hepten bitrmişler bilişimi

Kodla Büyü

simpleLife

Seçkin Üye
Seçkin Üye
bariz bi şekilde bişey yapmalı...

Koray Koban (Öğrenci): Bilişim çağında bilişim derslerini seçmeli hale getirmenin mantığı nedir? Gelişmiş ülkelerin çoğunda bu ders zorunlu olarak veriliyor.

Burada her öğrenci aslında bilişim teknolojilerini kullanacak fakat yeni ders çizelgelerimizde ortaokuldan başlayarak bilişim teknolojileri ve yazılım diye bir dersimiz var. Bu dersi öğrencilerimiz 4 yıl boyunca seçebilirler. Bu derste biraz da geleneksel olarak bilgisayar kullanmayı öğretmenin ötesinde öğrencilerimize özellikle açık kod yazılımları kullanarak temel yazılım algoritmasını bazı basit düzeyde yazılımları yapmayı ve özellikle bu teknolojiyi kullanarak etkili bir iletişim ve sosyal medyanın kullanımı, bir takım tasarımlar yapmayı bu bilişim teknolojileri ve yazılım dersi çerçevesinde değerlendiriyoruz. Ama teknolojinin kullanımı ve teknoloji ile ilgili genel beceriler zaten eğitim sisteminin içinde müfredatla entegre bir hale geleceği için ayrıca bir bilgisayar dersi diye bir dersin olmasının çokta uygun olmadığını düşünüyoruz.

Talim Terbiye Kurulu Başkanı Emin Karip söylemiş bunları bakan da buna benzer bişeyler söyledi din kültürüne mi geçsek ne yapsak

http://www.mebpersoneli.com/haber/6923- ... -calisiyor

şuanki dersten başka ayrıca gerek yok demiş.
bilişim tk. ve yazılım zorunlu olsa sorun kalmayacak

Bilişimden anladıkları facebook girmek. Bunun ötesinde Bilişimden anladıkları yok.

dün tv 8'de eski ttk başkanı vardı. resmen öğrencilerin bilişim yeterliliklerini derste almak zorunda olmadıklarından artık her yerde bu yeterliliğe ulaşabileceklerinden bahsetti. Anlaşılan o ki yakında dersimiz tamamen kaldırılacak... facebook hesabı olan herkes bilişimi kullanıyor demek, öğrenciler daha mail adreslerini bile yeterli kullanamazken bu ne perhiz bu ne lahana turşusu....

okulumuza gelen öğrenciler kendi hür iradeleri ile matematik uygulamaları ve ingilizce derslerini seciyorlar.idarenin yada ingil,zcecilerin bi lobi faaliyeti yok.şundan da eminim ki imgilizceciler ders istemiyor.okulu pek sevmiyolar ve hepsi idareye; "bana sacede 15 saat ver diğerlerine fazla ver" diyolar.yani malesef öğrenciler tarafından da okulumzda BT dersi tercih edilmiyor

ilyas33' Alıntı:
okulumuza gelen öğrenciler kendi hür iradeleri ile matematik uygulamaları ve ingilizce derslerini seciyorlar.idarenin yada ingil,zcecilerin bi lobi faaliyeti yok.şundan da eminim ki imgilizceciler ders istemiyor.okulu pek sevmiyolar ve hepsi idareye; "bana sacede 15 saat ver diğerlerine fazla ver" diyolar.yani malesef öğrenciler tarafından da okulumzda BT dersi tercih edilmiyor
Aynen bizim okulda da benze durum. Bt dersi seçilmiyor ve BT sınıfımda kapatılıp sınıf oldu

Madem dersimiz olmayacak seçilmeyecek, norm için bir çalışma yapsınlar arkadaş... Bu ne yaa çocuk oyuncağına döndü!! :verymad:

dün talim terbiye başkanı seminerinde öğrencilerin kazanması gereken kazınımları anlatırken 4 kazanımdan 3.sü bilişim araçlarını kullanmaktı. Bunu nasıl sağlayacaklar anlamıyorum bunun farkındalar ama bilişim dersini neden bu kadar hafife alıyolar bi türlü anlamıyorum...

ilyas33' Alıntı:

bizde daha seçilmedi dersler.

bende bundan emindim zaten. 5. sınıflar 21 tane sınıf oldu. bilişimi kaç kişi seçecek acaba..
matematik ve ingilizceye ilgisi olmayanlda beden eğitimi seçer.

hocam tek bilişim mi ya??
güya kutsal meslekmiş, biz değişmek zorundaymışız, yok fedakarlıkmış... Dilenci edebiyatından başka birşey değil ya...
Mesleği bitirdiler. Peygamber olsaydık, herhalde kutsal olurdu.

ilyas33' Alıntı:

öğrenciler nerden seciyorlar daha ders secii baslamadı ??

achillus' Alıntı:
ilyas33' Alıntı:

seçmeli ders formunu doldurup okul idaresine teslim ediyorlar. Okul idaresi bilgisayara girecek

eskisehir_bilisim' Alıntı:
achillus' Alıntı:
ilyas33' Alıntı:

seçmeli ders formunu doldurup okul idaresine teslim ediyorlar. Okul idaresi bilgisayara girecek

peki hocam okullar ayın 17 sinde baslayacak yani ortada öğrenci yok ve secmeli ders formu nerden ulasabiliriz.yani su anda öğrenci okulda olmadıgına göre kimse basvuru yapamayacak :S

Arkadaşlar bizim okula 5. sınıf öğretmenleri aileleriyle geliyor. Matematik fen ingilizce türü derslere yönlendiriyorlar çocukları. Öğrencilere soruyorlar sbs başarını arttıracak diyorlar. Çocuklarda bilişimi seçmiyor malesef. Eskiden seçmeliler bu kadar kuvvetli dersler değildi. Çocuklar geri kalmamak için ne yapacak bu derslere yönlenecekler. Sonumuz kötü.

ortada kalmıyayım diye bilişimi seçtiler.inanın ki ben müdür olsam bilişimi seçmem.çünkü laboratuar perişan.

Arkadaşlar enveraysever programında Odtü Dekanını çıkardı bilmem izlediniz mi? Bizlerden bahsetti, bilgiye ulaşmanın değerinden ve öğrencilerimizin hatta bakan ve bürokratların bu konuya nasıl yanlış baktığından bahsetti.
Gelelim meselemize;
biraz ileri bakalım 2 sene ya da 3 sene sonrasına. Nerede olacağız. Benim öngörüm torba yasadan çıkan kanunlarla beraber herhangi bir devlet kurumda bilgi işlem memurluğudur. Yani kurum değişikliğidir.
Çünkü milli eğitim bünyesinde Bilişim Teknolojileri daha da ileri gidiyorum BÖTE mezunlarına yer yok. TEF'ler de artık zaten yok...

Birkaç yıl daha kötü günler yaşayacağımızı düşünüyorum. (Yıldırma politikası) daha sonra da bize kısmen iyi birşeymiş gibi kurum değişikliği teklifi. Geçmiş bize bu günlerin geleceğini söylemişti. Ancak sesimizi duyurmadığımız yer kalmadığı halde, herhangi bir gelişme asla olmadı.

Konuşulacak çok şeyler var ancak, Eğitim Öğretim yılı cümleten hayırlı uğurlu olsun..

bizim okulda da veli ve öğrencilere seçmeli ders formları dağıltılmaya başlandı. ama kimsenin okul idaresi de dahil bilişim teknolojilerini seçmeye niyeti yok. okul müdürü 2 saat matematik 2 saat fen 4 saatte beden eğitimi seçtiririz diyor hemde benim yanımda. neler olacak göreceğiz bakalım.

Bu zamana kadar milli eğitimden hiç başka kuruma toplu geçişler olmadı bundan sonra da olmaz. Fransızca dersi vardı bir zamanlar ben de orta lisede okudum kaldırdılar dersi türkçe öğretmeni yaptılar. Yumurta kapıya dayanınca bizim MEB de bu şekilde bir çözüm bulacak sonuçta.

BBNET
Geri