html de sorun çözemedim

Kodla Büyü

nese1982

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
arkadaaşlar okul web sitesini hazırlıyorm.index kısmı bitti. bi sorun yok. diğer sayfaların menüleri indexle aynı olacağından tekrar tekrar hazırlamak yerine kopyala yapıştır yapıyorum. banner ve menü kısmına doknmadam ortadaki tablonun içini değiştirince türkçe karakterler yerine ? çıkıyo. başka bi değişiklik yapmıyorum sadece ortadaki tablonn iççini değiştiriorum. ne yapabilirim....acilll

cssnizde srun vardır. Ayrıca menüyü sayfadan kopyala apıştırmı yapıyorsunuz, yoksa dosyayı kopyala yapıştır deyip adınımı değiştiriyorsunuz. Bence ikincisini yapın.

Hocam öyle kopyala-yapıştırla olmaz.Toplamda diyelim 50 farklı sayfa oluşturdum ve menü kısımları ve bannerlar aynı.Sonrada ihtiyaç oldu bir menü daha ekleyeceksin o zaman tüm hazırladığın sayfalarda değişiklik yapman gerekir.Bunun yerine index sayfasını hazırladıktan sonra DreamWeaver'de insert>Template Objects>Make Template menülerini kullanarak template tanımlaması yapabilirsin.Burda yazdığım kadar kolay değil tabii :) Templateden oluşturdugun sayfalarda daha sonra bir değişklik yapmam gerekince(menü ekleme gibi...) template sayfasında o menüyü ekle diiyip kaydettiğin an o template kullanılarak hazırlanan tüm sayfalar 20 sn güncellenecek değişiklik uygulanacaktır.

Ben şimdi sana anahtarı verdim geri kalanını nette araştır.Videolarını bul izle,notları takip et.İşin %90 azalacak...rahat edeceksin.

İyi çalışmalar.

Kopyala yapıştır ilk aklana gelen ve yanlış olan yoldur. DW bu konuda kullanıcıya Ferhat hocamın dediği gibi template yöntemini/aracını sunuyor ve çokta muhteşem birşey.
internetten mutlana izle , oku öğren öğrenmek için kaybedeceğin zamanı sonra fazlasıyla kazanacaksın .

kolay gelsin

Kod:
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1254">
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=ISO-8859-9">

Türkçe karakterlerin bozulma sebebi Türkçe karakter desteğinin html sayfanızda bulunmaması olabilir.

BBNET
Geri