Her harddiskte jump ayarlarının yapıldığı lasstik var mı?C

Kodla Büyü

casper

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
384
Arkadaşımın bilgisayarında bios ayarında third olarak gözüküyüyor,kasayı açıp baktığımda lastik yoktu.
Ben format atmak istedim bu sorunla karşılaştım.Format atılmıyor,kur dosyaları tamamlandı,CPU LOading hatası veriyor acil yardım lütfen :cry:
 
Nasıl update yapacağım,bios pilini çıkartıp taktım ama blgisayar açılmıyor ki,sistem çökmüş
 
Hocam sıkıntıyı net olarak anlatırsan daha iyi cevaplar alabilirsin. third olarak gormek derken neyi kastediyorsun? ayrıca cpu loading hatası diyorsun bu işlemciyle alakalı birşey olsa gerek???
 
Başka sabit diskten söküp geçici olarak kullanmayı dene, üzerinde default ayarı yazar ama ben sorunun bu yüzen olduğunu sanmıyorum, çünkü camper olmadanda format atıp sistem kurmuştum galiba..Fdisk denedin mi?
 
Arkadaşlar CPU loading hatasının altında hard disk slave tarzı birşeyler yazıyordu ben de master ayarlarında sorun vardır deyip bios pilini çıkartıp tekrar taktım.Hocam doğrudur mikroişlemciden kaynaklanan sorundır da ne alaka ben anlamadım :?
 
işlemci yerinden oynamış olmasın...HDD master veya slave olarakta tanıyabilir ve formatı çok rahat atabilirsin. Senin sorunun şuan işlemciyle durum onu gösteriyor.
 
hocam sizin sorun mastaer slave problemidir.yapacağınız işlem cd rom sürücü ile harddisk sürücülerini kontrol etmenizdir.hardisk üzerinde jumper ayarını yapmalısınız.buda harddisk üzerinde yazar master slave sürücülerini..
 
Bilgisayara format atmak için hard diskin yanına bitandaha harddisk taktım bilgileri taşımak için 2. harddiski slave yaptım format attıydım sonra 2. hard diski çıkardım bnm hard diskte jumper yokmuş şimdi format atmaya çalışırken sabit disk yok diyo jumperdan dolayımı acaba???
 
bilgisayara format atmaya çalışıyorum. fakat sorun veriyo! kurarken başlangıçtan sonra şöyle bir sorun veriyo 'Kur bilgisayarınıza takılı hiçbir sabit disk bulamadı. Sabit disklerin açık ve doğru şekilde bağlanmasını, diskle ilgili donanım yapılandırılmasının doğru olmasını sağlayın. Bu işlem, üreticinin sağladığı tanımlama ya da kur programını çalıştırmayı içere bilir. Kur devam edemiyor kurdan çıkmak için F3'e basın.'

diye bir hata veriyor. normal olarak bilgisayar tanıyor hard disk filan tam çalışıyo. yardım ederseniz çok sevinirim....
 
biostan sata modulation raid yerine ide yapın, veya sata ile ilgili başka bir ayar varsa copmatible mode, extended mode olması lazım onları değiştirerek formatı deneyin.
 
Geri
Üst