http://www.binevler.meb.k12.tr/ daki resim galerisi?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan earl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

earl

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
http://okulweb.meb.gov.tr/46/01/815076/galeri.html

adresinde yer alan galeri nasıl yapılmış ve nasıl bu şekilde sayfanın içine gömülmüş?

bu sayfayı yapan arkadaş burada üye ama şu anda online mı bilmiyorum.

Yine de bu konu hakkında fikri olan varsa ve bilgilendirirse çok çok sevinirim.

yok mu bilen yaf. bak bilen var da söylemezse mabalı günahı boynuna ha :) delianlılar, bayanlar!!!

jalbum programı ile buna benzer galeriler oluşturabilirsin. galeri kodlarını html dosyasından alıp istediğiniz yere kopyalayabilirsin

galeri kodundan kastın nedir efecan? yani kodları alıp başka bir sayfanın html sine mi gömmem lazım. hani bu sayfadaki şekliyle olsun diye?

hahhaha:) Hocam albümün altında Jalbum 8.0 yazıyor zaten:)

Jalbum le yapılan siteyi..En basit şekilde anlatayım...Bir site içine başka bir site gömmeye yarayan JavaScript kodları var...Onları kullana bilirsiniz...

metefe:) jalbümle oluşturduktan sonra bu javascript kodlarını da jalbüm mü oluşturuyor yoksa ben mi javascript kodu bulucam ayriyeten.

bir de jalbüm olduğunu nerede yazıyor hala ben göremedim yaf.

Resimlerin altında yazıyor....

Ben jalbum hiç kullanmadım ama....Hazır java kodlarını nette bulabilirsin...Ufak bir araştırma ile güzel bir çalışma olacağı kesin:) kolay gelsin.

ben de jalbüm de bir albüm oluşturdum. kaydet dedim. index oluşturdu. çok güzel tasarımlar yapıyor jalbüm. ama onu kendi sitemize nasıl aktaracağız. bilen biri yardımcı olursa çok sevinirim.

güzel bir soru. denemedim ama iframe özelliği var onu bir araştırırmısın. oolur gbime geliyor iframe ile ama... :shock:

Ben denedim.
Tabel ın içine ekliyeceğiniz kod şöyle;
<IFRAME src="images/mywebalbum/index.html" width=100% height=750 marginwidth=0 marginheight=0 hspace=0 vspace=0 scrolling=no frameborder=0></IFRAME>
Ama resimleri gösterirken tabelın içinde gösteriyor. Binevlerdeki gibi tüm sayfaya yayılmıyor, baya bi kodalara baktım ama bulamadım.
Tüm sayfa üzerinde resim göstermesini nasıl sağlayabiliriz, varmı bi çözüm üretebilen ?

kod budur:
<iframe src="PERSONEL1/index.html" width="690"; height="750" frameborder="0";
scrolling="no" > </iframe>

kendi sitemde aynısı var bakabilirsinnnnnn

bunu

div içerisine yazarsan sorun cıkmaz

<div id="sag">
<iframe src="PERSONEL1/index.html" width=100%; height="750" frameborder="0";
scrolling="no" > </iframe>
<div>

Tamam bunda sorun yokda, dediğim gibi resim gösterisi sizdede aynı bendeki gibi, table içerisinde çıkıyor.
Halbuki binevlerdekinde resim gösterisi table kullanıldığı halde tüm sayfaya yayılıyor.

iwebalbum diye bir program kullanılmış sanırım. Ama elle kodlayacağım diyorsan Asp.net ve Ajax ikilisi ile yapabilirsiniz.

Bütün sayfayı kaplayacak şekilde resim gösterimini yapamadık.
Sorun bence tablo içerisine iframe ile eklemekte. Ama anlamadığım http://okulweb.meb.gov.tr/46/01/815076/galeri.html adresindeki gösterimde tablo içerisinde olmasına rağmen bizimkiler gibi tablo içinde hapsolmuyor tüm sayfaya yayılıyor.
Çözüm üretebilecek kimse varmı ?

BBNET
Geri