Hoda CR-V ile BMW X3 yakıt tüketimi?

Kodla Büyü

Babimid

Aktif Üye
Arkadaşlar bu iki aracı araştırıyorum 2.0 motor olanlar kilometrede 50 kuruş yakar diyorlar. Bilgisi olan var mı. İnternetteki özellikleri pek gerçeköi olmuyo.

Bu iki arabaya binmek isteyen yakıtına mı bakar hocam. Alırsın binersin...

BMW X3ü bilmem fakat Honda CR-V 2.0 benzinli motoru şehir içinde sakin düzenli kullanımda 10 lt yakar. Yani kmde 50 kuruş hesabı doğru.

Re: Ynt: Hoda CR-V ile BMW X3 yakıt tüketimi?

Vay be biz bi evi alasıya alnımızın damarı çatlıyor... Zengin doğacaksın arkadaş, öğretmen maaşı ile bmw nerdeeeeee....

Hocam sıfır CRV, okuldaki arkadaş aldı bu sene motoru filan bilmiyorum ama şehir içinde 5 lt dediğin de gözlerimin faltasi olduğunu anımsiyorum.

zulfikar1985' Alıntı:
Hocam sıfır CRV, okuldaki arkadaş aldı bu sene motoru filan bilmiyorum ama şehir içinde 5 lt dediğin de gözlerimin faltasi olduğunu anımsiyorum.
Hocam dizeldir o, benzinli olarak 5 litre yakması mümkün değil. 1.6 Dizel için şehir içi tüketimi, katalogda 5 litre yazıyor.

Bunun yanında tabi ki hocam sıfıt fiat bravo 80.000 lira, 2-3 yaşında bmw, mercedes rahatlıkla alınabilir o paraya ama bunun sonrası da var. Fiat bravo'nun 10.000 bakımı 150 liraya yaptırabilirken Mercedes ve BMW'de de aynı mı? Ya da Punto'nun orjinal ön farını 250'liraya değiştirdik, acaba X3'ün orjinal ön farı kaç lira?

yadigartbaykal' Alıntı:
Zizu_' Alıntı:
myesil' Alıntı:
Bu iki arabaya binmek isteyen yakıtına mı bakar hocam. Alırsın binersin...
:) Bencede Bmw alacaksan yakıt hesaplarsan keyfi çıkmaz.
Alıp bineceksin hocam.

pek haz etmediğim ve bir çok insan tarafından kullanılan bir tabirdir bu.
60-70 bin verip sıfır toyota ford alıyoruz, üzerine 2-3 binlik lpg takıyoruz buna bir şey demiyorsunuz. Ama iş bmw merceds veya audiye gelince alacaksan yakıta mı bakılır diye sorguluyorsunuz. Evet bakılır, arabanın markası ne olursa olsun bakılır. 75bin liraya çok güzel 2. el audi, bmw alınır ve güzel de binilir.
Ayrıca bmw - audi nin ürettiği dizel 2.0 motorlar toyotanın fordun lpg li halinden bile az yakıyor.

Bir gün yeni ve pahalı bir araba almaya karar verirsem sıfır focus-coralla-astra değil 4-5 model düşük de olsa arabanın hasına bineceğim :)
madem paran yok bizi niye yoruyon

zulfikar1985' Alıntı:

1.6 dizeli mi hocam bu?

Hocam yakıta giden para çöpe gidiyor. Mantıklı bi insan yakıtı düşünmeli hangi araca binerse binsin.

bi öğretmen arkadaşım CRV kullanıyor benzinli iken binilecek gibi değil diyordu LPG taktırdım rahat ettim diyor.

bir hafta 2012 model kia sportage 1,6 benzinli modelini kullandım. bırakın şehir içini şehir içi-dışı 50 kuruştan fazla yaktı bu tarz araçların çok yakacağını düşünüyorum.

BBNET
Geri