ilginç bir sorunum var

Kodla Büyü

girdap08

Süper Üye
Süper Üye
idarecilerden birinin bilgisayarı bazen (sıklıkla) açılışta ön yüklemeye geçmeden önce siyah ekranda aşırı bekliyor (yaklaşık 10 dk)

kasayı açıp ram'leri çıkarıp taktığımda normal açılıyor.

sorunun ram'lerden olabileceği düşüncesiyle (2X1GB) RAM'leri tek olarak kullandım. İlk taktığım anda bilgisayarı çalıştırdığımızda sıkıntı yok ama ertesi gün yine aynı sorun. Her 2 ram'i de bu şekilde denedikten sonra ram slotlarında sorun olabilir düşüncesiyle ram'lerde olduğu gibi bunları da sırasıyla test ettim yine aynı (o an için normal ertesi gün yine sorunlu)

BIOS ayarları da normal, benzer bir durumla karşılaşan oldu mu sorun ne olabilir?

denencekleri denemişsin. kimse görmeden çöpe at ( sinir harbi yaşamamak için)
benzer bir durumda kasadaki bütün parçaları pil dahil çıkarıp ( ben bu işi okul çıkışı yaptım) ertesi gün topladım. tüm yaptığım buydu. sorunsuz çalıştı. müdür benim bu işi çok iyi anladığımı zannetti fakat ben birşy yapmadım. tesdüf diyorum ben. çok sinirlenmiştim her an kırabilirdim.

bizim labda da var böyle 2 kasa
çözümüm: eğer post ekranından sonra siyah ekranda çok duruyorsa kasanın power düğmesine 5 sn basılı tutup kapatıyoruz
tekrar açıldığında takılma olmuyor

sanırım bu anakartlardan kaynaklanıyor.. benim labda her zaman bir iki pc bu şekilde.. ben de basılı tutup tekrar açıyorum.. hatta açılırken usb mouse ve klavyeleri de görmüyor bazıları.. çıkarıp takmak gerekiyor, gerçi artık ps2 kullanıyorum

BBNET
Geri