IIS Kurulu makinede ASP çalıştıramıyorum, neden?

Kodla Büyü

ibetay

Site Gezgini
Kardeşler merhaba,

Okullar bitti bu yazı da ASP öğrenerek geçireyim dedim. Gerçi sabah sabah askerlik sınavları 25 güne uzatılmış haberiyle moralim bozuldu, motivasyonum düştü ama geri dönmek yok. Götürürlerse de askere gidene kadar çalışacağım artık.

Soruna gelince: Bilgisayarıma IIS kurdum (WinXP Prof). Ama ASP kodlarını attığım wwroot dizinini explorer'dan http://bilgisayarismi/default.asp gibi bir adresle çağırdığımda her seferinde sayfa görüntülenemiyor mesajıyla karşılaşıyorum. Sisteme daha önce PHPTriad kurmuştum PHP çalışırken. Bu hata görüntülenince acaba alakası var mıdır diye Triadı kaldırdım. Ama gene de düzelmedi.

Sorun hakkında çözüm önerisi olan arkadaşlar bir zahmet el atsalar.

Şimdiden teşekkürler, kolaylar gelsin herkese.

Kardeşler onu denedim zaten. bilgisayarismi ile de denedim localhost ile de denedim ama bir türlü sayfam gelmiyor. Sorun da burda herşey normal kurlulu. IIS dahil. Ama bir türlü sayfa görüntülenemedi. Dosyam da C:\Inetpub\wwwroot içinde default.asp isimli bir dosya. IIS kurulumundan sonra herhangi bir ayar yapmak gerekmiyor değil mi? Dosyalarımı direk wwwroota atıp localhost ya da bilgisayar ismi ile çağırabiliyorum diye biliyordum ben ama. Yanlış birşey mi yapıyorum yoksa?

denetim masası-program ekle kaldır-windows özelliklerini aç veya kapat-IIS ayarlarını yaptınız mı?

Denetim Masası-Program Ekle Kaldır-Windows Bileşenlerini Ekle/Kaldır-ISS ise dediğiniz evet yaptım hocam. Yükledim ama şimdi bi daha kuracağım bakalım kaldırıp neler olacak?

bende aynı sorunu okul lab ında yaşadım
öğrenci bilgisayarlarında çalışmadı işletim sisteminden kaynaklanıyo sanırım
öğrenci bilg. da öğretmen cd sini kurdum problem kalktı

Evet hocam Windows bileşenlerinin tamamını kurdum ama sorun düzelmiyor bakalım bir iki kere daha deneyeceğim.

hocam komik gelebilir ama bunlar yaşanıyor
wwwroot içine sayfayı kaydettiniz mi
uzantısını doğru yazdınız mı:)

Yok hocam neden komik gelsin ki :lol:

Tam anlamıyla olmasa da yarı profesyonel PHP çalıştım. Bir de ben genelde birşeyi yaparken kesinlikle baştan aşağı yapmam. Yani oldukça düzenliyimdir, verilen talimatları falan harfiyen uygularım. Ama neden bu tip bir hata oluyor anlayamıyorum. Syfa bir türlü çıkmadı. Dosyam wwwroot içerisinde ve uzantısı da doğru yazılı ama olmuyor :cry:

internet explorer 7.0 da hata veeriyor olabilr. Bende sorun çıktı bir arkadaştada aynı sorun oluştu 7.0 kaldırdı düzeldi

Belki antivirüs programındandır diye onu da devre dışı bırakıp denedim ama gene olmuyor ya neden neden neden?

Valla IE 7yi dün kaldırıp denedim ama olmamıştı. Hatırın için kaldırıp bir daha denerim mehmet hocam.

hocam phptiradı kaldırdınmı
Daha sonra
denetim masası - yönetimsel araçlar- Internet Information Services (IIS) oraya bak belki oaradan durdurmuş olabilirsin

hatta denetim masası - yönetimsel araçlar- Internet Information Services (IIS) burada wwwroot üzerinde sağ tıkla özelliklerine bir bak sanal dizin seçeneğinde yazma çalışma tüm izinleri ver

Hocam triadı kaldırdım, denetim masasından da baktım durduruldu falan demiyor. ben her ihtimale karşı yeniden başlattım ama gene de tık yok.

Bukadar uğraşamışsın baktın hala olmuyorsa format atıp sonra IIS kur bakalım olacak mı?

Hocam IIs n,n ayarlarından port numarasını 81 olarak değiştir.....

sonra localhost:81 diye yaz bakalım olacak mı?

Çağırılacak belgeler listesine default.asp ekleyiniz..

Kodlarınızda hata olmadığından emin olunuz ...

iis nin çalıştığından emin olunuz localhost yazıp enter yaptığınızda iis giirş sayfasını görebilmelisiniz aksi takdir ne yapsanız nafile 8)

sayfa görüntülenemiyor hatası varsa iis çalışmıyordur. iis programına girrip çalışıp çalışmadığını kontrol et veya yeni bir site tanımla iis içersinde bilgisayarında apache kurulu ise iis devre dışı kalabiliyor. ona bakman lazım

BBNET
Geri