ie6 ve ie7 div sorunu

Kodla Büyü

tdepkamil

Aktif Üye
resimde de görüleceği üzere divler arasında üstten 15 px boşluk olmasına rağmen ie6 ve ie7'de bitişik görünüyor. ie8, opera, chrome ve firefox'ta sorun yok. css sıfırlama(reset.css) da kullanmayı denedim ancak çok az bir ara oluştu(2-3 px gibi). siteyi dreamweaver cs4 ile tasarladım.

bir de site, meb sunucusunda yavaş açılıyor. sebebi ne olabilir acaba?

Ekli dosyalar

• EK.jpg
    EK.jpg
    19.9 KB · Görüntüleme: 501
.div_ustbosluk
{
margin-top:15px;
}

bu şekilde bir stil tanımlarsanız olması lazım.

hasari' Alıntı:
.div_ustbosluk
{
}

yani boşluk için yeni bir div mi tanımlamalıyım? Ben div'in css özelliklerinde "margin-top: 15px;" tanımını kullandım. site şu adreste deneme yayınında. isterseniz buradan bakabilirsiniz.

tdepkamil' Alıntı:
hasari' Alıntı:
.div_ustbosluk
{
}

yani boşluk için yeni bir div mi tanımlamalıyım? Ben div'in css özelliklerinde "margin-top: 15px;" tanımını kullandım. site şu adreste deneme yayınında. isterseniz buradan bakabilirsiniz.
Yok hocam tanımlamaya gerek yok. Ama eğer bu tanımladığınız halde görmüyorsa. Yeni bir divde tanımlayabilirsiniz. Genişlik yükseklik değerlerini girerseniz tüm tarayıcılarda sorunsuz çalışacaktır.
örneğin:
.bosdiv {
width:25px;
height:15px;
}

bunuda deneyebilirsin.

o bolum için kulladığınız css kodlarına bakmak lazım..
yada her bir blogu kutu içinde tanımala ve kutunun altında bosluk olması içinde margin-bottom:10px; gibi bi deger at olur...

xorcistforyou' Alıntı:
o bolum için kulladığınız css kodlarına bakmak lazım..
yada her bir blogu kutu içinde tanımala ve kutunun altında bosluk olması içinde margin-bottom:10px; gibi bi deger at olur...

hocam css dosyası ekliyorum. bakıp bir yol gösterirseniz çok sevinirim. arkadaşın önerisi de (her div arasına yükseklik tanımlı boş bir div) belki olur ama o zaman da kodlar arttığı için site daha da yavaşlar zannımca. sitenin yavaşlaması ile ilgili de bir çözüm öneriniz vardır umarım... şimdiden teşekkürler...

Ekli dosyalar

#kutu {
position:releative;
float: left;
display:block;
}

bu tanımı css'ne ekle..
kullandıgın sag menunde her blogun basına,
<div id="kutu">

blogun sonuna;
</div>

problemın cozulur..

xorcistforyou' Alıntı:
#div kutu {
position:releative;
float: left;
display:block;
}

bu tanımı css'ne ekle..
kullandıgın sag menunde her blogun basına,
<div id="kutu">

blogun sonuna;
</div>

problemın cozulur..

hocam deneyeceğim. sonucu buradan yazarım. tekrar teşekkürler...

BBNET
Geri