iframe'i transparan yapmak

Kodla Büyü

rtyucel

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Kişisel siteme internet explorer ile girince farkettim ki iframe kullandığım yerlerin arkaları bembeyaz çıkmış. oysa firefox ta böyle bir sıkıntım olmamıştı .

bu da güzel bir vesileymiş ki bu işin ie'de nasıl yapıldığını da öğrenmiş oldum. sizlerle de paylaşayım istedim.

öncelikle

Kod:
<iframe  src="deneme.asp" scrolling="no" allowTransparency="true"></iframe>
şeklinde iframe'imizin allowTransparency özelliğini True yapıyoruz.

daha sonra iframe içerisine çekeceğimiz sayfamıza geçiyoruz. (ben burda deneme.asp yazdım işte o sayfaya geçiyoruz.)

bu sayfamızda da

<body style="background-color:transparent">

kodda da görüldüğü gibi <body> tagımızın stilinden background-color ile rengimizi transparent yapıyoruz ve problemlemimiz IE içinde çözülmüş oluyor.

Çok teşekkürler hocam kodları arşive ekliyorum. Bir gün lazım olur. Keşke herkes senin gibi faydalı paylaşımlar yapsa. :+1: :+1: :+1:

muallimim' Alıntı:
Çok teşekkürler hocam kodları arşive ekliyorum. Bir gün lazım olur. Keşke herkes senin gibi faydalı paylaşımlar yapsa. :+1: :+1: :+1:

estagfirullah hocam, herkes kendince faydalı oldugunu düşündüğü bilgileri burda paylaşıyor. gereksiz paylaşımlar yapıldıgını zannetmiyorum.

güzek paylaşım. iframe yaptığımde ben de kullanıyorum bu özelliği. işe yarıyor

gayet güzel hocam

şu çalışmalarımdaki linkin üzerine gelince resim açılıyo ya onu nasıl yapıyosunuz

Çok saol hocam baya araştırdım bulamamıştım; bu sayede iframe üzerine açılan menü düzgün çalıştı, iyi çalışmalar.

hakankor' Alıntı:
Çok saol hocam baya araştırdım bulamamıştım; bu sayede iframe üzerine açılan menü düzgün çalıştı, iyi çalışmalar.
rica ederim zamanında ben de cok aramıstım :D

bu forumu seviyorum aradığımız buluyoruz, değerli bilgiler paylaşılıyor.

BBNET
Geri