Html5 Nedir? Yenilikleri Nelerdir? Hepsi Bu Makalede

Kodla Büyü

alperalpat

Üye
Merhaba arkadaşlar,

Aslında bende sizler gibi Html5 hakkında çok fazla şey bilmiyorum.Ancak internette yaptığım araştırmalara göre bir önceki sürümüne nazaran çok güzel özellikleri varmış.

Şimdilik Mozilla Firefox, Opera ve Google Chromenin yeni sürümlerinde desteklenmekte olan Html5′imiz, anlaşıldığı gibi henüz tam olarak hayatımıza girmiş bulunamamaktadır. Ama sizler için bir kaç önemli özelliğinden bahsetmek istiyorum.

canvas : Bence Html 5 ‘in en muhteşem özelliği. sayfada bir alan oluşturur ve bu alana JavaScript yardımıyla bir programı html dosyanızın içine alabiliyorsunuz.
video : Bu tag ile video dosyalarınızı çağırıp zahmetsizce videolarınızı ziyaretcilerine izletebilirsiniz.
audio : Müzik dosyalarınızı yayınlamak için player oluşturur.
header : Üst alan oluşturur. (Css ile uzun saatler alan ayarlamalardan kurtarır)
footer : Alt alan oluşturur.
nav : Menü gibi kolonlar oluşturur.
geolocation : Ziyaretcinizin harita üzerindeki konumunu belirlemek için.
postMessages : Tarayıcıya mesaj göndermenizi sağlar.
drag&drop : Sürükle bırak özelliği.örnek için buraya ve buraya tıklayınız.drag Anything : Sayfa içindeki elemetleri sürükleyip başka bir elementin içerisine koyabiliyoruz.

Ve bomba geliyor, Html5 ile yapılmış bütün uygulamaların demosuna ulaşabileceğiniz siteyi veriyorum...

http://html5demos.com/

konu yanlış başlığa açılmış ama yine de teşekkürler :D

BBNET
Geri