i 20 mi focus mu hangisini almalıyım

Kodla Büyü

twetyynet

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Araba almayı düşünüyorum ilk arabam olacağı içinde birazda kararsızım. yaklaşık iki ay öncede benzer başlık açmıştım fakat o zaman bütcem kısıtlıydı.Şİmdi 35 bin civarı bütcem var ve sahibinden.com da aşağıdaki özelliklere sahip iki araç arasında kararsız kaldım. Gönlüm aslında focus dan yana ama i 20 ninde garantisi devam ediyormuş. Sizce hangisini tercih etmeliyim. Focus un Ön tampon ve klima kompresörünün serviste değiştmiş ve servis kayıtlarıda varmış. Ön tampon değişimi önemli bi şey midir ayrıca bu işlemler için 4900 tl masraf yapılmış ve hasar kayıtı olarak görünüyormuş bir tampon ve kompresör bu kadar edermi. Bu arada ikiside ilk sahibinden.

2009 lpg li focus trend 75000 km de ön tampon ve klima kompresörü değişik. 31 500 tl
2013 benzinli i20 1.2 D-CVVT JUMP 85 HP 13900 km de 32.500 tl

arkadasin on tampon ve radyator 5000 tlye yapilmisti kargodan hocam fiyat normal gibi.. bu arada hyundai tenekedir... focusu oneririm

kaybil' Alıntı:
arkadasin on tampon ve radyator 5000 tlye yapilmisti kargodan hocam fiyat normal gibi.. bu arada hyundai tenekedir... focusu oneririm
tavsiye için teşekkür ederim benim de tecihim ford olacak gibi

:shock: sacma gelecek ama sirf bilmedigim icin soruyorum Ford kötü bir marka mı . Yada sıralama nasıl olmali Ford Opel Toyota arasinda

Yıllardır ailemde bir çok kişi Renault kullandı. Clio, Megane, Laguna vs. Bende Clio Hatchback 1.5 Dci kullandım, hatta sıfır almıştım. Bacanağım da Opel Insignia var şu an. Kaynım da Opel Corsa. Bende geçen yaz sıfır Focus dizel aldım. Sedan kasa. Tüm bu araçları kullandım ve kendi aracımdan çok memnunum. Kısacası ikinci el de alacak olsanız gidin sıfır araçları test edin. Yakıt tüketimlerini, güvenlik önlemlerini, extralarını sorun. Servis ücretlerini sorun. Olası arıza durumları için yedek parça fiyatlarını göz önüne alın. Bir deftere not edin. Sonra ikinci el piyasasını araştırın, satacak olsanız nasıl satarsınız diye. Alman araçlarının yedek parça fiyatları aracınızın fiyatına yaklaşabilir. Örneğin 2001 Polo Klasik aracımın şanjımanı dağıldığında servis 10.000 lira fiyat istemişti ki araç 14.000 lira idi. Ve karar verin, gidin o aracın ikinci elini alın. Bu arada herkesin gönlünde bir araç vardır ve o araçla mutludur. Mutlaka da o aracı tavsiye eder. Aldıktan sonra keyifle binin, herkes o paraya şunu da alırdın diyecektir. Kimseye kulak asmayın.

phantosos' Alıntı:
Yıllardır ailemde bir çok kişi Renault kullandı. Clio, Megane, Laguna vs. Bende Clio Hatchback 1.5 Dci kullandım, hatta sıfır almıştım. Bacanağım da Opel Insignia var şu an. Kaynım da Opel Corsa. Bende geçen yaz sıfır Focus dizel aldım. Sedan kasa. Tüm bu araçları kullandım ve kendi aracımdan çok memnunum. Kısacası ikinci el de alacak olsanız gidin sıfır araçları test edin. Yakıt tüketimlerini, güvenlik önlemlerini, extralarını sorun. Servis ücretlerini sorun. Olası arıza durumları için yedek parça fiyatlarını göz önüne alın. Bir deftere not edin. Sonra ikinci el piyasasını araştırın, satacak olsanız nasıl satarsınız diye. Alman araçlarının yedek parça fiyatları aracınızın fiyatına yaklaşabilir. Örneğin 2001 Polo Klasik aracımın şanjımanı dağıldığında servis 10.000 lira fiyat istemişti ki araç 14.000 lira idi. Ve karar verin, gidin o aracın ikinci elini alın. Bu arada herkesin gönlünde bir araç vardır ve o araçla mutludur. Mutlaka da o aracı tavsiye eder. Aldıktan sonra keyifle binin, herkes o paraya şunu da alırdın diyecektir. Kimseye kulak asmayın.
teşekkürler.

kaybil' Alıntı:
Ön yargıyı yıkmaz zor. Teneke dediğin araba çarpışma testinden 5 yıldız almış.

Bende dizel focus ghia modelini cok aradim hep km ile oynanmis ve kaza yapmislar denk geldi. Temiz bulamayinca yedekte tuttugum 2011dizel i20 troy mode modelini aldim. Uzun yola cok gidecekseniz ve arabam donanimli oturakli olsun diyorsaniz focus ama ghia veya titanium olanindan. Sehirici kullanirim donanim cok onemli degil az yakit yaksin diyorsaniz i20 alabilirsiniz team/start modeli disindakileri tavsiye ederim.

kaybil' Alıntı:
hocam senin teneke dediğin arabayı aldım ve kullandım.Ruhsatı açıp bir bak bakalım o teneke nasıl 1200 kg geliyor.Birde focus a bak kaç kg.
Tamam Focus İ2O den iyi bir araba.Aradaki fark Focus iç malzeme de daha kaliteli ürünler kullanıyor.
bu arada Focus süspansiyonu sert bir arabadır çok konfor beklememek lazım.Asfaltta çok ses yapar.Ama tabiri caizse taş gibi arabadır.
İ 20 de gayet güzel bir arabadır ama iç hacim olarakda küçüktür

hyundai ler genel manada gevsek arabadir ford ile 100 binde gelen sesler hyundaide 40 bin km de geliyor araba kendini cabuk birakiyor.. ozellikle parkeli yol olan yerlerde hyundainin kalitesini daha iyi anlarsiniz tenekeden kastim budur... eger sadece kaporta olarak dusunurseniz honda ve mazdanin da kaportasi incedir... ama saglamdir kalitelidir anlatabiliyor muyum sayin hocalarim? benim mantigim sudur 30 bin tl verip hyundai alacagima ayni paraya ford opel honda mazda wv vb. daha kaliteli araclar var tercihim bu yonde olur... birde su var kimse malini yermez ovme cabasi icine girer sizi daha iyi anliyorum :)

843 binde era gördü bu gözler ne gevşeyi. Otopark.com un i10 testi var izlemeni tavisye ederim hocam.Hyundai eski hyundai değil.wv ceosunun eline autoshowda metre veriyor ama ön yargıları yıkamıyor maalesef.

i20 alacaksan 5 daha koy yeni kasa sıfırını al.Hatta eski kasa sıfırını bile bayiler eriteceği için uyguna alabilirsin.Fakat i20 ile focus kıyaslanamaz aynı sınıf değil bir kere.Focus daha iyi bir seçenek.

ornix78' Alıntı:
843 binde era gördü bu gözler ne gevşeyi. Otopark.com un i10 testi var izlemeni tavisye ederim hocam.Hyundai eski hyundai değil.wv ceosunun eline autoshowda metre veriyor ama ön yargıları yıkamıyor maalesef.

i20 alacaksan 5 daha koy yeni kasa sıfırını al.Hatta eski kasa sıfırını bile bayiler eriteceği için uyguna alabilirsin.Fakat i20 ile focus kıyaslanamaz aynı sınıf değil bir kere.Focus daha iyi bir seçenek.
teşekkürler

Araba konusu çok görecelidir. Örneğin kullanacak kişinin ailesinden tutunda yakıt ekonomisine kadar çok şey söylenebilir. 5 yıl 2000 model focus kullanıp şimdi de 2010 tdci titanium focus sahibi olarak focustan son derece memnunum 2000 model 150.000 km arabamı bir arkadaşa sattım arabayı her gördüğümde hala dönüp bir daha bakarım. bir de işin ekonomik yanı var genelde şehir içi kullanıcısıysanız i20 daha makul bir seçenek olabilir(i20 kullanıcıları daha ayrıntılı bilgi verebilirler).
Saygılarımla.

Farklı başlık açmadan benzer bir karşılaştırma

2008 focus 1.6 trend x benzinli 60 bin km. 33000 TL

210 hyundai i30 team 1.6 dizel 110 bin km. 31.0000 TL

bunlar arasından hangisi?

focus diyesim var ama dizel seçeneği aklımı çeliyor.

ford fabrikası bu başlığı görmesin hocam
gözün kapalı focus al
tampon plastik parça zaten kafaya takmaya değmez

Dizel i20 aracım var şehir içi ortalama 5,5 lt yakıyor motoru hem performans olsun hem de ekonomik olsun çok iyi, geri kalan kısımlar da idare eder

Bu karşılaştırma başta Hatalı zaten. Bir kere segmentleri farklı Araçların kaldı ki uzunlukları ve genişlikleri tamamen farklı. Bu mantıkla bakmak gerek. Eğer Büyü olması önemli değil az yaksın Çokta Donanımlı Olmasın dersen elbette i20. diğer türlü focus.

Ön yargıyı yıkmaz zor. Teneke dediğin araba çarpışma testinden 5 yıldız almış.

+1

Valla ben bizzat test ettim. Accent era sofor kapisindan oldukca hizli bir arac carpti. Kapi ici celik bar gorevini cok iyi yapti.

Re: Ynt: i 20 mi focus mu hangisini almalıyım

Diyavol' Alıntı:
Bu karşılaştırma başta Hatalı zaten. Bir kere segmentleri farklı Araçların kaldı ki uzunlukları ve genişlikleri tamamen farklı. Bu mantıkla bakmak gerek. Eğer Büyü olması önemli değil az yaksın Çokta Donanımlı Olmasın dersen elbette i20. diğer türlü focus.
Soz konusu 2 arac arasında muhtemelen i20 daha donanımlıdır. Hyundainin a segmenti aracları bile sınıfında bence eniyisi iken i20 hafif gorulmemeli. Hyundai son zamanlarda cok disiplinli çalışıyor.

ornix78' Alıntı:

Bu gözlerde daha bir yaşında ama taş izleri olan yerler paslanmış era gördü buna ne demeli?(2012 yılında 2011 modeldi araç) era ilk çıktığındada hyundai eski hyundai değil diyorlardı. tamam kötü araba değil ama "karganın yavrusu anasına şahin gözükür" oluyor şu hyundai yi yüceltmeler kimse kusura bakmasın

euro ncap carpisma testlerinde hemen hemen tum araclar 5 yildiz aliyor bu bir secicilik degil... ornegin asagidaki link bilgi verebilir..
http://www.ntvmsnbc.com/id/25402191/

her neyse arkadaslar Allah kaza bela vermesin isteyen biner sever ben sevmiyorum bindim tanidim uzun yolda yaptim o parayi haketmedigine karar verdim buda benim dusuncem..

BBNET
Geri