Hocam Excel'de Eğer'i anlatır mısınız?

Kodla Büyü

ozgurgitarim

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Hocam, işiniz yoksa Excel'de Eğer fonksiyonunu anlatır mısınız :)

şimdi sınıfta olan iki öğrencimin az önceki talebi....ki bundan sonra çok zor unutacaklarına eminim....

sınıflarda, 5'er kişilik 3 grup seçerek, bu grupların haftaya excel anlatacaklarını ve benim derse hiç karışmayacağımı söyledim. (her gruba 10'ar dakika verdim.)
konu başlıklarını verdim, siz isterseniz ekstradan konu ekleyebilirsiniz dedim....

en iyi grubu belirleyeceğiz....

şimdi çocuklar usb belleklerle gelip, office 2007'leri alıyorlar, öğleden sonraları okula gelip excel çalışıyorlar....

arkadaşlar, sürekli ders dinlemekten sıkılan minikler için, müthiş bir güdü kaynağı oluyor, bilginize....

Basit ama çocuklara anlatması zor bi konu. O yüzden kendileri araştırarak daha iyi kavrayacaklardır.
Ben de bi uygulayayım.

Türkçe konularıyla bağdaştırabilirsiniz hocam. Türkçe dersinde şart cümlelerini görüp görmediklerini sorun. Sonra da şart olursa ve olmazsa diye değişik cümleler söyleyin. Ardından eğer komutununda aynı şekilde kullanıldığını ve şarta bağlı olduğunu açıklayın. Sonra da tahtaya eğer(mantıksal sınama;doğruysa;yanlışsa) yazın ve exel tablosunu tahtaya çizerek verileri yazdığınız komutun altına yazın. Daha sonra basit bir uygulamayı sorular sorarak yaptırırsanız yavay yavaş mantığını kavrıyorlar. Tabi kaçıncı sınıflara anlattığınızda önemli. Ben 7. sınıflarla çalıştım baya bir verimli oldu.

hocam zaten amaç farklı yöntemler kullanmak...bazen öğrenci olmak gerekiyor sanırım

BBNET
Geri