ilginç bir sorun! yardım lütfen!

Kodla Büyü

hastasıyız dede

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
bilgisayar açılıyor masa üstü ekranı geliyor ama ctrl+alt+del yapmazsan masa üstü ekranında kalıyor işlem yapmıyor, görev yöneticisi penceresi açıldıktan sonra bilgisayar normal çalışıyor. defalarca format attım harddisk değişip format attım aynı sorun devam etti, ben işlemciden diye tahmin ediyorum ama bu sorunla daha önce karşılaşmış arkadaşların değerli önerilerini bekliyorum... :)

Explorer.exe programı masaüstünden sorumlu. Explorer.exe görev yöneticisinden kapatılırsa masaüstü de kaybolur.

Sizinkine benzer bir durum vardı explorer çok geç tepki veriyordu açıldıktan sonra. Yani 5 dakika sürüyordu bilgisayarın açılması bunun sebebi ise benim usb modemimdi.

İlk format atıldığı durumda yani sürücüler yüklenmeden önce aynı durumda değilse bilgisayara her sürücüyü yükledikten sonra bilgisayarı test edip sorunlu sürücüyü bulabilirsiniz. Bilgisayarın markasına göre google da açılış sorununu aratabilirsiniz. Aynı donanım ile sorun yaşayan insanlar olabilir. Aynı format cd si ile başka bilgisayar formatlandığında aynı durum oluşmuyorsa sorun donanımda demektir. Explorera bu durumu yaratabilecek çünkü sadece virüsler veya donanım durumu var bence.

bu arada bilgisayarın tam modelini verirseniz araştırırm bende aynı durumu.

formattan sonra daha ilk açılışta yapıyor, pc ler exper, bu gün sp3 cd si ile format atıp birde öyle deneyeceğim, gerçi aynı cd ile bütün laba format attım bir sorun çıkmadı ama yinede bir deneyeyim, teşekkürler bilgilerin için.

BBNET
Geri