HP Dizüstü Çalışma Sorunu

Kodla Büyü

designbote

Üye
Merhaba arkadaşlar,

hp marka dizüstüm arızalıydı. (anakart, hdd vb. dışardaydı. birleştirdik.) Şu an bilgisayar çalışıyor. Sistem kurulumu için 3 tane win 7 kullandım. 3. sünde
ancak kurulum yapıldı. Kurulum yapıldı fakat ısınma sorunu var. (normal hp lerde olan ısınma sorunu değil.) yaklaşık 60 dereceyi buluyor.
soruna gelelim. bilgisayar su an için internet explorer ı bile çalıştırmıyor. sadece sürücülerde gezinme yapılabiliyor o da tıklama ve donma arasında kalarak. bazen
ısınmadan mı (bu işlemciden de olabilir) bilgisayarı bile kapatamıyorum.

soruna çözüm için hdtune programıyla sabit diskte badsector araması yaptırdım ve 9 tane badsector buldu. hdd 250 gb. 68 gb ile 140 gb arasında 8 adet
bad sector buldu. hd dat2 programıyla bu bad sectorleri düzeltmek istedim ama düzeltemedim.

soru: bad sectorları kolayca düzeltebileceğim bir yol ya da program var mı kullandığınız?
soru: bu donma sadece hdd mi olabilr yoksa işlemci ya da farklı bir donanımdan da olaiblir mi?

yorumlarınıızı ve çözümlerinizi bekliyoeum arkadaşlar
teşekkürler

sorunu biraz uzun yazdım sıkıcı oldu galiba. ama tam anlatmak istedim. benzer ısınma ve donma sorunu farklı sebeplerle olabiliyor

dostum hp lerde ısınma sorunu doğal bir sorun ...hd repair işi de faso fiso ...usb ye kur bakalım stabil çalışabilecek mi

Hocam hdd yi çıkart, linux mint yükle USB diskine, bilgisayarı usb den boot edeceğin linux mint ile kullan. Yine donma sorunu yaşamazsan yeni bir HDD ile sourn çözülmüş olur. Şöyle 3-5 yıl stabil çalışan bir HP görmedim. Marka takıntım kesinlikle yoktur ama HP almayın asla.

BBNET
Geri