Hizmet Puanlarına Verilen Ek Puanlar Geri Alınmış

Kodla Büyü
Bugün 13 yıllık bir öğretmen (hep istanbulda çalışmış) 400 hizmet puanı olduğunu söyledi ben 21 yıllık öğretmenim benim 395 civarı bu katlamalı olayı nasıldı?

Kimler aldı?

Geri alınmadı mı bu puanları kısa bir bilgi verebilecek olan varsa sevinirim

Bugün 13 yıllık bir öğretmen (hep istanbulda çalışmış) 400 hizmet puanı olduğunu söyledi ben 21 yıllık öğretmenim benim 395 civarı bu katlamalı olayı nasıldı?

Kimler aldı?

Geri alınmadı mı bu puanları kısa bir bilgi verebilecek olan varsa sevinirim

Kaldırılmıştı ama kazanılmış hak olarak almaya devam edenler oldu. Ocak'ta çıkan yeni yönetmelik ile tamamen kaldırlıldı diye biliyorum.

Benim de o zamanlar gitti puan.Simdi Istanbul en kotu 22 puan herhalde. Benim okul 0,073×365

Son düzenleme:
Adaletsizliği tarif edeyim arkadaşlar.
Ben 17 yıldır aynı ilçede 6.3 bölgesinde çalışıyorum. 2009 da başladım. Hizmet puanım şu an 540. Benden çok sonra başlayan arkadaşlar benden daha çok hizmet puanı yaptılar. Bu da yetmedi 2 yılda bir kademe aldılar. Mahkemeye verdim. Yerel mahkemede kazandım. 170 puan verdiler. MEB idare mahkemesine gitti. Danıştay kararını baz alarak davayı kazandı. Ben ve eşim 21 bin tl mahkeme ücreti ödedik. Puanlarımızı geri aldılar. Gerekçe sizi 2010 mayıs yönetmenliğinde zorunlu hizmetten muaf tuttuk. Tamam da kardeşim bana mı sordunuz? Ben ve eşim aynı bölgede çalışmaya devam ediyoruz. Böyle saçma sapan bir gerekçe olur mu? Çok adaletsizlik yarattı bu durum. 2011 de başlayan 650-700 puanlara ulaştı. Yazıklar olsun. Tüküreyim adaletinize....

keşke hizmet puanı diye birşey olmasa sadece öğretmenlikte geçirilen gün hesabıyla atama tayin görevlendirmelerde dikkate alınsa eşitlik durumunda bilimsel sosyal kültürel hizmetiçi eğitimlerine vs lerine puanlar eklenerek tayin atamalar yapılsa hizmet puanı iyice sulandırıldı son 10 yıldır.
bir espirisi kalmadı bugün arttırımlı hizmet puanıyla bir yere gelen iyi birşeymiş gibi mutlu oluyor yarın onun yerine kendinden daha deneyimsiz birisi hizmetpuanıyla gelince oturup kara kara düşünüyor bu durumu defalarca gördüm ne kaliteli öğretmenler yer değiştirmek zorunda kaldı okullardaki öğrencilerin programları sürekli değişti bir sürü olumsuz etkisi var arttırımlı hizmet puanlarının(zaten her ilin eskiden bir puanı vardı bu kadar detaya girince bu sefer ankarada bile 30 ve yanında arttırımlı hizmet puanı olan okullar ve diğer illerde de aynı durumlar bu işten kim karlı çıktı....
neyse baştaki önerim sanırım bu saatten sonra daha mantıklı kalıyor bozulan sistemde

Çok ilginç.
Peki artırımlı alanlar hangi gerekçeyle aldılar. Bu puanların hepsi anladığım kadarıyla geri alınmadı. (Ya da bazılarının) Bu ayrımı neye göre yaptılar?

Ben sadece doğu bölgelerinde oluyor sanıyordum bu olay...

Evet hizmet puanı yerine gün sayısı baz alınabilir

Çok ilginç.
Peki artırımlı alanlar hangi gerekçeyle aldılar. Bu puanların hepsi anladığım kadarıyla geri alınmadı. (Ya da bazılarının) Bu ayrımı neye göre yaptılar?

Ben sadece doğu bölgelerinde oluyor sanıyordum bu olay...

Evet hizmet puanı yerine gün sayısı baz alınabilir
sadece doğu değil hocam hemen hemen her ilde var zorunlu hizmet sayılan arttırımlı hizmet puanı veren okullar serpme şeklinde
hatta bazı batı denilebilecek illerde daha çok var ve oralara gidenler özellikle 3-5 yıl süreyi uzatıyorlar merkeze geçmiyorlar işin kolayı batı denilecek yerlerdeki doğu sayılan okullarda doğunun en merkezi okulunda olmayan rahatlık var ayrıca.

Hizmet puanı tamamen bölgenin geri kalmışlık seviyesi, ulaşım gibi kriterlerine göre verilmesi gerekirken havaya, civaya puan verip dağ başında çalışan öğretmenlerin ömür boyu dağ başında kalmasını sağladılar.

ilksms
Geri