubuğundan açarsanız virüs bulaşmaz asla. D'ye adres çubuğundan girin. Burda visürlerin tamamını görmüş olacaksınız. İster kendiniz silersiniz, ister unlocker gibi bir programla silersiniz. Çift tıklamadıkça virüs bulaşmaz, rahat olun. İçiniz rahat olsun diye Virüs Programı ve Combofix gibi bir progmramla da tarama yaptırabilirsiniz.
Bu arada söyledğim taktik virüs bulaşmış dosyalarınızı kurtarmaz, virüslü dosyalara çift tıklarsanız tekrar virüs bulaştırmış olursunuz.

Bu virüsten ben de çok çektim. Ve hiçbirinde de muavfak olamadım. @ caesai arkadaşın dediği yol etkili bir yöntem galiba. Burda bilgisayarcı bir abi, bu virüsü ona benzer bir yolla temizliyor. Nero'da ya Winrar'da açıyor D'yi ya da Flash bellekleri, 2 dakikada temizliyor virüsleri. Dosyalar da zarar görmemiş oluyor. Yöntemini de söylemişti bana. Geçenlerde bir flash belleği Winrar'da açtım ben de virüsleri sildim direk, pc'ye falan bulaşmadı. Lakin Flash Belleği açamadım bir daha. Yine başarılı olamadım yani. Kaç bilgisayara format attım o virüs yüzünden!!!

BBNET
Geri