Hizmetiçi Eğitime Eşle gitmek

Kodla Büyü
Mesajlar
1,464
Arkadaşlar merhaba;

Hizmet içi eğitimler özellikle yazın çok dolu olduğu için eşle kabul edilmiyor. Bu durumda örneğin öğretmen evinde açılan bir hizmet içi eğitime eşle gidip başka yerde kalındığında yolluğun konaklama kısmı kişiye geri ödeniyor mu?
 
Konaklama kısmı kademene göre belli bir miktara kadar ödeniyor da tam miktarı hatırlamıyorum.
 
Tamamı olmasa da alabiliyorsunuz bildiğim kadarıyla, ancak yolluğunuzu düzenleyen mutebete kaldığınız yerin faturasını vermeniz gerekiyor.
 
Yalova ise eşinle gitme. Hiç uygun değil. Tek kişi bile gitme. O da uygun değil. Daha doğrusu hiç gitme. Yok ille de gidecem diyorsan terlik bari götür de hepten rezil olma. Origamik terliklerle penguen yürüyüşü öğrendim resmen.
 
Hakan hocam, hizmetiçi haricinde bir yerde kaldığında faturasını mutemete götürüyorsun. Senin için günlük yatak ücreti ayrılmış oluyor. Şimdi kaç lira olduğunu unuttum. O günlük yatak ücretini alabiliyorsun. Ama öncelikle mutemetle konuş.
 
Hizmet içi eğitimlerde devlet senin adına barınma ödeneği çıkartıyor. Eğer öğretmen evi veya hizmetiçi eğitime ait binalarda kalırsan bu ödenek otomatik olarak o kuruma ödenir. Kalmadığın taktirde ödeneği sana verirler.
 
bizdede eşle gelen elemanlar var hiç çekilmiyor böyleleri helede kurstan eğitimden çok zaman öldürmek için gelmişlerse.
 
Eğer sizin için belirlenen yerde kalmazsanız o zamankaldığınız yere ait fatura istiyorlar(özellikle Ankara'da) yoksa para yok. Ayrıca mutemet kıllık yapmak isterse faturada yatak bedeli - konaklama bedeli yazmıyor- diye süründürebiliyor, o sebeple faturaya döküm isiyor,

X gün konaklama bedeli diye neticede adam da haklı 1 gün kalıp yiyip içip 4 günlük fatura alabilirsin yada eşinle 2 gün kalıp 2 kişiX2 gün=4 gün fatura alabilirsin o sebeple X gün fatura yazacak diye terslik çıkaranlar çok (özellikle Ankara'da) o sebeple gittiğin yerdeki mutemedi bul hemen hocam.
 
Geri
Üst