işletim sistemi kuramıyorum

Kodla Büyü

fat32man

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhaba. Windows yüklü bir tahtaya pardus kurmak istedim ama kurulum esnasında hata verdi. İmaj bozuk yada diskle ilgili bir hata verdi. Aynı imajı başka bilgisayarlara kuruyorum sorun yok. Tekrar windows 10 kurayım dedim yine imaj ortasında hata verdi. Harddiski tek parça yapıp windows 7 kurayım dedim yine kurulum esnasında aynı hatayı verdi. Sorunu nasıl çözebilirim. Yardımcı olurmusunuz.

Hocam Faz 1 tahta mı? SSD yerine eski tip HDD takılı olabilir mi üzerinde? Bad sektör vardır belki oraya yazmaya çalışınca kurulum hatası veriyor olabilir. Belki de SSD vardır ama yazma ömrü dolmuştur. Salt okunur moda geçmiştir. Sistemle ilgili detay verirseniz. En detaylı hata mesajını paylaşır mısınız size zahmet.

Faz 2 ler SSDli olarak üretildi diye biliyorum. ssdde fiziksel yapı gereği bad sector olmaz.Okuma yazma ömrü doluyor ssdlerin belirli bir zaman sonra.
Ama ssd yerine hdd taktıysanız o zaman aşağıdakileri okuyun.

Hocam bad sektör düzeltilemez ama görmezden gelinmesi sağlanabilir. Bu işlemler çok uzun sürüyor. Diski tarayıp hatalarını düzelt diyorsunuz ama disk boyutuna bağlı olarak uzun sürüyor. Bunu yapan programlar da var. Hiren's Boot CD içinde hard disk araçları ile yapabilirsiniz. Bazen de takılıp kalıyor. İşin kötü tarafı şu bad sektör varsa bu bozuk sektörlerin sayısı zamanla giderek artıyor. Hiç tavsiye etmiyorum. Zamanınıza yazık. Yeni disk temin etmeye çalışın. Yoksa saatleriniz çöpe gider yine başa dönersiniz birkaç zaman sonra.
Dediğim gibi HDD varsa bunlar geçerli SSD varsa elden bir şey gelmez.

ilksms
Geri