Honda Civic

Kodla Büyü

barslan

Site Gezgini
Arkadaşlar 2009 - 2011 modelleri arasında otomotik vites bir Honda Civic almayı düşünüyorum. Ancak aracın yakıtı rahatlığı vs gibi konularda sağlıklı bilgiye ulaşamadım. Kullanan arkadaşım varsa özellikle yakıt konusunda bilgi verebilirmi?

teşekkürler...

Arkadaşım ben 2008 civic kulanıyorum. Rahatlığı, yol tutuşu, diğer konularda on numara bir araba ama yakıt konusunda eğer benzinli bineceksen petrol ofisne yakın olacaksın hocam... lpg ile bineceksen tabi bu konu biraz daha seyrekleşir. ben benzinli kullanıyorum ve fazla basmadığın sürece 30-35 krş arası yakıyor ama hızlı kullanırsan 40-45 krş yakıyor.

2012 yeni kasa manuel vites kullanmaktayız. Hatta şuan satılık :) Rahatlık konfor yönünden diyecek yok fakat eksilerine gelince bence artık 6. ileri vites kullanılmalı. Arabanın toplam uzunluğuna göre iç hacmi daha normal kalmış, biraz daha geniş bir tasarım beklerdim hondadan. Bizim aracımız şuan 30.000'e geldi sayılır, motor yönünden şuana kadar ses dahi çıkarmadığını söyleyebilirim. Yakıta gelirsek şuan 100 km'ye 6,8 yakıyor ortalama. Benzinin 5.05 olduğunu düşünürsek elbette baya bir sıkıntı oluşturabilir yakıt yönünden. Fakat yetkili serviste garantili olarak brc lpg takıyorlar. Bu bir avantaj. Sormak istediğin başka sorular varsa cevaplayabilirim hocam.

araba gayet güzel konforlu konsol ve göğüs kısmı biraz insanın kucagna gelir gibi duruyo onun dışında yakıt olarak pek de düşük bir araç değil

araç alma sürecimde ciddi olarak düşündüğüm-araştırdığım biri manuel biri otomatik olmak üzere iki arkadaşımda bulunan binip gezdiğim baya incelediğim bir araç kendisi

Artıları;
1. atmosferik motorlar sınıfında oldukça güzel bir motora sahip kendisi 5000 devirden itibaren vtec sayesinde 7000 devre kadar çok güzel ivmelenir
2. zevkler görecelidir fakat çok albenili bir tipi var
3. iç hacim gayet yeterli
4. otomatiği en sorunsuzlar içerisinde

Eksileri;
1. yakıt olarak biraz bonkör örnek vermek gerekirse özellikle otomatiği lpgli olduğu halde benim 2011 polo 1.4ümün benzinli hali ile aynı şartlarda tl bazında yakın miktarda yakıyordu. (ikiside ş.dışı 25-26 kuruş gibi)
2. sedan bir araç için çok küçük bir bagaja sahip küçük derken derinliği çok az. birde lpgden sonra baya daralıyor.
3. yol sesi yalıtımı biraz zayıf sınıfına göre

bunların dışında alacaksan eğer kesinlikle 2010dan itibaren çıkan makyajlı kasa ve elegance olsun :+1:

m_ergil85' Alıntı:
Arkadaşım ben 2008 civic kulanıyorum. Rahatlığı, yol tutuşu, diğer konularda on numara bir araba ama yakıt konusunda eğer benzinli bineceksen petrol ofisne yakın olacaksın hocam... lpg ile bineceksen tabi bu konu biraz daha seyrekleşir. ben benzinli kullanıyorum ve fazla basmadığın sürece 30-35 krş arası yakıyor ama hızlı kullanırsan 40-45 krş yakıyor.

benzinde 40-45 kuruş yakıyorsa gayet az yakıyor. koklasın mı hocam:) benzin 5 lira. litre/100km olarak bakarsanız çok çok çok az yakıyor

cgg*seco' Alıntı:
2012 yeni kasa manuel vites kullanmaktayız. Hatta şuan satılık :) Rahatlık konfor yönünden diyecek yok fakat eksilerine gelince bence artık 6. ileri vites kullanılmalı. Arabanın toplam uzunluğuna göre iç hacmi daha normal kalmış, biraz daha geniş bir tasarım beklerdim hondadan. Bizim aracımız şuan 30.000'e geldi sayılır, motor yönünden şuana kadar ses dahi çıkarmadığını söyleyebilirim. Yakıta gelirsek şuan 100 km'ye 6,8 yakıyor ortalama. Benzinin 5.05 olduğunu düşünürsek elbette baya bir sıkıntı oluşturabilir yakıt yönünden. Fakat yetkili serviste garantili olarak brc lpg takıyorlar. Bu bir avantaj. Sormak istediğin başka sorular varsa cevaplayabilirim hocam.

Fiyat aralığı nasıldır? mesela sizinki link varmı?
Kaça alınır kaça satılır galerici gibi oldu:))) gerçek piyasayı öğrenmek amaç sağolun hocam

Almayı düşünürseniz;

2010 Honda civic elagans..

Boya Yok
Kaza Yok
Hasar Yok
Servis kaydı Yok
Servis dışında işlem Yok
Tüp var...

Aklımda soru işareti bırakan soruların cevaplarını aldım arkadaşlar sağolun. Hepinize teşekkür ederim.

asp-php' Alıntı:
Almayı düşünürseniz;

Boya Yok
Kaza Yok
Hasar Yok
Servis kaydı Yok
Servis dışında işlem Yok
Tüp var...

Servis Kaydı yok!!!!
Servis dışında işlem yok!!!!
Bu ikisi nasıloluyor servise gitmediniz herhangi bir yere de işlem yaptırmadınız mı?

craxx' Alıntı:
asp-php' Alıntı:
Almayı düşünürseniz;

Boya Yok
Kaza Yok
Hasar Yok
Servis kaydı Yok
Servis dışında işlem Yok
Tüp var...

Servis Kaydı yok!!!!
Bu ikisi nasıloluyor servise gitmediniz herhangi bir yere de işlem yaptırmadınız mı?

Bakımlarını servise yaptırdım demek istemiş hocamız.

2009 Civic Premium A/T benzinli (TÜPSÜZ)aracım var 24 Nisan da istanbula gittiğimde hesapladım 65 TL / 202 Km,
Şehir içi kullanımlarım 125 TL / 238 Km, 85 TL / 165 Km gibi değerler yakıyor bu hesaplamalarım Mayıs ayına aittir.

Kullanımına gelince daha önce Megane 2 dizel 2006 model aracıma göre kullanımı daha fazla keyif veriyor. F1 vites olayı mükemmel, pütürlü yolda yol sesi alıyor ama belli bir süre sonra alışıyorsunuz. Arka koltuk tarafında şaft geçişi yok oturanlar rahat ediyor. Meganın arka tarafı biraz daha genişti. Honda nın bagajı biraz daha küçük.

Arabayı 3 senedir kullanıyorum. senede 10 bin km yapamadığım için senelik götürüyorum bakıma. Kendi servisinde 2 bakım yaptırdım. 50 bin bakımı 210 TL, 60 bin bakımı 500 TL tuttu. Bu sene arabam 60 bin km de ama 70 bin bakımına özel servise götüreceğim. Diskler yüksek hızlarda frene basınca ses yapmaya başladı. Disklere kendi servisi 400 istedi, özel servis 200 lira dedi. Onun için artık özel servise gideceğim.

Biraz uzun oldu kusura bakma ama inşallah sana yardımcı olur.

saraci41' Alıntı:
2009 Civic Premium A/T benzinli (TÜPSÜZ)aracım var 24 Nisan da istanbula gittiğimde hesapladım 65 TL / 202 Km,
Şehir içi kullanımlarım 125 TL / 238 Km, 85 TL / 165 Km gibi değerler yakıyor bu hesaplamalarım Mayıs ayına aittir.

Kullanımına gelince daha önce Megane 2 dizel 2006 model aracıma göre kullanımı daha fazla keyif veriyor. F1 vites olayı mükemmel, pütürlü yolda yol sesi alıyor ama belli bir süre sonra alışıyorsunuz. Arka koltuk tarafında şaft geçişi yok oturanlar rahat ediyor. Meganın arka tarafı biraz daha genişti. Honda nın bagajı biraz daha küçük.

Arabayı 3 senedir kullanıyorum. senede 10 bin km yapamadığım için senelik götürüyorum bakıma. Kendi servisinde 2 bakım yaptırdım. 50 bin bakımı 210 TL, 60 bin bakımı 500 TL tuttu. Bu sene arabam 60 bin km de ama 70 bin bakımına özel servise götüreceğim. Diskler yüksek hızlarda frene basınca ses yapmaya başladı. Disklere kendi servisi 400 istedi, özel servis 200 lira dedi. Onun için artık özel servise gideceğim.

Hocam çok güzel anlaşılır ve net bir şekilde ifade etmişsiniz.. ben de bu araba konularında tecrübesiz biri olarak istifade etmiş oldum..
Peki hocam daha uygun fiyatlı hangi otomatik modelini tavsiye edersiniz.. 15-16 bin TL civarı.. Veya Honda gibi sorunsuz, otomatik vites, az yakan ve 2. eli iyi başka marka başka model var mı alternatif olarak..

2009 model elegans manuel aracımı 5 senedir kullanıyorum gayet güzel bi araba tüp takılırsa yakıt da düşüyor. Tavsiye edilebilecek bir araç bence.

oziie' Alıntı:
craxx' Alıntı:
asp-php' Alıntı:
Almayı düşünürseniz;

Boya Yok
Kaza Yok
Hasar Yok
Servis kaydı Yok
Servis dışında işlem Yok
Tüp var...

Servis Kaydı yok!!!!

Bakımlarını servise yaptırdım demek istemiş hocamız.

Aynen o şekilde servisde sadece 10.000. - 20.000 - 30.000 - 40.000 standart yağ bakımı var. Servisde yada özel ustada civada değişmemiştir...

mas1961' Alıntı:
saraci41' Alıntı:

Hocam çok güzel anlaşılır ve net bir şekilde ifade etmişsiniz.. ben de bu araba konularında tecrübesiz biri olarak istifade etmiş oldum..
Peki hocam daha uygun fiyatlı hangi otomatik modelini tavsiye edersiniz.. 15-16 bin TL civarı.. Veya Honda gibi sorunsuz, otomatik vites, az yakan ve 2. eli iyi başka marka başka model var mı alternatif olarak..

Ben de çok tecrübeli sayılmam hocam.. Ben olsam herhalde o fiyat aralığına otomatik değil manuel alırdım ama il aklıma gelen hyundai Getz veya Honda City tarzı arabalar geliyor. Ya da Mitsubishi Colt olabilir. Bulabilirsem temiz bir Volvo S40 şahane olur..

saraci41' Alıntı:
mas1961' Alıntı:
saraci41' Alıntı:

Ben de çok tecrübeli sayılmam hocam.. Ben olsam herhalde o fiyat aralığına otomatik değil manuel alırdım ama il aklıma gelen hyundai Getz veya Honda City tarzı arabalar geliyor. Ya da Mitsubishi Colt olabilir. Bulabilirsem temiz bir Volvo S40 şahane olur..

tavsiye ve yorumlarınız için teşekkürler hocam..

BBNET
Geri