html ye veritabanından günlük veri aktarma yapmak istiyorum.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan maj
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

maj

Üye
okulun girişine bir lcd monitör koyduk. Bu ekran için bir html sayfa düzenledim. Bu ekranda excel yada herhangi bir veri tabanındaki günün nöbetçi öğretmenleri ve idarecileri gibi bilgilerin tarihe göre sayfadaki belirlenen hücrelerde görüntülenmesini istiyorum. Bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa sevinirim..

Ekli dosyalar

Bu iş için en mantıklısı dinamik diller kullanman. Yani php ya da asp. Bunları kullanma imkanın var mı yok mu? Eğer kullanma imkanı yok diyorsan javascript gömeceksin html içine. Eğer php ya da asp kullanabilirim diyorsan ona göre yardım edelim.

Hocam php ve asp bilmiyorum.htmlyi dreamveawerda hazırladım.Çalışmayı ilk mesaja ekledim oradan inceleyebilirsiniz.

Merhabalar Hocam

Bana sorarsanız istediğiniz şey çok zor yapılası bir şey değil gibi. Yani dinamik tabanlı bir sistem bende bilmiyorum ama bunun için uzman seviyesinde bilgi de gerektirmeyeceğinden adım gibi eminim.İnternet üzerinden;

- Veri tabanı bağlantısı nasıl yapılır
- Database den veri nasıl alınır
- Son olarakda uygulama şekli nasıl olur sorularına cvp bulursanız yapmak istediğiniz tamamdır.

Kalan kısımlar zaten tasarım kısmıdır. Bunun için temel html yeterlidir.

İlla html kullanacağım diyorsan veritabanı olarak XML kullanırsın verileri de javascript kullanarak çekebilirsin hocam.
Forumda daha önceden paylaştığım meb.k12.tr ler için günün sözü veya bugün doğanlar scriptlerini inceleyebilirsin ;)

BBNET
Geri