HEM'de kar tatili

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan welwet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

welwet

Site Gezgini
Selamlar.
HEM'de kadrolu öğretmenim. İl merkezinde ve ilçe merkezinde tüm okullar tatil edildiği halde bizim kurum tatil kapsamı dışında kalıyor. Bunun mantıklı açıklaması nedir anlamadım. Örgün eğitimde çocuklar gelemiyor vb diyebiliriz fakat o mantıkla da okula öğretmenlerin gelmesi gerekirdi. Bende mi mantık hatası var nedir. Yanlış anlaşılma olmasın şunu belirteyim; ille de tatil olsun demiyorum, okullardaki öğretmenler gelsin de demiyorum. Bizim kuruma mı gıcıklık yapılıyor yoksa bütün HEM'lerde durum aynı mı onu merak ediyorum.
Saygılarımla.

hocam kar tatili verilirken "yaygın eğitim kurumlarında" ibaresi yoksa hemlere tatil değildir.

Eğer müdürünüz mem de yada kaymakamlıkta yazı yazılırken istekte bulunursa eklenir. Memur ile arası iyi ise bir ifade eklenir olur biter. Yada gerekli ise gitsin kaymakamdan istesin kusiyerler mağdur olmasın vesaire...

Bizim müdür maalesef fazlasıyla pasiftir. Desenize kayarak-düşerek gideceğim. Araba kazası da yaptık kar yağışının ilk gününde o yüzden biraz tırsar oldum açıkçası. Sağolasın cevaplar için.

welwet' Alıntı:
Selamlar.
HEM'de kadrolu öğretmenim. İl merkezinde ve ilçe merkezinde tüm okullar tatil edildiği halde bizim kurum tatil kapsamı dışında kalıyor. Bunun mantıklı açıklaması nedir anlamadım. Örgün eğitimde çocuklar gelemiyor vb diyebiliriz fakat o mantıkla da okula öğretmenlerin gelmesi gerekirdi. Bende mi mantık hatası var nedir. Yanlış anlaşılma olmasın şunu belirteyim; ille de tatil olsun demiyorum, okullardaki öğretmenler gelsin de demiyorum. Bizim kuruma mı gıcıklık yapılıyor yoksa bütün HEM'lerde durum aynı mı onu merak ediyorum.
Saygılarımla.

Hocam normalde okulların kar tatili olduğunda öğretmenlerin de gitmesi gerekiyor. İdari izin demek aslında kurum idaresinin verdiği izin demek okul müdürü istese öğretmeni okula getirebilir. Ama okullarda bu tür tatillerde bir idareci bırakılarak geçirilir diğer öğretmen ve idareciler de izin yapar.

Hocam geçen kış HEM'deydim. kar tatili olunca müdürü aradım "gel, evde ne yapacaksın sanki" dedi. Ben de gittim =) Gitmesem de olurdu belki ama benim de ufak tefek izne vs ihtiyacım olduğunda (ki kolay kolay izin alan birisi değilimdir) müdürüm beni hiç üzmedi. Yani "yaygın eğitim kurumları" ifadesi tatil kararına eklenmedikçe tüm HEM'lerde çağırıyorlardır diye tahmin ediyorum.

benim müdürde xxxpasif malesef. benim için tatil olup olmaması pek önemli değil, çocukları okula gitmeyen kursiyerler çocuklar için mecbur evde kalıyorlar haliyle kursa gelmiyorlar. Buna kızıyorum. Çocuklar evdeyken, veliler okula gider mi hiç. Bunun hesabını yapamayanlar yönetiyor bizi. kısaca tatil olmuyor.

Kursiyerler de gelemedi genel olarak. Sorun oluyor yani. Bir kontrole falan gelseler bu sefer de "kursiyer yok, kapatın kursu" derler. Garip-açıklanamaz bir durumda da kalabilirim yani. Hayırlısı olsun diyelim madem.
Cevaplar için tekrar teşekkürler.

BBNET
Geri