hocam,dersiniz çok sıkıcı!

Kodla Büyü

bilisim_oguz

Seçkin Üye
Seçkin Üye
:( yeni okula taşındık ve laboratuarım yok.kendim konu belirleyerek anlatmaya çalışıyorum.donanımdı,yazılımdı,internetti...laboratuarı olmayan arkadaşlar ne yapıyor bilmiyorum;ama ben de çok sıkıldım bu durmdan.ne yapabilirim bilmiyorum.diğer sınıflar iyi ama bu 8.sınıflar beni öldürecek.8. sınıflarda dersi başkasına teslim edeceğim heralde.başka çarem yok gibi.bir öğretmen böyle yıkılır demek ki.

Takma hocam. azarla veledi otursun yerine. Sıkıcıysa konuşadan sıkılsın.

zorlama kendini hocam. kitap okut bundan sonra. bende labım yok iken kitap okutuyordum. bt dersi bilgisayarsız olmaz. ne anlatırsan anlat bir işe yaramıyor...

ben bir sene o şekilde derse girdim tek bilgisayar üzerinden bir öğrenciyi kaldırıp yaptırıyordum dersi... ders anlatmadığım zamanlarda ise 2 kişi oynanabilen basit bir flash oyun ile turnuva yapıyordum. 1 saatte bütün öğrenciler oynuyordu.

hocam öğrencileri bu kadar ciddiye almanız güzelde, kendinize dert etmeniz gerekmiyor. tabiki dersi zevkli hale getireceğiz ama sınırı var. görevimiz öğrencileri eğlendirip zaman geçirtmek değil. bir yere kadar bende uğraştım sıkılmasınlar diye. artık sadece görevimi yapıyorum zorlama birşey yapmıyorum. birde öğrencilerin sözlerini çok dikkate almanıza gerek yok.

ben projeksiyon ve kendi laptopumla anlatıp gösteriyordum. sonrasında zaten kısa sürüyor. çocuklarla test çözüp kitap okuyorduk. çocukların sıkılıp sıkılmaması sizin elinizde hocam. dersi öğretmen götürür. özgüveniniz yerine gelmeli. bir iki zeka sorusu sorun bulana ödül falan ders akıcı olur.

Oğuz hocam; bende aynı durumdayım.
Arkadaşların sınıflarında takılıyorum. Bir ders bir sınıfta öbür ders bir sınıfta.
Bazı konular tamam da programları nasıl anlatıcam bilmiyorum.
Çok bunaldım valla.
2. dönem seçeceklerse de seçmeyin diyeceğim.
Böyle bilgisayar dersi yapılır mı ?

bizimde 4+4+4 den dolayı okul değişikliği oldu ve labımız yok ve biz 2 bilgisayarcıyız. ikimizede hiç ders seçmedi müdür bey lab yok bilgisayar dersi olmaz dedi. ikimizde bu durumdan dolayı norm fazlası olduk ve başka okullarda bt rehber öğretmeni olarak görevlendirildik. bu durumda kötü.

hocam ne kadar ekmek o kadar köfrte

açsınlar test çözsünler o zaman bilgisayar sınıfı kurulunca olduğu kadar yaparsın
kendini üzmeye hiç gerek yok

sanki matematik fen turkceye cok hevesli giriyorlar onlardada sıkıntı katsayısı bizimkinden daha fazla o nedenle takmaya degmez ogrenciye kalsa ver topu aksama kadar beden dersi adi altinda top oynasinlar.

Bazı öğrencileriçin bütün dersler sıkıcı hocam, sen anlatmaya o da dinlemeye mecbur, moralini bozmamalısın...Bizi bu durumlara düşürenler üzülmeli...

senayky' Alıntı:
Bazı öğrencileriçin bütün dersler sıkıcı hocam, sen anlatmaya o da dinlemeye mecbur, moralini bozmamalısın...Bizi bu durumlara düşürenler üzülmeli...

Evet bazılarının böyle huyları var ve bulundukları ortamı kötü etkiliyorlar.

Photoshopta uygulamalar yaptır. Hoşlarına gidecektir.

BTS olmadan bu dersin pek bir anlamı yok zaten hocam. Sınıfta bir projeksiyon + pc varsa yine bir nebze idare edilir ama onlar da yoksa durumunuz çok zor. Güncel bilgilerle konu anlatımından ziyade öğrencilerle bilinçli internet kullanımı, bilgisayar güvenliği, vb konularla tartışma şeklinde dersleri götürmeye çalışabilirsiniz. Gerçi öğrencilerin seviyesi de önemli. Ne diyeyim bilemedim...

sağolun arkadaşlar.galiba bende de problem var. fazla taktum bu olayı.ben anlatırım geçerim belirlediğim konuları.bir de zevkli hale getirmeye çalışalım.

Bende de aynı durum var sadece bir sınıfta projeksiyon ve bilgisayar var orda bir nebze anlatabiliyorum ama diğer sınıflarda hiçbirşey yok. Kendi bilgisayarım üzerinden klavye kullanımını vs. anlatıyorum ama gerçekten sıkıcı oluyor. Kendi okulumuz tadilatta ve BT sınıfı normal sınıfa çevrilmiş bir okuldayız şimdilik. Bilgisayarlar haraba, sınıf yapmasalar ve vakit olsa belki ilgileneceğim ama öğleden sonra da ilkokullar geliyor o sınıfa. 3 gün de lisede BT rehberliği görevim var. Yapabileceğim birşey kalmadı. 2. dönem kendi okulumuza geçersek işler düzelir diye bekliyorum.

BBNET
Geri