ICILS / Okul Yöneticisi Türkiye'den toplam 150 okul

Kodla Büyü

achillus

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar hafta sonu ankara mebden arandım türkiyeden toplam 150 okul secilmiş ve okul kordinatörleride bilgisayar öğretmenleriymiş.İdareye gerekli mailler sene başında atılmış ama hiç bir şekilde bana söylemediler.Neyse gelen maili paylaşıyorum...

Sayın Okul Yöneticisi ve Okul KoordinatörlerininDikkatine

Öncelikle Eğitim Başarılarının Değerlendirilmesi Kurulu (IEA), Uluslararası Bilgisayar ve Bilgi Okuryazarlığı Çalışmasına“Okul Yöneticisi ve Koordinatörü” olarak destek verdiğiniz için teşekkür ederiz.

Bu çalışma, ülkeler arasında ve ülke içinde Bilgisayar ve Bilgi Okuryazarlığı seviye farklılıklarını ve 8. sınıföğrencilerinin bilgisayar kullanım düzeyini ölçecek ve analiz edecektir. Aynı zamanda öğrencilerin okul içinde ve okul dışında, Bilgisayar ve Bilgi Okuryazarlığı’nı ne düzeyde geliştirdikleri hakkında bilgi toplayacaktır.

Eğitim Başarılarının Değerlendirilmesi Kurulu (IEA), 50 yıllı aşkın süredir, uluslararası platformda gerçekleşmiş olan başarılı çalışmaları yöneten, uluslararası bağımsız bir araştırma enstitüsü ve devlet kurumudur. Uluslararası Bilgisayar ve Bilgi Okur Yazarlığı Çalışması,içinde bulunduğumuz bilgi çağında öğrencilerinbilgisayarla araştırma yapma yeteneklerinin; evde, okulda, iş yerinde ya da herhangi bir toplulukta gruba etkin bir şekilde katılım sağlama, yaratıcılık ve iletişim gibi hayatın gerekleri olarak tanımlanan yeterlilikleri kazanma düzeylerinin, uluslararası çapta karşılaştırıldığıilk çalışmadır.

Yapılan bu uluslararası değerlendirmede sizin okulunuz, Türkiye Cumhuriyeti’ni temsil etmek için seçilmiştir, toplanacak verinin kaliteli olmasını sağlamada sizlere yol gösterecek bir kılavuz hazırlanmışve 11-03-2013 tarihinde okullarınızın İLSİS veri tabanında ulaşılan okul adreslerine PTT kargo ile yollanmıştır.

Kargo içerisinde;

USB_Compatibility_Test: Bilgisayarlarınızda uygulamaların çalışıp çalışmadığını test eden bir USB bellek (USB Uyumluluk testi yazılımı (“USB_Compatibility_Test.exe”)

ICILS_Nihai_Uygulama_USB_Test_ve_Anketi_Okul_Koordinatörleri_ için_Yönergeler(USB içinde): Bu kılavuz, Okul Yöneticisi ve Koordinatörü olarak size Uluslararası Bilgisayar ve Bilgi Okuryazarlığı Çalışmasının (ICILS) başarılı bir şekilde uygulanması için ayrıntılıbilgi verecektir.

Okul Bilgisayar Kaynakları Anketi(usb içerisinde):USB uyumluluk testinden ve okul kaynakları anketine verdiğiniz yanıtlardan elde edilen veriler öğrenci testinin okulunuza ulaştırılmasında en uygun yöntemin belirlenmesi açısından bize yardımcı olacaktır. “USB_Compatibility_Test.exe” uygulaması yapıldıktan sonra USB içindeki “ICILS_Nihai_Uygulama_Okul_Bilgisayar_Kaynakları_Anketi.doc”anketinin doğru ve eksiksiz doldurulmasıen geç 25.03.2013 tarihine kadar mesai saati bitimine kadar icilsturkey2013@gmail.comadresine e-posta yoluyla gönderilmesi çok önemli bir aşamadır.

NOT: PTT kargo ile yollanan belgeleri aldığınızda lütfen e-posta yoluyla teyit ediniz.

Millî Eğitim Bakanlığı
Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü
İleri Eğitim Teknolojileri ve Araştırma Grup Başkanlığı
ICILS Ulusal Proje Merkezi0 312 296 94 00 / 9683-9717

Re: ICILS / Okul Yöneticisi Türkiyedeb toplam 150 okul

Bilgisayar çağında oldugumuz yeri göstermek adına, Türkiye'de yapılan bilişim eğitiminin yanlış olduğunun görülmesi acısından ;umarım anketler geçerli bir sonuç sağlayacaktır.

Hocam onlar sizin okulun mail adresi ile ve kurum net üzerinden iletişime geçiyor.ama eğer sizin okul olsaydı muhtemelen şimdiye kadar en kötü ihtimal telefon ile size dönüş sağlanırdı

Bizde proje okuluyuz 99 model bilgisayarlarla ne yapacağız bilemiyorum. Kargo ile gönderilecek dosyaları bekliyorum.

Keşke bizim okul da olsaydı. 8. sınıflara medya okuryazarlığı seçildi. Formların hepsine 8. sınıfları değerlendirmek mümkün değildir çünkü medya okuryazarlığı seçilmiştir diye yazar gönderirdim. :D

Sen hem dersi ortadan kaldır nrom problemi yarat her dönem başında soğuk soğuk terler dökelim hem de uluslararası platformda bilgisayar okuryazarlığında neredeyiz diye BT cilere görev ver.

Hakikaten çok ama çok ilginç...

karekedi' Alıntı:
Keşke bizim okul da olsaydı. 8. sınıflara medya okuryazarlığı seçildi. Formların hepsine 8. sınıfları değerlendirmek mümkün değildir çünkü medya okuryazarlığı seçilmiştir diye yazar gönderirdim. :D

Sen hem dersi ortadan kaldır nrom problemi yarat her dönem başında soğuk soğuk terler dökelim hem de uluslararası platformda bilgisayar okuryazarlığında neredeyiz diye BT cilere görev ver.

Hakikaten çok ama çok ilginç...

hocam aynı durumdayım 8.sınıflarda medya okur yazarlığı seçildi.kargo gelsin bu durumların hepsini bt öğretmenlerinin yaşadığı sorunları teşkil edecek şekilde belirtmeyi düşünüyorum

hakoteknik' Alıntı:
Bizde proje okuluyuz 99 model bilgisayarlarla ne yapacağız bilemiyorum. Kargo ile gönderilecek dosyaları bekliyorum.

99 model :) bendekilerde 2001 model heryerde genellikle aynı hocam.anladığım kadarıyla gelen kargoda flash bellek içierisinde ki program bilgisyarlarda hangi programlar yüklü analiz edecek :) benim korkum bilgisayarların programı çalıştıramaması :)

bir bilgisayar adobe yazılımları yüklemiştim o günden bu yana bilgisayardan haber alan yok :++:

bir mail daha geldi .

Sayın Okul Koordinatörümüz,

Görevlendirilmiş olduğunuz ICILS Projesinde başlayacak olan esas uygulama süreci için çok önemli bir aşamaya ulaşmış bulunuyoruz. Bu aşama itibarı ile tarafınıza harici bellekler ulaştırılarak bazı ön testler yapmanız bilgisi ve elde ettiğiniz sonuçların ICILS Koordinatörü olan tarafımızla paylaşılması gerekliliğini biliyorsunuz. Bu aşamada anket dönüşleri incelendiğinde bir kısım soruların cevapsız bırakıldığı görülmektedir. Ancak bu durum uygulama süreci açısından önemli riskler oluşturacaktır. Anketlerin eksiksiz şekilde doldurularak tarafımıza iletilmesi zorunlu olup bu yönde hassasiyet göstermeniz beklenmektedir. Diğer taraftan, uygulama için seçilen bazı okullarımız eğitim sistemimizdeki değişikliklere de bağlı olarak bilgisayar laboratuvarı açısından yetersiz olabilmektedir. Bu tip eksikliklerin tarafınızca İl/İlçeniz Milli Eğitim Müdürlükleri ile irtibata geçerek yerelde (yakın çevrenizde) çözülmesi hızlı ve daha sağlıklı bir süreç sağlayacaktır. Laboratuvar imkânları açısından çözümsüz kalmanız durumunda İl/İlçeniz Milli Eğitim Müdürlükleri ile irtibata geçmek ve sorunun çözümünde yardım almak üzere tarafımızla irtibata geçmeniz söz konusu olmalıdır. Benzer yöndeki belirsizliklerin 20 Mart Çarşamba gününe kadar ortadan kaldırılmış olması yönünde bir takvim söz konusudur. Ardından uygulama süreci ile ilgili olarak ilinizdeki örneklem yoğunluğuna bağlı olmak kaydı ile gerekirse Uzaktan Eğitim yolu ile de sizinle sürecin paylaşılması ve uygulamanın tarafınızca sağlanması yönünde çalışmalar sürdürülmektedir. Ancak 20 Mart tarihi itibarı ile uygulama yapacağınız laboratuvara ilişkin sorunların çözülememiş olması diğer çalışmaları da aksatacaktır.

Hem anket doldurulmasındaki hem de uygulama laboratuvarlarının tespit edilerek hazırlanması sürecindeki hassasiyet proje başarısı açısından son derece önemli olup, konuya gösterdiğiniz dikkat ve verdiğiniz destek için teşekkür eder, çalışmalarınızda başarılar dileriz.

ICILS Çalışma Grubu

yollandığı söylenen kargo hala elime ulaşmadı, ayın 20'sinde dönüt istiyorlar nasıl olacak bu iş var mı bilgisi olan?
mail attım kargonun elime ulaşmadığına dair başka ne yapmam gerek arkadaşlar?

Yapmamız gereken ilk etapta bilgisayarlarımızı bu iş için hazır hale getirmek ve" ICILS_Nihai_Uygulama_ Okul_Bilgisayar_Kaynakları Anketi" isimli anketi doldurup mail adreslerine göndermek. Onlar seçtikleri 20 öğrencinin ismini bize göndereceklermiş. Asıl işimiz o zaman başlıyor.

Minimum 1 Gb Ram
En az 1 usp port
1024*768 pixel ekran çözünürlüğünü destekleyen bir kart veya monitör
Windows 7/XP/Vista/2000/Win Server 2003/ Win Server 2008, Machintosh OS yada Windows emülsiyon programıyla Linux işletim sistemlerinden herhangi biri
Minimum 15 İnç büyüklüğünde bir ekran

Ben olaya sonradan dahil oldum. Daha önce 8. sınıfların listesini istemişlerdi. Tüm öğrencilerin ve 2. kademe tüm öğretmenlerin bilgilerini gönderdik. Klavuz ve USB geldi. Labtaki bilgisayarlarda USB'deki Uyumluluğu deneyip formu oldurmamız şimdilik yeterli olacak sanırım. Anketler daha sonra uygulanacak ve online uygulama olacak. doğru mu anlamışım? ve Bu uygulama tüm öğrencilere mi yoksa onların seçtikleri öğrencilere mi uygulanacak?

simpson' Alıntı:
Minimum 1 Gb Ram
En az 1 usp port
1024*768 pixel ekran çözünürlüğünü destekleyen bir kart veya monitör
Windows 7/XP/Vista/2000/Win Server 2003/ Win Server 2008, Machintosh OS yada Windows emülsiyon programıyla Linux işletim sistemlerinden herhangi biri
Minimum 15 İnç büyüklüğünde bir ekran

teşekkür ederim hocam, çok sağol

evet söylediğiniz gibi anketi doldurup göndericez, onlar bize 20 öğrenci ismiyle geri dönecekmiş. sonra tekrar döküman Flash disk vs göndereceklermiş. Biz Uygulayıcı falan seçecekmişiz. Online konferans yada toplantı yapacaklarmış belli değilmiş.

simpson' Alıntı:
evet söylediğiniz gibi anketi doldurup göndericez, onlar bize 20 öğrenci ismiyle geri dönecekmiş. sonra tekrar döküman Flash disk vs göndereceklermiş. Biz Uygulayıcı falan seçecekmişiz. Online konferans yada toplantı yapacaklarmış belli değilmiş.

hocam benden daha önce öğrenci ve öğretmen listesi istenmedi sizlerden istendimi ?

ovez35' Alıntı:
achillus hocam tüm 8.sınıfların ve tüm öğretmenlerin listesini istediler , gönderdik

branş öğretmenlerininmi sadece yoksa sınıfcılarıda mı hocam.ve ne zaman istediler ?

tüm öğretmenlerin branş sınıf. yaklaşık 3 ila 4 hafta önce olabilir. 12 şubat diye aklımda kalmış

Yanlışınız var Hocam tüm öğretmenlerin listesi istenmedi sadece 8. sınıfların dersine giren öğretmenlerin istendi, bence bi kontrol edip listenizi yenileyin.

Bilgilendirme için teşekkür ederim. Öğretmen isimleri sadece 8. sınıflara derse girenler şeklinde olucak.

kargoyu dün saat 16:50 gibi alabildim nihayet, meğerse ptt kargo bizim köye sadece pazartesileri geliyormuş.
esas olay şu lab'taki 15 bilgisayarda da uyumluluk programını çalıştırdım.check.bat'ı da yaptım. şimdi tam olarak ne yapacağız lütfen biri açıklasın.

BBNET
Geri