iframe hakkında bir soru.

Kodla Büyü

agahyildiz

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Selamlar.
Meb in verdiği ve hiçbişeyi desteklemeyen meb.k12.tr alanında iframe kullansam bir sakıncası olur mu? meb okul sayfası için yayınladığı kurallarda iframe kullanmayın demiş. ve çok önceleri bir yerde okumuştum iframeler pek tavsiye edilmiyormuş diye? bilemiyorum neden olduğunu ama sadece bir link değiştirmek için 50 yeri düzeltmekten sıkıldım artık... başlık bir frame sol link bir frame sağ bölüm bir frame içerik bir frame yaptıkmı sonraları sayfa güncelleştirme işlmeleri çok daha kolay olur. sizce ne yapmalı bu konuda...

karinca_52' Alıntı:
kullan tabi hocam ben çok kullandım....mebe kalsa hiç bi şey kullanamayacağız :)

ne sakıncası var ki hocam biliyo musun?
yani kurallara uygun davranmak istiyorum ama bu seferde iş uzuyor...

arkadaşlar iframe kullandığınızda diyelim index.asp içine iframe açtınız. abc.html'yi oraya çağırdınız. arama motorlarında index asp yerine abc.html çıkabiliyor. ama ben yne de kullanıyorum :oops:

aysarg' Alıntı:
arkadaşlar iframe kullandığınızda diyelim index.asp içine iframe açtınız. abc.html'yi oraya çağırdınız. arama motorlarında index asp yerine abc.html çıkabiliyor. ama ben yne de kullanıyorum :oops:

tek sorun sadece bu ise çokta önemli bişey değilmiş. ticari amaç güden bir site olsaydı çok önemli olurdu ama okul sitesi motorda çıkmasada olur. ben kolları sıvadım o zaman. hertafarı frame yapacam... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Hocam var ya ayağını kaldır, tam üstüne bastın çünkü. Benim de derdim aynı. Şu siteyi frame kullanmadan yapayım dedim. Başıma gelen pişmiş tavuğun başına gelmedi. Tırmalayıp duruyorum. Meb kurallar adlı bir dosya var ya meşhur. Kim hazırladıysa onu artık ....

Adam gibi bir php hosting bile sağlamazlar bize. Uyduruk html hosting. Üstelik max 50 mb.

Şu yaptığım siteyi bir yüklesem daha geliştirmeyi düşünmüyorum. Sonraki siteyi şöyle yapmayı düşünüyorum, bilmiyorum öyle yapan var mı ama:
www.000webhost.com adresinden 250 mb bedava reklamsız php ve joomla destekli hosting alınıyor. Oradan alıp siteyi orada yapıp joomla ile daha sonra da şunu yapayım diyorum. Meb den aldığım alana bir tane index.htm atayım içine sayfayı tamamen kaplayacak bir frame. o frame içine ise yaptığım siteyi çağırayım. Yani adres çubuğunda okula mebin vermiş olduğu isim görünecek. Kullanıcı da orada gezdiğini sanacak, ama aslında benim bedava php host'tan aldığım sitede gezecek. Çerçeve içinde. Böyle yapan var mı içinizde ya da yaparken ne gibi sorunlar çıkıyor bilen var mı? Başınıza gelmiştir sanırım.

muallimim' Alıntı:
Hocam var ya ayağını kaldır, tam üstüne bastın çünkü. Benim de derdim aynı. Şu siteyi frame kullanmadan yapayım dedim. Başıma gelen pişmiş tavuğun başına gelmedi. Tırmalayıp duruyorum. Meb kurallar adlı bir dosya var ya meşhur. Kim hazırladıysa onu artık ....

Adam gibi bir php hosting bile sağlamazlar bize. Uyduruk html hosting. Üstelik max 50 mb.

Şu yaptığım siteyi bir yüklesem daha geliştirmeyi düşünmüyorum. Sonraki siteyi şöyle yapmayı düşünüyorum, bilmiyorum öyle yapan var mı ama:
www.000webhost.com adresinden 250 mb bedava reklamsız php ve joomla destekli hosting alınıyor. Oradan alıp siteyi orada yapıp joomla ile daha sonra da şunu yapayım diyorum. Meb den aldığım alana bir tane index.htm atayım içine sayfayı tamamen kaplayacak bir frame. o frame içine ise yaptığım siteyi çağırayım. Yani adres çubuğunda okula mebin vermiş olduğu isim görünecek. Kullanıcı da orada gezdiğini sanacak, ama aslında benim bedava php host'tan aldığım sitede gezecek. Çerçeve içinde. Böyle yapan var mı içinizde ya da yaparken ne gibi sorunlar çıkıyor bilen var mı? Başınıza gelmiştir sanırım.

güzel olur. ama reklam olmamalı dikkat etmen lazım. ayrıca yanlış hatırlamıyorsam. meb.k12.tr ayarlarından direk senin bedava php hostinginin linkini verip milleti oraya yönlendirebilirsin. yani hiç frame felan kullanmadan..

Hocam mebin kendi sablonlarinin kullanin gitsin, zaten meb bize ne php ne asp destegi vermeyerek eli kolu baglamıs, sablonlari da gondermis, bence al sadece icerigini doldur demek istiyor! :wink:

agahyildiz' Alıntı:
karinca_52' Alıntı:
kullan tabi hocam ben çok kullandım....mebe kalsa hiç bi şey kullanamayacağız :)

ne sakıncası var ki hocam biliyo musun?
yani kurallara uygun davranmak istiyorum ama bu seferde iş uzuyor...

hocam sen kurallartm uygun kaç site gördün ki.....zaten öyle kurallar mı olur ya...yok mavi renk olacak ....yok punto şu olacak...sonra millet diyor bu ne biçim site....gel de anlat sonra meb böyle diyor diye ...valla ben 5 tane farklı okula site yaptım... değişik değişik ......

agahyildiz' Alıntı:
güzel olur. ama reklam olmamalı dikkat etmen lazım. ayrıca yanlış hatırlamıyorsam. meb.k12.tr ayarlarından direk senin bedava php hostinginin linkini verip milleti oraya yönlendirebilirsin. yani hiç frame felan kullanmadan..

Hocam yönlendirmesi basit iş. Meta tag değiştirilir ve refresh diye bir kod var biliyorsunuz onunla yapılır. Ama yönlendirdiğim zaman adres çubuğunda o sitenin gıcık ismi görünecek. İsim bedava olduğu için şöyle görünecek adres çubuğunda: http://siteadi.0fees.net

Okul sitesine giren adam üstte adres çubuğunda bu yazıyı görecek. Bunu idareciler istemez tabiki. Ama ben onları çerçeve içinde gezdirirsem farkına bile varmazlar. Üstelik çok rahat joomla kullanırım. Diye düşünüyorum. Bakalım nasıl olacak?

BBNET
Geri