html ile ilgili bir soru

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan eshay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

eshay

Site Gezgini
şimdi arkadaşlar alttaki resimde de belirttiğim sayfa yapasında soldaki iframe'e anamenu.html diye bir dosya index'in içerisine çağırılıyor burdaki bir linke tıklayınca index in içindeki icerik iframine bir sayfa çağırılsın istiyorum.

index in içinde
<iframe name="icerik" height="407" width="519"></iframe>
diye bir kod oluşturdum.

anamenu.html nin içinde de
<a href="misyon.htm" target="icerik">link</a>
diye bir kod oluşturdum. fakat çalışmıyor. Benim anladığım kadarıyla icerik iframe anamenu.html nin içiresinde değil de başka bir sayfanın(index.html) içerisinde olduğu için çalışmıyor. Yani index in içerisindeki içerik iframe inde açmak için target kısmına nasıl bir kod yazarız.

Ekli dosyalar

• soru.jpg
    soru.jpg
    22.2 KB · Görüntüleme: 810
Yaptığınız doğru peki siz sol menüdeki iframe'ye bir isim verdiniz mi ona da faklı bir isim verin bakalım ne olacak.

hocam yanlış anlamadıysam bir sayfa açtığınızda iframe in içinde açılsın istiyosunuz, bunun için target kısmına nasıl "blank" yazıyorsak aynı şekilde iframe in adını yazmalısınız "icerik" şeklinde

yol eksik hocam.

<iframe src="icerik.html" name="icerik" height="407" width="519"></iframe>

sehzade84' Alıntı:
yol eksik hocam.

<iframe src="icerik.html" name="icerik" height="407" width="519"></iframe>
öyleymiş. :)
+1

anlatamadım galiba hocalarım şimdi index solundaki iframe e
<td><iframe src="anamenu.htm" width="160" height="320" scrolling="no" frameborder="0"></iframe></td>
şeklinde anamenu.htm dosyasını çağırdık.

index in ortasına
diye bir iframe oluşturduk.

benim istediğim anamenu.htm dosyasındaki linke tıklayınca index in içindeki icerik iframe inde o linkle ilgili html dosyası açılsın

linke de
<td><a href="misyon.htm" target="icerik">Misyonumuz</a></td>
kodunu ekledim fakat misyon.htm dosyasını ayrı bir pencerede açıyor, eddiğim gibi link ile html dosyasını açtırmak istediğim iframe aynı salfada olmadığı için çalışmıyor bence link anamenu.htm de iframe(icerik) index htm de
bence <td><a href="misyon.htm" target="icerik">Misyonumuz</a></td> burdaku target kısmında icerik iframenin index in içinde olduğu belirtilmesi lazım bunu nasıl yapabiliriz ya da yapıla biliyor mu?

kodlarr doğru gözüküyor hocam ama istemci tarafında öyle görünüyor birde ftp ye yükledikten sonra bakın

BBNET
Geri