Hesap işletim ücreti saçmalığı ve çözümü

Kodla Büyü

Accipiter

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Uzun zamandır kullanmadığım Denizbank vadesiz hesabıma 200 tl para yatınca 50TL sinin hesap işletim ücreti altında tırtıklandığını gördüm.

Hemen gidip bugün hesabı kapattım. Utanmadan "2 adet faturayı otomatik ödemeye bağlayın, ödemezsiniz" gibi bir çözüm de sundular sağolsunlar :)

Kısa bir araşırma yaptım ve bu saçmalığı yapmayan tek banka olarak "Kuvet Türk" bankasını buldum. Üstelik internet üzerinden yapılan her türlü eft, havale v.s tamamen ücretsizmiş.

Hemen hesap açtırmak için online başvuruyu yaptım. Daha önceleri pek sıcak bakmadığım bu bankaya artık kan emicisi olmadığı için sempatiyle bakıyorum.

İşte doğru pazarlama anlayışı diyorum ve Kuveyt Türk'ün bu olumlu sisteminden haberdar olmayanları haberdar etmek için yazıyorum...

Herhalde en güzeli maaş alınan banka ile çalışmak. Sanırım maaş hesabı olduğu için o türlü ücretleri de almıyorlar.

easytr' Alıntı:
vadesiz hesaplarınızı işiniz bittiğinde hemen kapatın. örneğin öğrencilik yıllarında pederbanktan para gelen hesabınızı, başbakanlık, öğrenim kredisi gibi kullanılmayan her hesabınızı kapatın. çünkü o hesap kullanıldığı anda geriye dönük tüm yıllar için parayı hortumluyorlar.hatta bazı bankalar ek hesabı bulunan vadesiz hesabın işletim ücretini ek hesaptan çekip bu meblağı faiz işleterek size haciz gönderiyorlar.

evet kesinlikle haklısınız. inanılmaz tuzaklar kuruyorlar. ama açık kalacaksa da dediğim bankada kalacak artık. Bu da link:

http://www.kuveytturk.com.tr/pages/hesa ... creti.aspx

easytr' Alıntı:
endorfinnn' Alıntı:
Herhalde en güzeli maaş alınan banka ile çalışmak. Sanırım maaş hesabı olduğu için o türlü ücretleri de almıyorlar.

kesinlikle doğru. eskiden eft, havale gibi işlemler zor olduğu için farklı bankalarda hesap bulunması iyi oluyordu. artık cebimde bir tane bankamatik var,istediğim bankaya eft yapıyorum internetten.

eft den bir miktar kesinti yapıyor diye biliyorum. doğru mu acaba?

Hocam benimde zıraat vadesiz hesabım vardı. Uzun zamandır kullanmıyordum. İşim oldu arkadaşın birisi 500 tl göndermişti 100 tl kestiler. Bende dilekçe yazdım dilekçeyi elden bankanın muhabere birimine bıraktım o gün mesai bitmeden 100 tl geri yatırdılar. Daha da hesap işletim ücreti kesmediler. Üzerinden 2 ay geçti...

Hocam dilekçeyi yarın sabah paylaşayım okuldaki bilgisayara kayıtlıydı.

Accipiter' Alıntı:
Uzun zamandır kullanmadığım Denizbank vadesiz hesabıma 200 tl para yatınca 50TL sinin hesap işletim ücreti altında tırtıklandığını gördüm.

Hemen gidip bugün hesabı kapattım. Utanmadan "2 adet faturayı otomatik ödemeye bağlayın, ödemezsiniz" gibi bir çözüm de sundular sağolsunlar :)

Kısa bir araşırma yaptım ve bu saçmalığı yapmayan tek banka olarak "Kuvet Türk" bankasını buldum. Üstelik internet üzerinden yapılan her türlü eft, havale v.s tamamen ücretsizmiş.

Hemen hesap açtırmak için online başvuruyu yaptım. Daha önceleri pek sıcak bakmadığım bu bankaya artık kan emicisi olmadığı için sempatiyle bakıyorum.

İşte doğru pazarlama anlayışı diyorum ve Kuveyt Türk'ün bu olumlu sisteminden haberdar olmayanları haberdar etmek için yazıyorum...

kuveyt türk o paradan daha fazlasını tırtıklıyor aman uzak dur. beni bir iş için şubelerinden cepten aradılar. kredi sigortamı yaptırmak için 250 aldılar onu geç.. sırf haber verdik diye bilgilendirme 10 tl daha kesmişler hesabımdan.

ing bankta turuncu hesap var yatırılan her paraya az da olsa faiz veriyor ve hesap işletim ücretide yok. gerçi ben faizi için değil tamda sizin dediğiniz sebepten bu hasabı açtım bir kaç ayda birde biriken faizleri ihtiyacı olanlara veriyorum olup bitiyor.

easytr' Alıntı:
Accipiter' Alıntı:
easytr' Alıntı:
endorfinnn' Alıntı:

kesinlikle doğru. eskiden eft, havale gibi işlemler zor olduğu için farklı bankalarda hesap bulunması iyi oluyordu. artık cebimde bir tane bankamatik var,istediğim bankaya eft yapıyorum internetten.

eft den bir miktar kesinti yapıyor diye biliyorum. doğru mu acaba?

maaş müşterisi iseniz alınmıyor. ziraat bankası en son 1 lira alıyordu. ama ben hiç şimdiye kadar eft'ye para ödemedim.

İnternet üzerinden veya ATM lerden yapılan işlemlerden hiçbir ücret alınmıyor. Bankadan yaparsanız ücret alınıyor.

Kod:
ZİRAAT BANKASI MERKEZ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ’NE
                  SİVAS

Bankanızın **** **** **** **** nolu bankamatik kartına sahibim ve ************* numaralı banka hesabının kullanıcısıyım. Bankanız tarafından hiçbir hizmet karşılığı olmaksızın, hesap işletim ücreti bedeli olarak 23/10/2012 tarihinde HESAP ISLETIM UCRETI adı altında 100 TL (yüzlira) şahsımdan tahsil edilmiş, hesabımdan düşülmüştür.

4822 sayılı kanun ile değişik 4077 sayılı tüketicinin korunması hakkında kanun’un “sözleşmedeki haksız şartlar” başlıklı 6. maddesine göre bankanızın almış olduğu bu hesap işletim ücreti, herhangi bir hizmet karşılığı olmadığından ve de söz konusu sözleşme şartı önceden hazırlanmış, özellikle standart sözleşmede yer alması nedeniyle içeriğine etki edilemeyip; müzakere edilemediğinden haksız bir şarttır. Her türlü sözleşmede yer alan haksız şartlar tüketici için bağlayıcı değildir. Bu sebeple haksız bir şart içeren sözleşmeler geçersizdir.

Yukarıda açıklanan nedenlerle hakkaniyet ve mevcut yasal düzenlemeler çerçevesinde bankanız tarafından şahsıma ait hesaptan kesilerek tahsil edilen 100 TL (yüzlira) hesap işletim ücreti bedelinin ve daha önce yine aynı nedenle kesilmiş olan geçmiş dönemlere ait hesap işletim ücreti bedellerinin, diğer haklarım saklı kalmak kaydı ile, en geç 7(yedi) gün içerisinde tarafıma iade edilmesini; bundan sonra da bahse konu hesap işletim ücretinin alınmamasını, aksi takdirde hem banka hesabımı kapattıracağımı hem de hakkınızda her türlü yasal yollara başvuracağımı ihtaren bildiririm.TARİH

İMZA
Ad ve Soyad

TC Kimlik No: 
Adres		: 
Cep		:

İş Bankasına, ne Eft, ne hesap işletim, ne de kredi kartı kullanım bedeli ödedim. Otomatik ödemelerim var ondan mı acaba?

Srebrenitsa' Alıntı:
İş Bankasına, ne Eft, ne hesap işletim, ne de kredi kartı kullanım bedeli ödedim. Otomatik ödemelerim var ondan mı acaba?
İşbankası her işlemde ücret alıyor. Siz ya fark etmediniz yada dediğiniz gibi otomatik ödeme talimatınız var.

arkadaşlar 6 ay da bir 2 otomatik ödeme yoksa kullanım ücreti kesiyor hesaplar.Bazı arkadaşlar hesabı kapatın demiş ama başımdan geçen bir olayı anlatayım.5 yıl önce maaş hesabım garantide idi.hesap kartımı kapattım neyse 5 yıl sonra yanlışlıkla o hesaba girdiğim bir sınavın ücretini yatırdılar.Birde baktım hesap aktif ve 60 ytl ücret kesmiş.Bankaya gittim ve söylenen actığınız birdaha kapatamıyosunuz ,kapattım zannetiğimiz hesaplar sadece pasif duruma geçiyor ve herhangi bir işlem yapıldığı anda aktif hale geçiyor.

Bu arada kesilen kredi kartı ve hesap işletim ücretlerini tüketici hakların
a başvurup alabiliyorz.

hasari' Alıntı:
Srebrenitsa' Alıntı:
İşbankası her işlemde ücret alıyor. Siz ya fark etmediniz yada dediğiniz gibi otomatik ödeme talimatınız var.
Son derece fazla takip ediyorum hesaplarımı, hiç ücret kesmediler. (Maaşallah. :) )

Srebrenitsa' Alıntı:
hasari' Alıntı:
Srebrenitsa' Alıntı:
Son derece fazla takip ediyorum hesaplarımı, hiç ücret kesmediler. (Maaşallah. :) )
Benim iki tane kredi kartım var iki tanede bankamatik kartı ikisini de yakında iptal edip tamamen ziraate geçeceğim. :)

BBNET
Geri