Honda'nın 5 yıl kullandıktan sonra eskimesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan brodil
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

brodil

Aktif Üye
arkadaşlar, honda civic hatchback almayı düşünüyorum. bayadır araştırma yapmıştım. i shift şanzıman dışında herkes memnun gibiydi. şanzıman meselesi de zaten kafama takılacak bir mevzu değil gibi. sadece viteş geçişlerinde ki yığılma söz konusu. ki hepsinde yokmuş o problem. gelelim asıl meseleye. galerici bir arkadaş var. onada danışayım fikir verir belki diye düşündüm. adamın bana dediği şu oldu; " hondalar 5 yıldan sonra dökülmeye başlıyor. gel sen alman arabası al!!!" nasıl ya dedim sadece!

sorularım şunlar;

1-bu honda civic hb'ler nasıl araba. kullananlar varsa nasıl bilirler kendilerini?
2-bu galerici arkadaşın dediği gibi 5 yıl muhabbeti var mı?
3-fiyatları 32 bin ile 35 bin arası 2008 ve 2009 sport modelleri. değer mi?
4-birde bu i shift şanzımandan anlayanlar varsa çok sorun olurmu bu? (yarış falan yapmayacağız normal sürücüyüz yani)

cevaplayanlara şimdiden teşekkür ediyorum.

Görme sıkıntısı mı var o arkadasın? kaç yasında hondalar var yollarda gezen, düşük km olanı bulmak çok zor... bende i shift var , tam otomatik gibi performansı ve seri geçişi yok ama abartıldığı kadarda sıkıntı çıkaracak kadar da değil, ben memnunum... Yakıt olarak tam otomatiklere göre az yakar... Bu arada sanzıman ve motor deyince japon derler özellikle de honda...

ayrıca dikkat edin toyota ve hondalar değer çok kaybetmez, yasına göre iyi fiyat ederler... Bu da onların ne kadar tutulduğunuve 5 yıldan sonra dökülmediğini gösterir...

bence honda orta sınıfın alabileceği en sağlam araba. zaten Japon arabalar sağlamlık konusunda önde. konfor konusunda da alman arabaları çok iyi.

babamda 97 honda cıvık var benim 2005 wv den daha sağlam..

4- i-shift:
Hocam arkadaşın 2008 1.8 HBsi vardı otomatik. 125bin civarı kmsi.
Expertiz sırasında servis bilgisayara bağladı ve araba şanzıman arızası verdi. Biz de şaşırdık.
Servis tuzlu olduğundan İskenderundan bir usta buldular. Hondada çalışmış eski bir usta.
O halletmişti. Fakat gözle görülür bir arızası yoktu. Mahcup olmamak için kendi cebinden 200-300 liraya halletmişti.

honda toyotaya göre tercih edilebilecek bir araç. toyota konfor yönünde biraz eksik bir araç. honda için yazdıklarını söyleyenler muhtemelen hondadan bi haber olanlar. yazdıklarımdan honda sahibi olduğum çıkabilir ama ben 4x4 takılıyorum :)
inş istediğin bir aracı alırsın kardeş

Söylediği durumun tam tersi geçerli. Geçen gün 2006 model bir Golf baktım. Cam açma tuşlarının boyası atıp beyaz rengi çıkmıştı ve iğrenç duruyordu. İşte Honda da bu tür şeyleri görmüyorsunuz. Toyota ve Honda ciddi anlamda kaliteli markalar.

O galericiye kocaman bi h....s......r çekiyorum buradan. Zaten biz kendini usta zannedenlerden çekiyoruz hep. Adam çok biliyor ya, bu LPG motoru bitiriyor diyor o cümle efsane oluyor anında. Bu araba iyi de, çok yakıyor der hayatında koltuğuna oturmamıştır arabanın. VS.
Hocam niyetlendiğiniz aracı kullanıyorum, tüm sorularınıza ve daha fazlasına şuradan:
http://forum.donanimhaber.com/m_2186818 ... ey_/tm.htm
ulaşabilirsiniz. htbilgisayarci@yahoo.com iletişim adresim, yardımcı olabilirim aklınıza takılanları sorarsanız.

ben de 1.8 2008 model düz vites var.
tek sıkıntım süspansiyon sertliği.
onun dışında herşey dört dörtlük.
iç malzeme kalitesi olsun iç mekan genişliği olsun yakıtı olsun herşey on numara.

Herkese Saygılar... Hocam öncelikle şunu belirteyim. Honda iyi arabadır. 2010 1.6 İ-Vitec Otomatik kullandım.
Önceki arabam dizel 1.5 megane'dı. Hondada aynı konforu bulamadım. Malum köyde kalıyorum ve yollar bozuk. Honda süspansiyonu bizim köy yollarına göre yapılmamış.
5 kişi bindiğinde tümsekten geçerken altı vuruyor. ayrıca badala düşünce çok kötü bir vuruk sesi geliyor amortisörlerden.
Motor ve Performansına diyecek yok. Çok sağlam... bir de benim araba siyahtı, çok tozlanıyor, bunun için de biraz soğudum arabadan.
Şimdi ford c-max aldım. 1.6 dizel.2011. çok memnunum... Saygılar...

arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim. benim kafama takılan i shift konusuydu zaten. almadan önce bir expertiz ve sağlam bir ustaya göstermek gerekiyor anladığım kadarıyla.

galerici de dediğiniz gibi olabilir. gerçi fikrimde bir değişiklik olmayacaktı. sadece ikinci el almak yerine sıfırlarına bakardım. :)

@saltan arkadaşımızın dediği gibi -forumlarda gördüğüm kadarıyla söylüyorum tabii ki- honda arabalarının amortisörlerinin sert olması genel bir problem gibi gözüküyor. yine tam emin değilim ama bunun sebebi de hondada hidrolik amortisör kullanılması olabilir. diğerlerinde yay veya makas kullanılıyormuş. (bu konuda uzman olan varsa aydınlatabilirse bizi seviniriz) :)

@unknownrealmman teşekkür ederim arkadaşım. mail adresini not ettim kenara. kafama takılan olursa mutlaka danışacağım sana. :)

süspansiyonun aşırı sert olması türkiye ye sadece sport versiyonunun gelmesi.
sedan la karşılaştırırsanız sedanda sertlikten bahsetmek haksızlık olur.
hb ler sport versiyon geldiklerinden aşırı sertler.
yurt dışında başka versiyonları var.fakat türkiye ye gelmiyor.
aşırı sertlikte virajlarda yol tutuş olarak size kazanç sağlıyor.

siz hondaların fiyatlarına hiç bakmadınız galiba :) hondalar kalite arabadır sahibindene bi bak hocam kaç yıllık arabalar kaç liraya satılıyor. Hiç düşünmeden al derim valla param olsa ben alırdım emin ol :) benim bi tanıdık 2005 model aldı otomatik 25 liraya araba gerçekten ferah ve kalite.

brodil' Alıntı:
galerici bir arkadaş var. onada danışayım fikir verir belki diye düşündüm. adamın bana dediği şu oldu; " hondalar 5 yıldan sonra dökülmeye başlıyor. gel sen alman arabası al!!!" nasıl ya dedim sadece!

Galericiler yarı insan yarı kurttur :D

1 kişi bile galericiye hak vermemiş, bana kızacaksınız ama ben katılıyorum galericinin dediğine, ki ben de çevreme bunu söylerim yıllardır.
Yıllarca japon arabalarına binmiş biri olarak söylüyorum bunu, corolla, mitsubishi carisma v.s
Bence de japon arabalarının içi dökülüyor 5 sene sonra. Dökülmesinden kastım : Plastikler döşemeler pörtlüyor . Motora , elektronik aksama söyleyecek söz yok zaten. Sorunsuzluk konusunda japonlar daha üstün. Ama bahsettiğim pörtleme hususunda da üstün.

Şanzuman konusunda bir şey diyemeyeceğim, bilgim yok. Ama hondalarda bulunan CVT şanzuman a sorunsuz ve güzel deniliyor. Tavsiye ediliyor.

oziie' Alıntı:
1 kişi bile galericiye hak vermemiş, bana kızacaksınız ama ben katılıyorum galericinin dediğine, ki ben de çevreme bunu söylerim yıllardır.
Yıllarca japon arabalarına binmiş biri olarak söylüyorum bunu, corolla, mitsubishi carisma v.s
Bence de japon arabalarının içi dökülüyor 5 sene sonra. Dökülmesinden kastım : Plastikler döşemeler pörtlüyor . Motora , elektronik aksama söyleyecek söz yok zaten. Sorunsuzluk konusunda japonlar daha üstün. Ama bahsettiğim pörtleme hususunda da üstün.

Şanzuman konusunda bir şey diyemeyeceğim, bilgim yok. Ama hondalarda bulunan CVT şanzuman a sorunsuz ve güzel deniliyor. Tavsiye ediliyor.

Kullanıcı ile alakalı bir durum olabilir mi?

Söylediklerinin aksine ben etrafımda bir tane içi pörtleyen dökülen alman veya japon görmedim.

Sadece fiyatı yüksek olup iç kalitesine güvenmediğim eski alfa romeo 156 lar var.

oziie' Alıntı:

1991 Corona
2001 Corolla Sol 1,6
2002 Verso
2007 Corolla D4D
2011 Civic Elegance

Yıllar içinde sahip olduğum Japon araçları bunlar. Hiçbirinde de iç mekanda pörtleme görmedim. Mitsubishi'yi hiç kullanmadım, bilmem.

bende en çok ww 'de görüyorum yıpranma, kapı kolları, torpidolarda filan.. önemli deil ama benim için göze batan seyler...

Bence tamamen kullanımla alakalı. Bende honda civic var 2009 içi pırıl pırıl maşallah. Arabaya binen yeni mi diye soruyor hala. Eski mazda, suzukileri görüyorum onlar da taş gibi duruyor.

çok hor kullanılmadığı sürece ne bir japon ne de bir alman dökülmez öyle 3-5 senede aksini söyleyen ya çok hor kullanılmış bir araca denk gelmiştir yada fena halde marka fanatiğidir.

eyolcu' Alıntı:
bende en çok ww 'de görüyorum yıpranma, kapı kolları, torpidolarda filan.. önemli deil ama benim için göze batan seyler...

sayın hocam kusura bakmayın ama galerici arkadaşın ki kadar çarpık bir yorum olmuş bu . :-1:

Ya malzeme kalitesizse zaten aldıktan sonra hemen dökülür araba, kendini belli eder.
Mübarek ajan mı ki 5 yıl saklansın, sonra ne mal olduğu ortaya çıksın.
Töbe yarabbi!

sayın hocam.
öncelikle gönül rahatlığıyla japon arabasına bin derim (bulduğun ikinci el arabanın temizliği neyse)
ben 2002 de 92 model toyota corolla 1.6 GL aldım. 2005e kadar bindim. memnuniyet ötesi bir araba idi benim için o zamanlar.
sonra suzuki witara 4*4 97 model aldım. 2006 da. veeee 2011 e kadar sorunsuz bindim.
ev aldığım için satmak zorunda kaldım. 6 ay sonra 2000 opel astra 1.6 aldım. 58000 km de idi. çok temiz bayan öğretmenden aldım. 1 hafta sonra ön takımlar, sonra lastikler, sonra lpg, sonra.... ayda bir sanayiye gidiyorum. orjinali var, yan sanayi orjinali var, yan sanayisi var parçaların. varda var.
sözün özü: JAPON dan şaşma. bundan sonra ben şaşmayacağım.
bir arkadaşımın 97 hondası vardı. birisi kazara çarptı. 2010 da. gitti 0 honda aldı. sabah iişine gelip akşam evine gidiyor. ama hondadan şaşmadı.
benim tercihimi sorarsan japon... 1.suzuki, 2. toyota, 3.honda (subarulara binemedik henüz, ayrıca benim babam toyota gibi adam...)

erhnhtms' Alıntı:
eyolcu' Alıntı:

sayın hocam kusura bakmayın ama galerici arkadaşın ki kadar çarpık bir yorum olmuş bu . :-1:

ben gördüklerimi söyledim, kusura bakmayın, daha yeni kiracımız 2005 passat aldı aynı dert onda da var... :-1: :-1:

BBNET
Geri