Bilgisayar-Bilişim Teknolojileri
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Forumu Son Konuları
24 Saat
Bilişim Teknolojileri - Formatör - Bilgisayar Öğretmeni Kayıt
Kayıt Olun
iletişim
iletişim
Detaylı Arama
Arama

ie engelleme

Konu, 'Windows İşletim Sistemleri, Sorunlar ve Çözümler' kısmında alixsaglam tarafından paylaşıldı.


Sayfayı Paylaş /bbnetsosyal

  1. alixsaglam

    alixsaglam Aktif Üye

    Kayıt:
    20 Şubat 2007
    Mesajlar:
    173
    Beğeni:
    0
    Arkadaşlar siteye koyduğum swf dosyasını i.e. açarken önce enggeleme çıkıyor, engellemeyi kaldırınca swf açılıyor. bazı sitelerdeki swf ler hiç engelleyici çıkmadan açılıyor. acaba neden olur bu? engelleyicinin çıkmaması için ne yapmamız lazım?
     
  2. Hacker

    Hacker Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    14 Şubat 2007
    Mesajlar:
    709
    Beğeni:
    0
    google araç çubugundan olabilr mi? baktın mı. yada senin i.e. nin güvenlik ayarlarıyla ilgilendin mi? bazı sitelrde açılıyor demişin açılan bir site örnek linki ve senin açılmaya sitenin örnek linki verirsen olay daha iyi anlasılır sanırım.
     
  3. alper_kizil

    alper_kizil Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    14 Şubat 2007
    Mesajlar:
    279
    Beğeni:
    0
    hocam benim bildiğim activex denetimlerini otomatik olarak yükle seçeneği var. ben ie 7.0 kullandığım için bakamadım veya swf dosyalarını onay almadan çalıştır bir seçenek var hatırlıyorum onlara bakarsan gelişmiş özelliklerde oradan sorunun cevabını bulabileceğini inanıyorum.
     
  4. alixsaglam

    alixsaglam Aktif Üye

    Kayıt:
    20 Şubat 2007
    Mesajlar:
    173
    Beğeni:
    0
    arkadaşlar benim tarayıcımda açılıp açılmaması önemli değil. herkesin tarayıcısında direk çalışmalı. http://www.petrolilkogretim.com sitesindeki swf direk açılıyor. ama benim şu an üzerinde uğraştığım sayfadaki swf de önce engelleme çıkıyor. bu tarayıcı da sorunu hallederim ama ziyaretciler siteye girdiğind eböyle bir engelle karşılaşmaması lazım. üzerinde çalıştığım sitenin de şu an yayınd aolmadığı için adres veremiyorum. okuluma yaptığım bir site. basit bir site.
    bto2003 sitesindeki bi arkdaş javascript koduun lazım olduğunu söyledi ama bulamadım onun kodunu. acaba sizlerden bilen varmı bununla ilgili bir kod?
     
  5. ghost

    ghost Site Admin Yetkili Kişi

    Kayıt:
    26 Ocak 2007
    Mesajlar:
    737
    Beğeni:
    42
    hocam k.bakma işlerim vardı ilgilenemedik siteyle...Senin bto2003 uçmuş yine..ne kodu hocam..sen siteyi localhosttan çalıştırıyorsundur.Yani kendi bilgisayarında swf direk açılmaz.istersen bi hostuna gönder siteni, farkı göreceksin..
     
  6. alixsaglam

    alixsaglam Aktif Üye

    Kayıt:
    20 Şubat 2007
    Mesajlar:
    173
    Beğeni:
    0
    söylediğim örnek siteyi bilgisyara kaydettim. temp. int. files danda swf dosyasını aldım. o localhostta çalışıyor. yine hiç engelleme çıkmıyor. internetten araştırdım, bto2003 deki arkdaşların dediği gibi. javascript koduyla falan düzeliyormuş o. ama o kodları çözemedim daha. indiğim sitedekiler çok karışık. bi sürü cs, js dosyası var yanında..
     
  7. Hayat

    Hayat Aktif Üye

    Kayıt:
    19 Şubat 2007
    Mesajlar:
    122
    Beğeni:
    0
    o dediğine benzer bir sorunum vardı bu kodu ekleyince sorun çözüldü. Biliyorsun pek koddan anlamam ama belki senin sorununa da çözüm olur. denemekten zarar gelmez.


    <script>
    <!--
    function MM_preloadImages() { //v3.0
    var d=document; if(d.images){ if(!d.MM_p) d.MM_p=new Array();
    var i,j=d.MM_p.length,a=MM_preloadImages.arguments; for(i=0; i<a>0&&parent.frames.length) {
    d=parent.frames[n.substring(p+1)].document; n=n.substring(0,p);}
    if(!(x=d[n])&&d.all) x=d.all[n]; for (i=0;!x&&i<d.forms.length;i++) x=d.forms[n];
    for(i=0;!x&&d.layers&&i<d> 2) {
    if ((img = MM_findObj(args[2])) != null && !img.MM_init) {
    img.MM_init = true; img.MM_up = args[3]; img.MM_dn = img.src;
    if ((nbArr = document[grpName]) == null) nbArr = document[grpName] = new Array();
    nbArr[nbArr.length] = img;
    for (i=4; i < args.length-1; i+=2) if ((img = MM_findObj(args)) != null) {
    if (!img.MM_up) img.MM_up = img.src;
    img.src = img.MM_dn = args[i+1];
    nbArr[nbArr.length] = img;
    } }
    } else if (event == "over") {
    document.MM_nbOver = nbArr = new Array();
    for (i=1; i < args.length-1; i+=3) if ((img = MM_findObj(args)) != null) {
    if (!img.MM_up) img.MM_up = img.src;
    img.src = (img.MM_dn && args[i+2]) ? args[i+2] : ((args[i+1])? args[i+1] : img.MM_up);
    nbArr[nbArr.length] = img;
    }
    } else if (event == "out" ) {
    for (i=0; i < document.MM_nbOver.length; i++) {
    img = document.MM_nbOver; img.src = (img.MM_dn) ? img.MM_dn : img.MM_up; }
    } else if (event == "down") {
    nbArr = document[grpName];
    if (nbArr)
    for (i=0; i < nbArr.length; i++) { img=nbArr; img.src = img.MM_up; img.MM_dn = 0; }
    document[grpName] = nbArr = new Array();
    for (i=2; i <args>
    </script>
     
  8. alixsaglam

    alixsaglam Aktif Üye

    Kayıt:
    20 Şubat 2007
    Mesajlar:
    173
    Beğeni:
    0
    peki arkadaşım ;) bana böyle bir kod lazımdı işte. çok sağolasın..
     
  9. alixsaglam

    alixsaglam Aktif Üye

    Kayıt:
    20 Şubat 2007
    Mesajlar:
    173
    Beğeni:
    0
    bir de sayın arkdaşım. aradabir msn ye bakıyorum yoksun hiç. nerelerdesin?
     
  10. Hayat

    Hayat Aktif Üye

    Kayıt:
    19 Şubat 2007
    Mesajlar:
    122
    Beğeni:
    0
    İşine yaradı mı bari?
    Gündüz pek vaktim olmuyor akşamları bazen giriyorum ama o zaman da sen olmuyorsun malum nedenden dolayı :D Eee ne yapalım Ali Bey işte böyle işin düşer bana da forumdan görüşürüz :D
     
  11. alixsaglam

    alixsaglam Aktif Üye

    Kayıt:
    20 Şubat 2007
    Mesajlar:
    173
    Beğeni:
    0
    aslında işime yaramadı o kod :D ama cevabının ona benzer bişey olduğunu biliyorum. ama cevaba en yakın mesajı bi arkdaşımın göndermesi güzeldi :) neyse en kısa zamanda görüşmek ümidiyle..
     
  12. Hayat

    Hayat Aktif Üye

    Kayıt:
    19 Şubat 2007
    Mesajlar:
    122
    Beğeni:
    0
    :D
    Eee be Ali ne diyim ben sana... Bu arada sen yeniden mi internet bağlattın? Neyse msnde konuşuruz forumdakiler kızıcak şimdi...
     
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş /bbnetsosyal